AJÁNLÓ
 
14:00
2016. 12. 18.
Ha újabban azon filozofáltunk, hogy a korábbi évek Barcájából alig maradt valami,...
A bejegyzés folyatódik
 
14:00
2016. 12. 18.
A 4-0 szépen virít, de van itt valami, amit nem értek. Luchóval megpróbáljuk megkeresni...
A bejegyzés folyatódik
 
14:00
2016. 12. 18.
Nem, nem csak a sárga mezszínük miatt nevezik így őket. Las Palmas Gran Canaria büszkesége,...
A bejegyzés folyatódik
 
14:00
2016. 12. 18.
Régen nem volt ilyen, de nem mi vagyunk a favoritjai a hazai Clásicónak. A tavaszból...
A bejegyzés folyatódik
 
14:00
2016. 12. 18.
"De most fölkelek, mondja az Úr, most fölmagasodom és fölemelkedem!" ...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Spanyol bajnokság, 16. forduló: FC Barcelona - RCD Espanyol 

0 komment

La Liga 16. forduló asspanyol QSF

Túlságosan ecsetelni azt hiszem fölösleges lenne, mit is jelent a mai mérkőzés Barcelona polgárai számára. Az első összecsapás pontosan az 1900-as évre datálódik, azaz a spanyol bajnokság legrégebbi rivalizálása elevenedik meg újra ma este a Camp Nouban. Az Espanyol azonban - az utóbbi évekhez képest legalábbis - több, mint egy hangos szomszéd

 

Az elmúlt időszakban "blaugrana" szurkolóként sokunkat örömmel töltött el a tudat, hogy a kisebbik barcelonai alakulat döglődik a spanyol első ligában, és bár sokszor nagyon közel kerültek a vörös zónához, mindig sikerült agyonrúgniuk az ellenfelet kiharcolniuk a minimális kvótát... Aztán idén megjelent Barcelona kék-fehér részében Lucho gyűlölt kollégája, Quique Sanchez Flores, és az espanyolnál megindult a tudatos csapatépítés. Ez persze nem jöhetett volna létre Chen Yansheng, kínai üzletember nélkül, akinek nem titkolt álma a pericót három éven belül a Bajnokok-ligájában látni. 

La Liga 16. forduló asspanyol QSF

Kim Jong-un

QSF tehát jött, és kirakta a ganét - 22(!!) játékos távozott a nyáron -, hogy azokat a B csapatból, vagy rutinos, minden hájjal megkent - egyébként jó képességű - sakkfigurákkal helyettesítse. A teljesség igénye nélkül ilyen pl.: Diego Lopez, aki Dark Mou idején megjárta Madridot (,és szorította ki Ikert), vagy a másik kiváló képességű kapus: Roberto, aki az Olympiakosnál eltöltött néhány év után tért haza. Kiemelendő még a Valenciától kimutyizott duó: a villámgyors szélső: Piatti, és a feketöves védekező középpályás Javi Fuego, valamint az öreg motoros Martin Demichelis, akit a Manchester City eresztett szélnek.

La Liga 16. forduló asspanyol QSF

Az ellentét még a madridi időkre vezethető vissza

QSF játékstílusára a legjobb jelző a "kompakt". Masszív, inkább védekező szellemű csapat remek kontrajátékkal, akik ugyan képesek megszállni az ellenfél területét is, ha kell, de fő fegyverük a középpályán rejlik. Ezért is lehet óriási jelentősége Luchó kezdőjének, azaz istentelenül réméljük, hogy ma nem kísérletezős kedvében találjuk a misztert, és az elkövetkezendő hetek függvényében a gála kezdőt tolja fel a mágnestáblára. Busi formája a klasszikus óta dícsérendő, Rakitic fizikai jelenléte kulcsfontosságú, Iniesta kreativitása és nyugalma pedig - a visszatérése óta - szemlátomást óriási hatással van a csapatra. Többet passzolunk, többet kombinálunk, gyorsabban tudjuk pörgetni a játékot, ha a kopasz borász a pályán van, ráadásként Messinek sem kell annyit visszalépnie a támadósorból, hogy a játékosok önbizalmát már ne is említsem.

A csapat edzéséről csak marlboro man hiányzott, így Lucho a tíz mérkőzés óta veretlen városi rivális ellen szinte a teljes kerettel számolhat. A francúz mellett a szokásos duó: Masip -  Aleix Vidal marad a lelátón, és kisebb meglepetésre André Gomes is a pálya széléről fogja csak simogatni a szakállát. Vendég oldalon is van azért hiányzó, ugyanis Hernan Perez mellett az egykoron a La Masián pallérozódó Victor Sanchez, valamint az Atleticótól megvásárolt támadó: Leo Baptistao is maródi. Bár az utóbbi években sikerült rendszeresen kitömni Caicedóékat, ma este igazi nyögvenyelős mérkőzésre van kilátás, némi véres vizeletmintával a végén. 

La Liga 16. forduló asspanyol QSF


comments powered by Disqus

Facebook

Következő mérkőzésünk

Powered by whatsthescore.com

A bajnokság állása

Widget powered by WhatstheScore.com

Feedek