AJÁNLÓ
 
17:20
2015. 09. 20.
Tovább folytatódik az idegtépő versenyfutás a bajnoki aranyért. Az olasz és a francia...
A bejegyzés folyatódik
 
17:20
2015. 09. 20.
Hatalmas gyomrosként éljük meg az elmúlt heteket. Lehetetlen bármit is írni, tippelni,...
A bejegyzés folyatódik
 
17:20
2015. 09. 20.
Feltehetőleg valamilyen sötét mágia vagy egyéb boszorkányság védi az Anoetát, más...
A bejegyzés folyatódik
 
17:20
2015. 09. 20.
Furcsa és váratlan dolgok történtek az európai labdarúgásban hétközben. A Bayern...
A bejegyzés folyatódik
 
17:20
2015. 09. 20.
Bevallom, valamennyire kishitű vagyok Barca-drukkernek. A csapat rekordot rekordra halmoz,...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Spanyol bajnokság, 4. forduló: FC Barcelona - Levante UD

0 komment

Hektikusan indul az új idény, valami zavar van az Erőben. Most különösen tudjuk értékelni, hogy egy kicsit lazább időszak jön a szezonkezdethez képest. Rafinha sérülése ha nem is tragédia, de nagyon-nagyon rosszul jött, egyrészt a csapat szempontjából, másrészt ilyen sérüléseknél sosem tudni, hogyan fog visszatérni a játékos. Szerencsétlen bátyja rögtön rá is sérült a visszatérése után, és bár úgy néz ki, a játékának a minősége nem változott, ki tudja, mikor lesz újra problémás az a térd. Giuseppe Rossi tudna mesélni szomorú dolgokat. Szóval fel kell készülni egy új helyzetre, az ilyen könnyebbnek ígérkező hazai bajnokik aranyat érhetnek még.

 

Sokan mondanak sokfélét, de készüljünk fel, hogy változatlan marad a keret a következő három hónapban, és nem pótolhatjuk senkivel a sérült Rafinhát. Ez ugye azért problémás, mert amíg tavaly két olyan embere is volt Luchonak a padon, akiket bármikor bedobhatott ebbe a csapatrészbe, most éppen egy sincs. Sergi Robertot én nagyon szeretem, de ő főleg a hasonló kaliberű meccseken jöhet szóba bármelyik posztján, mint alternatíva. Mascheranonak is volt néhány jó teljesítménye a középpályán, de hosszabb távon úgy jó mindenkinek, ha a védelemben játszik. Busquets is megoldhatja egy sorral előrébb, de az megint csak nagyon erőltetett. Rakitic egyelőre messze van a legjobbjától, Iniestára meg már az előző szezonban is nagyon vigyáztak, tehát igencsak fel van adva a labda Luchoéknak. A következő hetekben okosabbak leszünk, de én úgy tippelem, hogy a januárig tartó időszakban többször is formációvaltással fogunk reagálni a szűk keret jelentette problémára, és előhúzzuk a 4–2–3–1-et. Tavaly is megcsinálta néhányszor Luis Enrique, hogy Pedrot hozta be egy középpályás helyett, Messi belépett Suárez mögé, és két ember maradt a védelem előtt. Nem lesz egyszerű a váltás, de így akár extrém esetben Rakitic és Iniesta egyszerre is pihenhetne. Persze elég lenne ezt akkor elővenni, amikor valószínű, hogy ha akadozik is a játék, a Messi, Suárez, Neymar trió akkor is képes egy villanással biztosítani a győzelmet.

A gyenge formában lévő Levante a Camp Nouban mondjuk pont ilyen, de meglepő lenne, ha már most elkezdenénk variálni. Nagyon egyszerű meccsre egyébként csak úgy számítsunk, hogy ha az elején gyorsan vezetést szerzünk, mert a valenciai csapat is a stabil védekezésben hisz, öt védővel a kapu előtt. Ez ugye gyakorlatban úgy néz ki, hogy a még a két "csatár" is harminc méterre az alapvonaltól presszingeli a középpályásainkat, a hasonló felfogás pedig már szerda este sem ízlett. Nagy rá az esély, hogy tartalékos csapat lép ma pályára, bár Bartra esélyei sajnos még így sem túl jók a kezdőhöz, Mascherano és Mathieu kezdhet a védelemben. Szerencsére Alves felépült, vissza is kerülhet a helyére, és talán Adriano is lehetőséget kap, ha már ennyire marasztalták nyáron. A pálya közepén Iniesta vagy Rakitic pihenhet Sergi Roberto örömére, a támadósorban pedig az eddig minden tétmeccsen kezdő Suárez ülhet a padra, akit Sandro pótolhat.

Várható kezdők:

Ter Stegen - Alves - Mascherano - Mathieu - Adriano - Busquets - Sergi  Roberto - Rakitic - Messi - Neymar - Sandro

Rubén - José Luis - Trujillo - Freddal - Juanfran - Tono - Camarasa - Mari - Verza - Ghilas - Deyverson

TV: 20.30, Sport1


comments powered by Disqus

Facebook

Következő mérkőzésünk

Powered by whatsthescore.com

A bajnokság állása

Widget powered by WhatstheScore.com

Feedek