OLVASTAD MÁR?
 
Kétarcú Barca
Ha újabban azon filozofáltunk, hogy a korábbi évek Barcájából alig maradt valami, akkor most Enrique, ha csak egy félidő erejéig is, de rá cáfolt erre. Az Alavés ellen egy kétarcú Barcát láttunk, két totál ellentétes félidővel, amihez persze kellett az...
 
Két balláb
A 4-0 szépen virít, de van itt valami, amit nem értek. Luchóval megpróbáljuk megkeresni a választ...
 
Las Palmas, Spanyolország braziljai 
Nem, nem csak a sárga mezszínük miatt nevezik így őket. Las Palmas Gran Canaria büszkesége, egy forró, homokos hely, ahol ugyanolyan könnyedén és ösztönösen játsszák a futballt, mint Brazíliában.

Spanyol bajnokság, 16. forduló: FC Barcelona - RCD Espanyol 

0 komment

La Liga 16. forduló asspanyol QSF

Túlságosan ecsetelni azt hiszem fölösleges lenne, mit is jelent a mai mérkőzés Barcelona polgárai számára. Az első összecsapás pontosan az 1900-as évre datálódik, azaz a spanyol bajnokság legrégebbi rivalizálása elevenedik meg újra ma este a Camp Nouban. Az Espanyol azonban - az utóbbi évekhez képest legalábbis - több, mint egy hangos szomszéd

 

Az elmúlt időszakban "blaugrana" szurkolóként sokunkat örömmel töltött el a tudat, hogy a kisebbik barcelonai alakulat döglődik a spanyol első ligában, és bár sokszor nagyon közel kerültek a vörös zónához, mindig sikerült agyonrúgniuk az ellenfelet kiharcolniuk a minimális kvótát... Aztán idén megjelent Barcelona kék-fehér részében Lucho gyűlölt kollégája, Quique Sanchez Flores, és az espanyolnál megindult a tudatos csapatépítés. Ez persze nem jöhetett volna létre Chen Yansheng, kínai üzletember nélkül, akinek nem titkolt álma a pericót három éven belül a Bajnokok-ligájában látni. 

La Liga 16. forduló asspanyol QSF

Kim Jong-un

QSF tehát jött, és kirakta a ganét - 22(!!) játékos távozott a nyáron -, hogy azokat a B csapatból, vagy rutinos, minden hájjal megkent - egyébként jó képességű - sakkfigurákkal helyettesítse. A teljesség igénye nélkül ilyen pl.: Diego Lopez, aki Dark Mou idején megjárta Madridot (,és szorította ki Ikert), vagy a másik kiváló képességű kapus: Roberto, aki az Olympiakosnál eltöltött néhány év után tért haza. Kiemelendő még a Valenciától kimutyizott duó: a villámgyors szélső: Piatti, és a feketöves védekező középpályás Javi Fuego, valamint az öreg motoros Martin Demichelis, akit a Manchester City eresztett szélnek.

La Liga 16. forduló asspanyol QSF

Az ellentét még a madridi időkre vezethető vissza

QSF játékstílusára a legjobb jelző a "kompakt". Masszív, inkább védekező szellemű csapat remek kontrajátékkal, akik ugyan képesek megszállni az ellenfél területét is, ha kell, de fő fegyverük a középpályán rejlik. Ezért is lehet óriási jelentősége Luchó kezdőjének, azaz istentelenül réméljük, hogy ma nem kísérletezős kedvében találjuk a misztert, és az elkövetkezendő hetek függvényében a gála kezdőt tolja fel a mágnestáblára. Busi formája a klasszikus óta dícsérendő, Rakitic fizikai jelenléte kulcsfontosságú, Iniesta kreativitása és nyugalma pedig - a visszatérése óta - szemlátomást óriási hatással van a csapatra. Többet passzolunk, többet kombinálunk, gyorsabban tudjuk pörgetni a játékot, ha a kopasz borász a pályán van, ráadásként Messinek sem kell annyit visszalépnie a támadósorból, hogy a játékosok önbizalmát már ne is említsem.

A csapat edzéséről csak marlboro man hiányzott, így Lucho a tíz mérkőzés óta veretlen városi rivális ellen szinte a teljes kerettel számolhat. A francúz mellett a szokásos duó: Masip -  Aleix Vidal marad a lelátón, és kisebb meglepetésre André Gomes is a pálya széléről fogja csak simogatni a szakállát. Vendég oldalon is van azért hiányzó, ugyanis Hernan Perez mellett az egykoron a La Masián pallérozódó Victor Sanchez, valamint az Atleticótól megvásárolt támadó: Leo Baptistao is maródi. Bár az utóbbi években sikerült rendszeresen kitömni Caicedóékat, ma este igazi nyögvenyelős mérkőzésre van kilátás, némi véres vizeletmintával a végén. 

La Liga 16. forduló asspanyol QSF


comments powered by Disqus

Facebook

Következő mérkőzésünk

Powered by whatsthescore.com

A bajnokság állása

Widget powered by WhatstheScore.com

Feedek