AJÁNLÓ
 
14:43
2015. 05. 17.
Tovább folytatódik az idegtépő versenyfutás a bajnoki aranyért. Az olasz és a francia...
A bejegyzés folyatódik
 
14:43
2015. 05. 17.
Hatalmas gyomrosként éljük meg az elmúlt heteket. Lehetetlen bármit is írni, tippelni,...
A bejegyzés folyatódik
 
14:43
2015. 05. 17.
Feltehetőleg valamilyen sötét mágia vagy egyéb boszorkányság védi az Anoetát, más...
A bejegyzés folyatódik
 
14:43
2015. 05. 17.
Furcsa és váratlan dolgok történtek az európai labdarúgásban hétközben. A Bayern...
A bejegyzés folyatódik
 
14:43
2015. 05. 17.
Bevallom, valamennyire kishitű vagyok Barca-drukkernek. A csapat rekordot rekordra halmoz,...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Spanyol bajnokság, 37. forduló: Atleticó Madrid - FC Barcelona

0 komment

Tripla. Színes, magyarul beszélő, spanyol dráma, 270’. Csak elérkeztünk idáig, minden sorozatban, ahol elindultunk, elég egy győzelem az aranyhoz, szóval a minden meccs egy döntő kijelentés már nem csak motivációs eszköz, hanem tény. Luis Enrique a halhatatlanság kapujában áll, de ne felejtsük, nem egyszerű dolog belépni rajta. Mascherano figyelmeztett hétközben: három mérkőzésen elérhetünk, vagy elbukhatunk mindent. Első felvonás.

 

Furcsa játékot űz velünk a sors. Ha filmen látjuk, azt hinnénk, ez a dramaturgiai fordulat szándékosan került bele, és nem sok köze van a valósághoz, pedig látjuk, hogy ez a valóság. Miután 2014. május 17-én az Atleticó Madrid úgy futott ki a Camp Nou gyepére, hogy egy döntetlennel bajnok, 2015. május 17-én a Barcelona úgy léphet pályára a Vicente Calderonban, hogy egy győzelemmel biztosan az első helyen végeznek a bajnokságban. Sőt, tulajdonképpen győznünk sem kell, ha ugyanazt az eredményt érjük el, mint az Espanyol ellen meccselő Real Madrid, akkor is biztosan mi ülünk a trónra. És ha ez a sztori még nem lenne eléggé eladható, idézzük fel a két évvel ezelőtti versenyfutást, amikor legutóbb az első helyen végeztünk. Május 11-én döntetlent játszott az Espanyol és a Real Madrid, mi pedig (igaz, ennek köszönhetően már bajnokként) másnap 2–1-re győztünk Simeone gárdája ellen. Minden adott, hogy “az élet a legjobb forgatókönyvíró” klisét kimaxoljuk.

Igazság szerint tartogathatjuk a puskaport jövőhétre is, amikor hazai pályán fogadjuk a Deport, de nyilván intenzív még annak az emléke, milyen is volt hagyni, hogy az Atleti ellenséges területen válljon bajnokká. Persze formában is kell maradni, és szerintem mindenkiben él még Busquets nyilatkozata 2009-ből, amikor a szintén brutális sorsolást jelölte meg mint a siker egyik kulcsát, mondván heti két komoly összecsapással sikerült folyamatosan formában maradniuk tavasszal. Valamelyest tehát zavarban vagyunk, ugyanis ha győzünk, két hetet kell várni a következő tétmeccsig, félő, hogy addig leeresztünk kicsit. Ugyanakkor a frissesség hiánya is érződik a csapaton, így viszont jól jön, hogy minden mérkőzésre egy hetet lehet majd készülni. Suárez kisebb sérülése miatt lehet, hogy nem kockáztatják a játékát, egyébként a legerősebb összeállításban kezdhet a csapat, mint ahogy az Griezmannék is. Nem is szaporítjuk a szót, inkább emlékezzünk vissza a csodás 2008/2009-es szezonra, és reménykedjünk, hogy a mostaniról is hasonló videók készülnek majd. Az első lépést ma tehetjük meg ehhez.

Várható kezdők:

Oblak - Juanfran - Gimenez - Godín - Siqueira - Arda - Gabi - Mario Suárez - Koke - Griezmann - Torres
Bravo - Alves - Piqué - Mascherano - Alba - Busquets - Rakitic - Iniesta - Pedro - Neymar - Messi
TV: 19.00, Sport1


comments powered by Disqus

Facebook

Következő mérkőzésünk

Powered by whatsthescore.com

A bajnokság állása

Widget powered by WhatstheScore.com

Feedek