AJÁNLÓ
 
15:45
2014. 08. 31.
A Tot El Camp az alábbi címen üzemel tovább: totelcamp.blog.hu Részletek a költözéssel kapcsolatban...
A bejegyzés folyatódik
 
15:45
2014. 08. 31.
A kupadöntős ellenfelünkhöz látogatunk ezen a szép szombat délutánon, akik eddig...
A bejegyzés folyatódik
 
15:45
2014. 08. 31.
Mosolyból sokféle létezik. Van felhőtlen, van keserű, van erőltetett, van vidám,...
A bejegyzés folyatódik
 
15:45
2014. 08. 31.
Visszavágó. Nem szeretem ezt a szót, mert mintha kódolva lenne bele, hogy most a másik...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Spanyol bajnokság, 2. forduló: Villarreal CF - FC Barcelona

0 komment

Nem tudom ki hogy van vele, de a szezon eleje – főleg ennyi változással – olyan, mintha minden hétre jutna egy-egy karácsony. Most is nagy izgalommal várjuk az este hétkor kezdődő ajándékbontást, a kirakós egy újabb részletét villantja fel Lucho csapata. Kicsit olyan érzésünk van, hogy a lazább tempójú, heti egymeccses augusztusra még az előszezon részeként tekintett a stáb, így az első két bajnoki kvázi kiegészíti a kevés felkészülési mérkőzést. Nem is lehetne hát jobb az utolsó vizsga, mint egy masszív, jól szervezett Villarreal, idegenben.

Eseménydús hét van mögöttünk, például igazoltunk egy harmadik, nagyjából ismeretlen jobbhátvédet. Montoya még csak kölcsönbe sem mehetett, Alvest is a támogatásáról biztosította az edző, mégis szükségesnek látták, hogy érkezzen még valaki erre a posztra. Egy olyan valaki, akiért nemhogy Európában, még Brazíliában sem kapkodtak, a neten fellelhető információkból meg csak annyit sikerült kideríteni, hogy gyors, és… és igazából vége a felsorolásnak, mert innen csak olyanokat olvastam, hogy a támadásokat sem segíti túlzottan hatékonyan, cserében védekezésben is gyenge. Az egyetlen pozitívum (bár inkább furcsaság), hogy még minket sem húztak le vele, ilyen összegekért a B-be szoktak erősíteni. Az meg kifejezetten megmosolyogtató, hogy harminc lejátszott meccs után fél millió euróval növekszik a vételára, megeszem a fejem, ha ebből egy centet is lát a Sao Paulo. Ha más nem, mérgemben, mert az év végén esetlegesen távozó Alves pótlását vele akarják megoldani. Persze várjuk ki a végét, de ha nincs súlyos sérülés, három ember nagyon sok arra a posztra. Vagy Alves padozik hatalmas fizetéssel, vagy Montoya nem képes fejlődni játékpercek nélkül, vagy Douglasnek nem lesz esélye hozzászokni az európai focihoz. Song kölcsönadása viszont jó ötletnek tűnik, nem okozhat gondot neki, hogy alapember legyen a West Hamben. Ha sikerül formába lendülnie, talán eladhatjuk azon a 15-17 millió körüli áron, amire azt hittük, már idén sikerülni fog.

A BL-ben sikerült egy elég jó csoportot kapni, jó felkészülés lesz a tavaszra. A PSG-től nem sok erősebb csapat van jelenleg Európában, az Ajax már tavaly is kellemetlenkedett, érdekes lesz, hogy idén mennyire változik majd az összecsapások képe az élőző évhez képest. Az APOEL meg két éve a nyolcaddöntőben játszott a Reallal, igaz, ott elég csúnyán átmentek rajtuk, legutóbb viszont nem kerültek be a csoportkörbe sem.

A Villarreal alapjaiban nem változott túl sokat a nyáron, a keret megerősítésére kisöpörték a nagyok padlását. Asenjót (ő lett volna Valdés utódja, ha az anno nem hosszabbít a Pep-éra elején) végleg elhozták az Atletiből,Victor Ruiz kölcsönbe jött a Valenciától, a Realtól és a Barcától pedig Cserisev, illetve Espinosa és Jonathan érkezett. Espinosáról ezért megemlítjük, hogy egy-két vélemény szerint simán elfért volna Sergi Roberto helyett nálunk is, szóval érdemes lehet rá odafigyelni, bár feltehetőleg csak csereként lép pályára, ha egyáltalán szóhoz jut. Mivel Uche megsérült, így Gio dos Santos párja a szintén nemrég igazolt argentin Vietto lehet. Barca részről nem várunk meglepetést, szerintünk a rutin meggyőzőbb lesz az ifjonti lendületnél, vagyis a középpályán Xavi veszi át a kisebb sérüléssel bajlódó Iniesta helyét, Pedro pedig Munir helyett játszik majd. Nem számítunk könnyű meccsre, de reményeink szerint meg fogja mutatni a csapat, hogy egy szinttel már feljebb kapcsolt tavalyhoz képest.

Várható kezdők:

Asenjo - Rukovina - Musaccio - Paulista - Costa - Cani - Trigueros - Bruno - Cserisev - Gio - Vietto

Bravo - Alves - Piqué - Mathieu - Alba - Busquets - Xavi - Rakitic - Pedro - Neymar - Messi

TV: 19.00, Sport1


comments powered by Disqus

Facebook

Következő mérkőzésünk

Powered by whatsthescore.com

A bajnokság állása

Widget powered by WhatstheScore.com

Feedek