AJÁNLÓ
 
17:00
2015. 02. 24.
Legalábbis ami a a BL utolsó fordulóját illeti, mivel a tegnapi győzelemnek köszönhetően...
A bejegyzés folyatódik
 
17:00
2015. 02. 24.
A tegnapi mérkőzésen egy újabb utat tehettünk meg a Lucho-féle hullámvasúton, amely...
A bejegyzés folyatódik
 
17:00
2015. 02. 24.
Ha akad még valaki, aki neadjisten nem tudná miért is hívják a San Mamést oroszlánbarlangnak,...
A bejegyzés folyatódik
 
17:00
2015. 02. 24.
A labdarúgásban nincsenek véletlenek... legalábbis hosszútávon biztosan nem. Nem (volt?)...
A bejegyzés folyatódik
 
17:00
2015. 02. 24.
"De most fölkelek, mondja az Úr, most fölmagasodom és fölemelkedem!" ...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Bajnokok Ligája - Nyolcaddöntő: Manchester City - FC Barcelona

0 komment

Azt hiszem, abban mindannyian egyetérthetünk, hogy a következő néhány hét (BL, kupa, Real) alapjaiban határozza majd meg Luis Enrique és a csapat szezonját, illetve jövőjét is. Nem hálás feladat a világ egyik leggazdagabb és legmotiváltabb klubja ellen kezdeni ezt a hegymenetet, de ha a játékosok tényleg komolyan gondolták a múlt heti interjúlavinát és mindent meg akarunk nyerni, itt a tökéletes alkalom megtenni az első lépést.

A hétvégi tockoson nincs sok értelme rágódni: egyfelől, amit lehetett elmondtunk róla, másfelől pedig ráérünk foglalkozni a csapat soron következő apokalipszisével majd akkor, ha több efféle performanszt látunk Iniestáéktól. Addig is kifejezetten örülhetünk, hogy néhány nap elteltével máris itt az alkalmunk a javításra, hisz a csapatban még biztosan dolgozik az (P)epe és a bizonyításvágy, így jobb is, ha gyorsan kifuthatjuk magunkból az összes frusztrációnkat.

Tavaly szinte ugyanekkor volt szerencsénk Pellegrini bérenceihez, és John írt is egy nagyon jó kis elemzést, amit (a sors fintora!) most leporolhatunk, átolvashatunk, esetleg megtoldhatunk egy-két dologgal. Túl sok minden a keretüket tekintve nem változott, hisz a magot és a kulcsjátékosokat sikerült megtartaniuk, s csupán néhány „filléres”, „kiegészítő ember” dobbantott (Negredo, Barry, Javi Garcia, Lescott). Érkező oldalon – aki minket is érdekelhet a két meccs kapcsán – az az FC Portoból igazolt duó: Mangala és Fernando, a Londonból elmutyizott régi cimboránk Frank Lampard, valamint a friss szerzemény Bony. Továbbá Pellegrini megkaparintotta a cserepadra nagy kedvencét Willy Caballerot is a Malagából, de mivel Hart a #1, kétlem, hogy újra belefutnánk a dél-amerikai portásba. (Sagnát Bony miatt nem nevezték a BL-be. LoL?)

Az, hogy micsoda játékerőt képviselnek a „polgárok”, azt olyan játékosok ismeretében, mint David Silva, Lampard, Agüero vagy pl. Yaya Touré fölösleges elkezdeni boncolgatni, hisz ezeknek a fickóknak a kisujjukban van a labdarúgás minden csínja-bínja. A stílusukat tekintve, köszönhetően a rendkívül erős keretnek, a chilei szinte bármit előhúzhat a kalapjából. Ugyanúgy képesek a gyors, rövidpasszos, kombinatív játékra, mint a labdaszerzések utáni gyors ellentámadásokra, sőt, a ledobom a szélre -> center (Zabaleta-Navas kombó) beívelősdiben sem maradnának alul túl sok ellenféllel szemben. A cityre persze inkább az előbbi labdabirtoklós stílus a jellemző, és itt el is érkeztünk a mérkőzés kulcskérdéséhez, azaz a mérnök vajon melyik arcát tartja majd oda ma este... Tavaly señor BBQ a meccs után elmondta, a terv végig az volt, hogy próbáljuk minél többet tartani a labdát (Iniesta szerepeltetése a támadósorban is ezt segítette elő), így sikerült minimálisra redukálni a kreatív játékosaik által kialakítható veszélyes szituációkat... be is jött, például köszönhetően annak is, hogy az ex-Real mester egy meglepően defenzív csapatot küldött fel ellenünk február 18-án az Etihadban (Clichy és Kolarov balszárny). Az érdekes az egészben az volt, hogy amikor Silváék elkezdtek támadni, komoly gondokat tudtak okozni az akkori védelmünkben (ezért is volt érthetetlen a beszari taktika). Az persze akkor volt, most meg most van, és bizony a mi játékunk is sokat változott azóta, no meg nagy rá az esély, hogy Pellegrini sem lesz olyan óvatos idén hazai placcon, és a mostanában előszeretettel használt letámadását használva megpróbálja majd lenyomni Agüeroékat a torkunkon. 

Messi puszipajtása tavaly egyébként hiányzott az első kűrben, és volt egy kis gebasz vele idén is, de néhány hete mindannyiunk határtalan örömére teljesen felépült, és egyre jobb formában tolja. További "jó hír", hogy David Silva eddigi Angolhonban tartózkodása legerősebb szezonját produkálja, ill. Nasri is kezd magára találni, mióta nem a padot koptatja... Džeko utoljára szeptember végén lőtt gólt, ezért a sejk úgy találta jobb lesz ha motiválja egy 28 millió fontos rohamkocsival, ami úgy fest, be is jött, hisz a hétvégén újra lecsapott a bosnyák balta, ráadásul mezőnyben is hasznosan játszott. A világ leggyorsabb Jézuskája 30 percet kapott ugyanezen a meccsen, szóval ellenünk 100%-ra vehető a kezdése, aminek a legjobban Jordi és Masche örülhet, hisz lefutni a kis kékszeműt nem egyszerű feladat, még nekik sem...

Mi lehet a kulcs?

Szinte teljesen biztosak lehetünk benne, hogy Luis Enrique határozott letámadásos taktikát választ, hisz egyrészt abban vagyunk igazán jók, másrészt a City nem kedveli az efféle nyomást és ilyen esetekben komoly gondjaik vannak a labdakihozatalokkal. Amennyiben Pellegrini az „atleticós” fizikai párharcokat fogja erőltetni, ne lepődjünk meg, ha majd a mérkőzés bizonyos szakaszaiban a matracosok elleni idegenbeli 2-3-as taktika köszön vissza, ahol az esetleges City letámadások során hosszú labdákkal igyekszünk majd operálni a magasra tolt védelmük ellen, így is elkerülve a test a test elleni küzdelmet. De, hogy egy igazi szaki véleményét is megtudjátok, mondja el inkább Suarez a frankót, részletekbe menően: Hogyan állítaná meg Agüerót? Hogyan lehet hatástalanítani Silvát? Mit nem szeret Kompany, valamint milyen taktikai húzásokkal és hogyan is lehet feltörni az arabkék reteszt: klikk a videoért! Trololo!

A várható kezdőjüket illetően: újra a Hart - Zabaleta, Kompany, Demichelis, Clichy sort várhatjuk hátra, középpályán eltiltás miatt nincs Yaya Touré, ezért a Fernandinho - Fernando szűrőpáros jöhet, akik fizikailag borzasztóan erősek, de egy-egy komolyabb hiba mindig benne van a játékukban, elöl pedig a Jesús Navas - David Silva - Milner (Džeko?) - Agüero formációt kellene majd valahogyan kordában tartani. (Megj: Clichy, Zabaleta, Agüero és Džeko 1 sárganyira vannak az eltiltástól.)

Nálunk jóval kiszámíthatóbb a helyzet, hisz Ter Stegen elé a Dani Alves - Piqué - Mascherano - Jordi Alba védősornál jobbat nem tudunk(?) kiállítani, középpályára Busquets megkérdőjelezhetetlen, Rakitic munkabírása és sokoldalúsága miatt szintén zenész, Iniesta pedig inkább opció egy ilyen fizikailag erős ellenfél ellen, mint Sergi Roberto Xavi, vagy a kissé még rutintalan Rafinha. Az MSN pedig ezúttal reméljük nem csak üzengetni fog, hanem tényleg odateszik magukat, hogy lássa ország világ, a hétvégi malőr valóban csak egy kisebb kisiklás volt...

Manchester City - FC Barcelona

Kezdés: 20:45

j.v.: Felix Brych


comments powered by Disqus

Facebook

Következő mérkőzésünk

Powered by whatsthescore.com

A bajnokság állása

Widget powered by WhatstheScore.com

Feedek