AJÁNLÓ
 
11:00
2015. 11. 28.
A tegnapi mérkőzésen egy újabb utat tehettünk meg a Lucho-féle hullámvasúton, amely...
A bejegyzés folyatódik
 
11:00
2015. 11. 28.
Ha akad még valaki, aki neadjisten nem tudná miért is hívják a San Mamést oroszlánbarlangnak,...
A bejegyzés folyatódik
 
11:00
2015. 11. 28.
A labdarúgásban nincsenek véletlenek... legalábbis hosszútávon biztosan nem. Nem (volt?)...
A bejegyzés folyatódik
 
11:00
2015. 11. 28.
Legalábbis ami a a BL utolsó fordulóját illeti, mivel a tegnapi győzelemnek köszönhetően...
A bejegyzés folyatódik
 
11:00
2015. 11. 28.
"De most fölkelek, mondja az Úr, most fölmagasodom és fölemelkedem!" ...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Spanyol bajnokság, 13. forduló: FC Barcelona - Real Sociedad

0 komment

FC Barcelona Real Sociedad La Liga beharang báj Moyes

Nem akármilyen novembert produkált a csapat idáig, és hogy szépen is végződjön a hónap, az edzőváltáson átesett Real Sociedadot kellene megütni ma délután hazai pályán a Copa del Rey visszavágója előtt. Hajtás után néhány szó a mumusról.

 

David Moyes szinte napra pontosan egy évet tölthetett el Spanyolországban, ismerkedhetett a nyelvvel és a helyi kultúrával. Sok babér nem termett a skótnak, de azt elmondhatja magáról, hogy egyike volt azoknak, akiknek a nagy menetelés előtt sikerült legyőznie a triplázó Barcát. Vele együtt a Real Sociedad is lezárt egy korszakot, épp ezért butaság lenne kiindulni az eddig elért eredményeikből.

Moyes után egy számunkra is ismerős arc, Eusebio Sacristán vette át a szocik irányítását, akit a Barca vezetősége február 9-én menesztett a Barca B éléről. Eusébio látványos támadófutballt ígér San Sebastianban, de előbb rendet kell raknia az öltözőben és a játékosai fejében. Úgy fest egész jó úton halad, mivel az első meccsén két Krychowiak hiba után sikerült legyőznie a rendkívül inkonzisztens Sevillát. A Barcához azért hű maradt – legalábbis taktikailag – hisz az Anoetában az általa legjobban ismert 4-3-3-as formációval tolta ki csapatát Eméryék ellen. Sok mindenre nem szabad következtetni egy mérkőzés után, de azon a meccsen a Soci új mestere hol magasra tolva, hol mélyebbre húzva játszatta a védelmi vonalát, csapata pedig az ellenfélhez is idomulva nagyon okosan, hol letámadott, hol visszazárt. 

FC Barcelona Real Sociedad La Liga beharang báj Moyes

A rendrakásnak persze áldozata is van. Ahogyan nálunk Guardiola 2008-ban kipenderített egy-két fickót, úgy Eusébio is megtette ezt. Igaz, akkora nagytakarítást nem végzett, mint Pep, de az ő áldozati báránya is az egyik legnagyobb név a keretben: Carlos Vela. A mexikói, aki ezidáig főszerepet vállalt a Sociedad támadásépítéseiben, jelenleg a B csapattal edz, s belső információk szerint, ha nem változtat a hozzáállásán akár már januárban kereshet új csapatot magának. Nagy rá tehát az esély, hogy vele nem kell számolnunk, de mikor várjon az ember megbánást és összeborulást, ha nem egy ilyen fontos mérkőzés előtt.

A mexikói mellett Illaramendi sem lesz majd a keretben eltiltás miatt, valamint a Jonathas, Zurutuza és a Barca B-t egykoron erősítő Oier Olazabal sem. A keretük ettől függetlenül így is nagyon jó, a támadások befejezését pedig arra az egyre inkább formába lendülő Agirretxére bízzák, aki már kilenc gólnál tart a bajnokságban.

FC Barcelona Real Sociedad La Liga beharang báj Moyes

Lehet persze a baszk csatár bármilyen jó formában, és Eusébio három hetes lescsapdája is működhet bármilyen jól, minden elfogultság és nagyképűség nálkül állíthatjuk, a Barca jelenlegi formáját tekintve ez a meccs csakis Neymarékon múlik. Sergi Roberto bokaficam miatt kiesett, Mascherano azonban visszatért, így Luis Enrique újra - idén luxusnak számító - négy emberből válogathat. Messi úgy fest, a visszatérése után egész jól elkapta a fonalat, s bár még mindig nincs tökéletes állapotban, szívesebben nézzük őt a kezdőben, mint Munirt, vagy Sándort. Hátul Vermaelen és Mathieu is bizonyította, hogy bármikor bevethetők Piqué párjaként, Alba és Alves pedig sanszosan kész végigrobotolni még egy meccset a széleken, hogy aztán a Villanovense ellen majd pihenhessenek végre. A középső részre újra a Ral ellen látott hármas állhat fel, cserepadon pedig Jefecito várja majd, hogy levegyék róla a szájkosarat. Bátran, de az ellenfelet nem lebecsülve, jöjjön hát a Sociedad!

Várható kezdők:

Bravo - Alves - Piqué - Mathieu - Alba - Busquets - Iniesta - Rakitic - Neymar - Messi - Suárez

Rulli - Elustondo - Gonzalez - Martinez - de La Bella - Granero - Pardo - Bruma - Agirretxe - Canales - Prieto 

Kezdés: 16:00


comments powered by Disqus

Facebook

Következő mérkőzésünk

Powered by whatsthescore.com

A bajnokság állása

Widget powered by WhatstheScore.com

Feedek