AJÁNLÓ
 
23:25
2014. 10. 13.
Ha eddig tűkön ülve vártátok a kvíz következő megoldásos posztját, hát nem kell tovább...
A bejegyzés folyatódik
 
23:25
2014. 10. 13.
Tegnapelőtti ígéretünkhöz hűen rögtön folytatódik is a Barca-suli, postagalambunk meghozta...
A bejegyzés folyatódik
 
23:25
2014. 10. 13.
Éppen egy hete, november 10-én volt a beküldési határideje a kvízünk első fordulójának,...
A bejegyzés folyatódik
 
23:25
2014. 10. 13.
FC Barcelona - Málaga 0-1 Megint úgy indultunk neki, hogy a tabella élén tölthetünk...
A bejegyzés folyatódik
 
23:25
2014. 10. 13.
Athletic Bilbao - FC Barcelona Bánhatja, aki az előfordulási gyakoriságot figyelembe...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Barca-suli újratöltve – 1. forduló

0 komment

Biztos sokan emlékeztek, hogy blogunk tyúkszaros kis életében egykor milyen fontos szerepet töltöttek be vigvik, HAnonymous, majd negaro ünnepi fejtörői, amelyek a hardcore szurkolók kreativitását, kitartását és elméjük rátermettségét voltak hivatottak tesztelni. Igen, ígértünk olyat, hogy nem lesz több kvíz – viszont mivel e kijelentésünk után több százezer rajongónk vonult fel Madrid utcáin tiltakozni, a történtekért a kasztíliai kormányt okolva, most itt, az új telephelyen mégis újraindítjuk legbecsesebb sorozataink egyikét. Ám még mielőtt az örök elégedetlen, kishitű és időhiányos olvasóink csak legyintenének, hogy kár kattintani, hiszen úgysem fogják megoldani a feladatokat, leszögezném: a népszerűsítés érdekében új rendszer és új szabályok jönnek! Ez persze nem azt jelenti, hogy Messi Aranylabdáinak számára fogunk rákérdezni, azonban a néhány újítás, például, hogy egyszerre csak 3 db feladványt kell megoldani, remélhetőleg meghozza minden vélt vagy valós culé kedvét a fejtörésre és a nyomozásra. Hogy eme újgenerációs kvízsorozatunk létrejöhetett, azt korábbi győztesünk, Laurie közreműködésének köszönhetitek, aki a feladatsor összeállítása által azt is megtette Értetek, hogy önként lemondott a játék öröméről és átvállalta a spori szerepét. Hajtás után tehát a részletek, belemélyedni kötelező.

Kezdjük a legfontosabb változtatással: mint a címből is kiderül, ez egy többfordulós játék. Előreláthatólag kéthavonta, összesen négy fordulóval fogunk jelentkezni, melyek egyenként 3-4 feladatot fognak tartalmazni változatos, ám kizárólag imádatunk tárgyával, a Barcelonával kapcsolatos kérdésekkel. Végső eredmény tehát csak szezon végén lesz, de minden kör után jelentkezünk a megoldásokkal, a részletes értékeléssel és a verseny aktuális állásával. A több fordulóval elsősorban azt szeretnénk elérni, hogy többen kedvet kapjanak a részvételhez, hiszen régebben ugyanilyen határidő mellett vártuk el 10 feladat megoldását. A korábbi tapasztalatokból kiindulva érdemes a háromból akár csak egy megoldást is beküldeni, hisz egyrészt sosem tudhatjátok, milyen feladat fog érkezni a következő körben, másrészt szezon végén kivétel nélkül minden versenyzőnk felkerül a dicsőségtáblára, aki legalább egyetlen egy pontot szerzett a játék során, tehát az Espanyol nem.

A pontszámok alakulása: minden feladat alatt feltüntettük a megfejtésért kapható pontszámot, részmegoldásért részpontok is járnak, ezen felül pedig minden forduló győztese további 2 pontot kap. Ha pedig egy feladatra netalántán egy körben nem érkezik helyes megoldás, akkor annak a kérdésnek a könnyített változatát csökkentett pontszámért a következő fordulóban újra kitűzzük.

Még egy fontos kérdés merülhet fel bennetek, hogy mi a jutalma annak, aki culétársait maga mögé utasítva megnyeri a versenyt? Ezzel kapcsolatban konkrétumot egyelőre nem árulok el, maradjon rejtély, viszont azt borítékolom, hogy mindenki irigy lesz rá, aki tudomást szerez róla. És nem, nem népsportos póló.

A megoldásaitokat a már jól bevált barcelonanepsport@gmail.com címre küldjétek, az első forduló beküldési határideje pedig 2014.november 10., éjfél. Nesze nektek, hosszú hétvége is van benne.

És akkor jöjjön a java, a lapokat meg lehet fordítani:

1. FELADAT: TÖRTÉNELEM

V. Ince pápa regnálása idején sötét fellegek borultak Katalóniára. Ottokár, az önjelölt király bevette magát várunkba Károly király mellé, szégyent hozva a dicső honfitársakra, mert elméje, ereje és elszántsága kevésnek találtatott. Mondd meg, ó bölcs culé, kik ellen lépett harcba az almezei csatatereken eme dicstelen, azóta is ezzel hencegő lovag?

Válaszodat indokold és részletezd, így összesen 5 pontot szerezhetsz!

UPDATE: Mivel a kommentsorban sikerült elsütni a feladat lényegét (ejnye-bejnye...), ezért kénytelenek vagyunk változtatni: a kérdésre adott válaszon kívül részletes indoklást várunk a feladatban szereplő minden utalásra, elejtett morzsára, ebből fog összeállni a feladatra kapható pontszám. 


2. FELADAT: BIOLÓGIA; KATALÁN-MAGYAR KÉTTANNYELVŰ KÉPZÉS

A fenti egyszerű szöveg biztosan egyértelmű számodra, tudós culé, na de ezt válaszold meg: hány aminosavból áll az az egyszerű polipeptid, amire ez a részlet vonatkozik, és vajon miért került kvízünkbe ez a kérdés?

A helyes válaszért 6 pont jár!


3. FELADAT: LYUKASÓRA

A csapathoz érkezésekor Luis Enrique kiüríttette és kitakaríttatta a játékosok tavalyi szekrényeit. A rendrakás során három játékos szekrényében egy-egy cetlit találtak a dolgozók, melyeken negédes versikék, dalocskák szerepeltek. Trénerünk tréfás feladványként adta Zubizarretának, hogy találja ki, az előző szezonban, 2014 tavaszán a Barça melyik három hősszerelmese (X, Y és Z) szökött ki a Camp Nou-ból légyottra a feleségéhez/barátnőjéhez – költeményekkel a zsebükben, melyek az alábbiak:

X verse:

Szerelmetes versike mátkámnak

Neved is mondja, tolvaj vagy,
hát elloptad a szívemet,
nélküled egy tapodtat se,
imádjál, mint hű ebet.

15 voltam, te 14,
te jó, te szép, te drága,
most bőrünk rajza is ugyanaz,
mosolyod is kész lett mára.

Egyetemes kisleány,
nővérkém barátja,
gyermekemnek anyja,
a jóisten áldja!


Y verse:

A latin szerető rigmusai

Veled álmodtam, rólad álmodtam az éjjel,
Juvenil voltam, te meg szurkoltál baromira,
Tizenhét voltam, te meg öttel több tíz éve,
És te itt vagy még – mindig velem –, ó, haleluja!

Barça-meccs után videót nézünk mi kéjjel,
Mondod, mi volt jó, mi volt most a durva nagy hiba,
De ez nem szexfilm, csak a meccs megint egész éjjel,
Babánk mégis lett – felszab-ünnepen –, nincsen galiba.

Kicsi könyvelőm, neked én tartozom, te követelsz,
A mérleg pozitív, jó adós vagyok, ha mellém heversz,
Imádom bőrödet, beszívom hajadnak dús illatát,
Ha úgy is neveznek – de csak hátul –, mint a Montoyát.


Z verse:

Az hős lovagnak parázs költeménye úrnőjéhez

Ó, királynőm, teérted
díszíti sémi-sor a testemet,
mert vágyom hőn, s te érted,
így rám égették eskümet
neked.

Gazdag, dús kincse
Föníciának, hozzád futok folyvást.
Faggatsz, jövőnk nincs-e?
Biz van! Élted tucat forrás
nekem.

Vérbősz nyállal
rólunk kuvikoltak, mond-
Tak.
Volt a válasz
frigyünk fénye, megad-
Tuk
nekik!


Lépj Zubi nyomdokaiba a nyomozásban, tavaszi balzsamos éjek illataitól fűtött culé, és derítsd ki, kik szöktek el a csajaikhoz és kik a nők!

Versenként 3 pontot kaphatsz a megfejtésért, de valamennyire részletes, az egyes sorokban szereplő állításokra, célzásokra, asszociációkra reflektáló elemzést várunk a 3 pont eléréséhez. Így összesen 9 pontot szerezhetsz!


Ne feledjétek, a határidő 2014. november 10., a cím pedig barcelonanepsport@gmail.com. A kommentsor spoilerezése magától értetődően nem ajánlott. Sok sikert és jó szórakozást kívánunk Nektek, magunknak pedig minél több beérkezett levelet!


comments powered by Disqus

Facebook

Következő mérkőzésünk

Powered by whatsthescore.com

A bajnokság állása

Widget powered by WhatstheScore.com

Feedek