AJÁNLÓ
 
18:30
2015. 08. 29.
A török Galatasaray hátvédjére (auuccs, sry) asszociáló kupaellenfeleink sorozatos darálása...
A bejegyzés folyatódik
 
18:30
2015. 08. 29.
FC Barcelona - Málaga 0-1 Megint úgy indultunk neki, hogy a tabella élén tölthetünk...
A bejegyzés folyatódik
 
18:30
2015. 08. 29.
Nagyüzemre kapcsoltak a bajnokságok, akinek úgy van kedve akár a hét minden napján nézhet...
A bejegyzés folyatódik
 
18:30
2015. 08. 29.
Tovább folytatódik az idegtépő versenyfutás a bajnoki aranyért. Az olasz és a francia...
A bejegyzés folyatódik
 
18:30
2015. 08. 29.
Hatalmas gyomrosként éljük meg az elmúlt heteket. Lehetetlen bármit is írni, tippelni,...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Spanyol bajnokság, 2. forduló: FC Barcelona - Málaga CF

0 komment

Egyre jobban belelendülünk a szezonba, csütörtök óta pedig a BL csoportokat is tudjuk. Messi ‘UEFA Év játékosa’-díja csak azért nem hír, mert akkor is jó eséllyel indul érte, ha gyengébb szezont fut egyéni és csapat szinten is, de az előző idénye után még a legnagyobb utálói is kalapot emelnek. A Bajnokok Ligája őszünk nem tűnik túl izgalmasnak, még úgy sem, hogy a Roma várhatóan klasszisokkal jobb lesz, mint amilyen a Gamperen volt. Így aztán lehet koncentrálni a bajnokságra, most például a Málagára, akik tavaly talán a legkeményebb ellenfeleink voltak.

 

Legalábbis nem emlékszek másik csapatra, akiknek két meccsen sem tudtuk bevenni a kapuját, márpedig Javi Gracia csapata megcsinálta ezt a bravúrt, sőt, ugye fehér hollóként három ponttal távoztak a Camp Nouból. És mindkét találkozás alkalmával legalább annyira veszélyesek voltak a kapura, mint a Barca, szóval Luis Enrique stábjának valami újjal kell előrukkolnia. Ebben pedig bízhatunk, a Bilbao ellen is okosan váltott a csapat. Egyébként is kulcsfontosságú a tökéletes fizikai állapot a presszingelős taktikánkhoz, szóval egyelőre joggal várhatjuk, hogy hétről-hétre fejlődnek egy kicsit Messiék. Főleg, hogy Neymar is visszatérhet, egy hete teljes intenzitású edzésmunkát végez, úgyhogy mi egy hatvan percnyi MSN-t be is tippelnénk estére.

A többi poszton már nem állunk ennyire jól, bár nagy problémákról talán nem beszélhetünk. Busquets sérülése csak elsőnek tűnt veszélyesnek, a hírek szerint ő akár kezdhet is. Ha így lesz, Iniestával és Rakiticcsel kiegészülve már nem panaszkodhatunk. A védelemben Piqué még egy ideig nem lesz, de Vermaelen annyira bíztató volt múlthéten, hogy örülünk is neki, hogy most egy ideig láthatjuk, mire is képes a belga. Így van ez a múltheti másik ígéretesen teljesítővel is, Alves sérülése miatt Sergi Roberto gyakorlatilag garantáltan átveszi a brazil helyét, ebbe legfeljebb Busquets fizikai állapota szólhat bele. Megmondom őszintén, én ma emiatt várom leginkább a meccset, a felkészülési időszakról lemaradtam, de a baszkok elleni játéka nagyon tetszett a korábban Xavi utódnak tartott középpályásnak. A maradék két hely Mascheranoé és Albaé lehet, bár már Mathieuvel is számolhatunk, aki bármelyikük alternatívája lehet.

A Málagánál több változás is történt a nyáron, néhány ígéretes fiatal távozott, a két Samu a Villarealnál, Juanmi a Soutamptonnál, Sergi Darder pedig a Lyonnál folytatja. Az erősítések között nem találunk nagy neveket, bár Roque Santa Cruz akár jó fogás is lehet, és a Celtától érkező Charlesnak is lehet néhány jó meccse. De valahogy úgy érzem, Javi Graciának ez mindegy, egy egységes, masszív középcsapatot ebből a keretből is képes lesz összegyúrni. Valószínűleg mi is megszenvedünk velük, mint a Sevilla az első körben, de azt nehezen hiszem, hogy ezt a kilencven percet is kihúzzák kapott gól nélkül. Alves pedig nem lesz, hogy gólpasszt adjon nekik, szóval egy múlthetihez hasonló, szenvedős győzelmet tippelnénk mára.

Várható kezdők:

Bravo - Sergi Roberto - Mascherano - Vermaelen - Alba - Busquets - Rakitic - Iniesta - Neymar - Messi - Suárez

Kameni - Rosales - Albentosa - Angeleri - Torres - Horta - Tissone - Camacho - Amrabat - Cop - Charles

TV: Sport1, 20.30


comments powered by Disqus

Facebook

Következő mérkőzésünk

Powered by whatsthescore.com

A bajnokság állása

Widget powered by WhatstheScore.com

Feedek