AJÁNLÓ
 
07:52
2016. 08. 28.
A Tot El Camp az alábbi címen üzemel tovább: totelcamp.blog.hu Részletek a költözéssel kapcsolatban...
A bejegyzés folyatódik
 
07:52
2016. 08. 28.
A kupadöntős ellenfelünkhöz látogatunk ezen a szép szombat délutánon, akik eddig...
A bejegyzés folyatódik
 
07:52
2016. 08. 28.
Mosolyból sokféle létezik. Van felhőtlen, van keserű, van erőltetett, van vidám,...
A bejegyzés folyatódik
 
07:52
2016. 08. 28.
Visszavágó. Nem szeretem ezt a szót, mert mintha kódolva lenne bele, hogy most a másik...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Spanyol bajnokság, 2. forduló: Athletic Bilbao - FC Barcelona

0 komment

 A gálafutballal indult szezon második mérkőzésén a hírhedt San Mamésbe utazik a csapat, hogy a szezon egyik legnehezebb mérkőzését vívja a baszk kollégák ellen. Felesleges újra és újra felsorolni, miért is nehéz Bilbaóban játszani (kemény csapat, felkészült edző, nyomasztó hangulat, stb.), inkább nézzük, a két csapat milyen előzményeket követően, milyen körülmények között és milyen állapotban várhatja a vasárnap esti összecsapást.

 

Az Athletic nem vett éppen erős rajtot a szezon kezdetén, hiszen 2-1 arányban maradtak alul a Sporting Gijónnal szemben az évadnyitón az El Molinonban, egy egészen kiábrándító második félidő eredményeképpen. A helyzetet némiképp súlyosítja, hogy ráadásul Valverde, az alapembernek számító Mikel San Joséval sem számolhat biztosan sérülés miatt.

Mindezek ellenére nem tűnik úgy, hogy túlságosan nagy felforgatásba kezdene a mester, várhatóan sokkal inkább a középpálya megerősítésére fog törekedni (fejben) és igyekszik majd a lehető legmagasabban gyakorolni nyomást a Barca támadójátékára és biztonságos labdatartására. A 4-2-3-1 a legvalószínűbb felállás, ahol a „veterán” válogatott Adurizé lesz a felelősség, hogy megbontsa a Mascheránótlanított katalán védelmet.

Bravo immár tényleges távozása után Ter Stegen (természetes) szőkeségét várhatjuk a Barcelona kapujába, előtte pedig hitem szerint egy Roberto, Pique, Umtiti, Alba négyes áll majd rajthoz, míg középpályán a Busquets, Rakitic, Denis Suarez hármas várható,  a támadóhármas pedig minden bizonnyal a Messi, Suarez, Arda trió lesz, minek utána Neymar még Brazíliában piheni ki olimpiai bajnoki címét és sokkolja (festett) szőkeségével a Corinthians edzőpályáinak személyzetét.

Mivel a baszk alakulattal szembeni legutóbbi mérkőzésünk eléggé régen volt (január 27, Copa del Rey, 3-1) így abból messzemenő következtetéseket kár lenne levonni és a bilbaóiakat (legalábbis én) egyetlen meccsen láttam az idén így komoly predikcíóba nem mennék bele, de ha Valverdének nem sikerül felpörgetnie egyébként betonstabil középpályáját akár még egy többgólos Barca győzelem is kinézhet vasárnap este.

Várható kezdők: 

Barcelona: ter Stegen; Roberto, Pique, Umtiti, Alba; Busquets, Rakitic, Denis Suarez; Messi, Suarez, Arda 

Athletic Bilbao: Iraizoz; de Marcos, Boveda, Laporte, Balenziaga; San Jose, Benat; Williams, Raul Garcia, Susaeta; Aduriz

Vezeti: Mateu Lahoz

20:15 - SPORT1


comments powered by Disqus

Facebook

Következő mérkőzésünk

Powered by whatsthescore.com

A bajnokság állása

Widget powered by WhatstheScore.com

Feedek