AJÁNLÓ
 
10:15
2015. 05. 09.
Mielőtt még valaki sérelmezni kívánja a mai pontozást, annak előre leszögezném,...
A bejegyzés folyatódik
 
10:15
2015. 05. 09.
Őszintén szólva, jobban féltettem a csapatot ettől a meccstől, mint Taki bácsi a piros...
A bejegyzés folyatódik
 
10:15
2015. 05. 09.
A kupa-bukta után egy eltiltásoktól és sérülésektől megtépázott csapattal kellett...
A bejegyzés folyatódik
 
10:15
2015. 05. 09.
A labdarúgás néha olyan, mint a rulett. Teljesen kiszámíthatatlan. Fene sem számított...
A bejegyzés folyatódik
 
10:15
2015. 05. 09.
Nem kell hozzá nagy merészség, hogy kijelentsük, az FC Barcelona történetében nem...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Spanyol bajnokság, 36. forduló: FC Barcelona - Real Sociedad

0 komment

Az önmagunk felett aratott hétköznapi győzelmünk örömmámorának ködéből lassan kilebegve máris itt az újabb kinyalni való tányér, amelyre lehet, hogy idén utolsó alkalommal teríthetünk meg a Camp Nouban. Hajtás után spanyol futballsztrájk, Real Sociedad, és egy rotált kezdő Vermaelennel a kispadon.

 

Szerda este robbant a hír: Messi elpakolta Boatenget az RFEF (gyengébbek kedvéért: a spanyol MLSZ) úgy döntött bevágja a durcit, és május 16-tól felfüggesztik az összes országos futballsorozatot a hispán félszigeten. A Villar (a spanyol Csányi) vezette szervezet szerint a gebasz onnan indult, hogy a spanyol sportminisztérium - akikkel régóta vitáznak a támogatási rendszerről, adósságokról, jogdíjakról - egyszerűen kihagyta őket a törvény előkészítéséből. (Aki neadjisten nem tudná, a spanyol liga a 2016/17-es szezontól központilag szerette volna eladni a TV-s jogokat német és angol mintára, ami azt jelentené, hogy a kisebb csapatoknak is jelentősen több pénz jut majd.)

Hogy a történet még cifrább legyen, az LFP (spanyol profi liga) támogatja a törvényt (naná, hogy), az RFEF mellé felsorakozott AFE viszont nem (a hivatásos labdarúgók érdekvédelmi szervezete), és kiállt a sztrájk mellett, mivel részesülni szeretnének kb. 1-2% körüli összeggel. (Az AFE elsődleges feladata az, azon túl, hogy jogi segítséget nyújt a labdarúgók számára klubjukkal vagy a szövetséggel szembeni vitás kérdések esetén, hogy a szerencsétlenül járt sportolók karrier utáni lehetőségeit, életkörülményeit javítsa (átképzések, tanulás támogatása stb.) Na, kb. ezt hívják mexikói felállásnak.
Aggódni azért túlságosan nem kell, hisz az senkinek sem érdeke, hogy két forduló, valamint a Barca miatt valószínűleg a fél világ által nézett "kupadöntőnyi TV-s pénzek" kiessenek a csapatok és a szervezetek zsebéből. Jövő szerdára többet tudunk majd.

‘Kann diese Scheisse aufhören?’

No de, amíg le nem teszi mindenki a fegyvert, mi inkább a standard 3 hátralevő fordulóval számolunk, a mai meccsre pedig nem kevesebb, mint 3 ponttal, hisz a fentebb leírtaktól függetlenül, a Valencia akár ki is kaparhatja nekünk a gesztenyét odaát.

Biztosan mindenki jól emlékszik, Lionel Messi utoljára azon az ominózus Real Sociedad elleni meccsen nem volt a kezdőcsapat tagja. Akkor a mémgyárak Moyes győzelmétől, a sajtó pedig a Lucho kontra Messi féle kakaskodástól volt hangos. Fene se gondolta volna, hogy épp az a vereség indítja majd be azokat a folyamatokat a csapaton belül, amelyeknek köszönhetően most ott tartunk, ahol.

A kétnapnyi regenerációs időt és a várhatóan pokoli keddet is tekintetbe véve, egy laza rotálással számolhatunk, de elnézve a keret fizikai állapotát és formáját, ez miatt most nem szabadna túlságosan aggódnunk. Hátul a Zamora-díjra hajtó Bravo veheti vissza a stafétát Stégától, míg a védelembe nagy valószínűséggel a Alves-Bartra-Mathieu-Adriano négyes sorakozhat fel. Piqué jelenléte persze sokat jelentene, de Luis Enriquét ismerve nem kapunk majd a szívünkhöz, ha ezt a hátsósort látjuk meg egy órával a kezdés előtt. (megj.: Közben kiderült Mathieu valamiért nincs a keretben, ugyanakkor a kimaradók listájáról is hiányzik.wtf?) Középpályára a friss Xavi-Rafinha rózsacsokor mellé Busquets tudására lesz mindenképp szükség, hogy uralni tudjuk a pálya ezen fertályát, s ezáltal érvényesíteni az akaratunkat, hogy aztán állástól függően akár már félidő környékén is Sergi Roberto vehesse át tőle a szűrő szerepét. Ami a támadószekciót illeti, bízom benne, hogy Lucho nem követi el ugyanazt a hibát még egyszer, és inkább feltolja az MSN mindhárom tagját, hogy aztán egy kellemesebb eredmény tükrében szépen lassan lekapkodja akit kell lehet.

Az Anoetába nem győzni járunk, ez tény, ahogyan az is, hogy a csapat az utolsó három Sociedad elleni mérkőzésünkön mindössze 1 pontra volt elég. Ijesztőnek ijesztő, de mindhárom mérkőzésünket San Sebastianban játszottuk. Ez pedig ma nem az Anoeta, ez nem az a Messi, és főként: ez nem az az FC Barcelona!

Várható kezdő:

Bravo - Alves - Bartra - Piqué - Adriano - Busquets - Xavi - Rafinha - Messi - Suarez - Neymar

Rulli - De La Bella - I.Martinez - González - C.Martinez - Pardo - Bergara - Granero - Castro - Prieto - Vela

kezdés: 18:00

j.v.: Ignacio Iglesias Villanueva 


comments powered by Disqus

Facebook

Következő mérkőzésünk

Powered by whatsthescore.com

A bajnokság állása

Widget powered by WhatstheScore.com

Feedek