AJÁNLÓ
 
18:45
2015. 12. 05.
Tovább folytatódik az idegtépő versenyfutás a bajnoki aranyért. Az olasz és a francia...
A bejegyzés folyatódik
 
18:45
2015. 12. 05.
Hatalmas gyomrosként éljük meg az elmúlt heteket. Lehetetlen bármit is írni, tippelni,...
A bejegyzés folyatódik
 
18:45
2015. 12. 05.
Feltehetőleg valamilyen sötét mágia vagy egyéb boszorkányság védi az Anoetát, más...
A bejegyzés folyatódik
 
18:45
2015. 12. 05.
Furcsa és váratlan dolgok történtek az európai labdarúgásban hétközben. A Bayern...
A bejegyzés folyatódik
 
18:45
2015. 12. 05.
Bevallom, valamennyire kishitű vagyok Barca-drukkernek. A csapat rekordot rekordra halmoz,...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Spanyol bajnokság, 14. forduló: Valencia CF - FC Barcelona

0 komment

bajnokság beharangozó ValenciaDecemberre fordulva megállíthatatlannak tűnik a csapat, ha ma este lenne a BL döntő, nagyon jó eséllyel védenénk címet. Sajnos kevés érem van, amit a naptári év végén osztanak ki, úgyhogy messzemenő következtetéseket nem tudunk levonni, annyit tehetünk, hogy kiélvezzük a bombaforma minden percét, és reménykedünk, hogy sikerül ezt megismételni áprilistól is. Mert abban gondolom senki nem reménykedik, hogy lendületből végigverjük a mezőnyt májusig, Alves is elmondta hétközben, hogy január-február környékén valószínűleg megint jön a megszokott hullámvölgy.

 

A bajnokság harmadát letudva azért optimistán várhatjuk a folytatást, nagyon sok bíztató jelet mutatott a csapat. A nehéz sorsolás jelentette akadályt is jól vették, a rangadók nagy részét idegenben hozták, és a sérüléshullám is jól lett menedzselve. Legalábbis látszólag, aztán majd kiderül, hogy a tavaszt hogyan bírják fizikálisan, bár a két új ember és egy lehetséges érkező nagy könnyítés lehet.

bajnokság beharangozó Valencia

Ebben a sebezhetetlennek tűnő állapotban nehéz elképzelni, hogy botlunk, de nem mondunk azzal újat, hogy egyre közelebb vagyunk egy pontvesztéshez. Bár a Valencia nincs jó formában, sok hiányzójuk van, és egy edzőváltáson is túl vannak, az utóbbi évekből okulva nem szerencsés lenézni hazai pályán Parejoékat. Mindössze öt győzelmük van tizenhárom forduló alatt, és a Bajnokok Ligájában sem állnak jól, muszáj verniük az utolsó fordulóban a Lyont, de így sincs saját kezükben a sorsuk. Nuno Espirito Santo fel is állt a kispadról a múltheti Sevilla elleni vereség óta, és már azt is tudjuk, hogy a mindenféle vezetőedzői tapasztalatot nélkülöző Gary Neville váltja. Mondjuk 2012 óta az angol válogatott mellett edző, és az angol sportmédia egyik legjobb szakértője, nagyon alapos elméleti tudással, de most gyakorlatban is bizonyítania kell.

bajnokság beharangozó Valencia

Valószínűleg kevesén értik a kinevezését, de a Valencia-tulaj Peter Limmel (és pár másik ex-MU-sal) együtt a Salford City tulajdonosai, ráadásul Phil öccse nyár óta már a Turia-parton dolgozik másodedzőként. Talán kevésbé ismert tény, de a menedzserguru Jorge Mendest Nuno szabadította a világra, amikor még Porto játékosként megkérte, hogy képviselje őt, azóta pedig a jó portugálnak óriási befolyása lett (akiről van egy zseniális cikk az NST-n, de sehol nem találom). Nuno meg vitte a Mendes által képviselt játékosokat Valenciába, de csak nem sikerült szintet lépni, nem bírják a kettős terhelést, így Lim úgy gondolta, elég a játékosügynök zsebének megtöméséből, jöjjön valaki, akinek nem ő súgja a fülébe, kiken állna jól a fekete-fehér mez. Így aztán jött Neville, akiről gyakorlatilag mindenki jó véleménnyel van, ha olyan jó edző lesz, mint amilyen szakkommentátor volt, akkor nagyot nyertek vele. Persze ma még nem lesz az angol, olyan keveset dolgozott a csapattal, hogy értelmetlen lenne nagyon beleszólnia a dolgokba. A segítői sem lesznek könnyű helyzetben, elég sok fontos hiányzójuk van, Cancelo, Mustafi, Fuego és Negredo sem bevethető. Mi viszont gyakorlatilag minden kulcsembert pihentettünk hétközben, még az is belefért, hogy tíz emberrel zárjuk a kupameccset, meglepő lenne, ha nem a legerősebb kezdőnk futna ki.

Várható kezdők:

Ryan - Vezo - Santos - Abdenour - Gaya - Parejo - Perez - Mina - Bakkali - De Paul - Alcacer

Bravo - Alves - Piqué - Mascherano - Alba - Busquets - Rakitic - Iniesta - Neymar - Messi - Suárez

TV: 20.30, Sport2


comments powered by Disqus

Facebook

Következő mérkőzésünk

Powered by whatsthescore.com

A bajnokság állása

Widget powered by WhatstheScore.com

Feedek