AJÁNLÓ
 
10:30
2016. 02. 21.
Nem, nem csak a sárga mezszínük miatt nevezik így őket. Las Palmas Gran Canaria büszkesége,...
A bejegyzés folyatódik
 
10:30
2016. 02. 21.
Aki egy zárt rendszeren belül hisz a vég nélküli növekedésben, az vagy hülye, vagy...
A bejegyzés folyatódik
 
10:30
2016. 02. 21.
Villarreal - Barcelona 1-1 Magyarországon a rendszerváltásból én annyit értettem...
A bejegyzés folyatódik
 
10:30
2016. 02. 21.
 
10:30
2016. 02. 21.
Sociedad - Barca 1-1 Ha Szvob. hasonlatát követjük, akkor nagyjából a feszülettel...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Nyaralási

0 komment

Las Palmas bajnoki értékelő

Las Palmas - Barca 1-2

Nincs nálam beakadva Pedro egyébként, de most Kanári-szigetek, kedden meg már egy lényegesen kellemetlenebb szigeten London - mi a közös pont? Na ugye. És akkor meg is van a gyatra játék oka.

 

Bendak sokoldalú tehetségét csillogtatja Márió művésznéven

A másik dolog meg, hogy el kellene választani két dolgot, amit a hivatalos kommunikáció hajlamos összemosni. Hiszen évek óta a csapból is az folyik, hogy csak a következő mérkőzés van, nem lehet előre tekintgetni, mert blabla - mindenki ismeri ezt a lemezt. Ez azonban csak a játékosokra igaz! Nekik valóban nem szerencsés, ha magánakciók keretében nem teljes erőbedobással játszanak, nem követik az edzői utasítást, mert egy "fontosabb meccs jön". Luchóéknak azonban nagyon is figyelni kell a naptárat, és lehetőleg okosan sáfárkodni a  játékosok erejével. Volt is egy fél mondat utalás erre a meccs utáni nyilatkozatában, hogy talán nem véletlen toltuk behúzott kézifékkel.

Harmadrészt volt egy ellenfél is, a magyar igekötős igékkel különösen jól felszerelt (El Zhar, Lemos) Las Palmas, akik számomra meglepően jó focival rukkoltak elő, adjuk meg nekik ezért a kreditet. De azért ne hallgassuk el a tényt: ez egy istenesen nagy fos volt, amit csupán részben feledtethet a három pont. Teljesen verifikálni csakis egy keddi csapatással lehet majd.

Las Palmas bajnoki értékelő
Valljuk meg, öltözködésben azért még nincs Pep szintjén...

Bravo (7) - A csapat töketlensége mintha kissé átragadt volna rá is, ezúttal nem a fényes Apollón, a rend görög istene állt a kapuban. Azért nagy galibát sem okozott, így különösebb korholást nem érdemel.

Alvés (5,5) - Továbbra is förtelmes formában tolja, botrányosan elpasszolt labdák, gyenge védekezés, és temérdek szabálytalanság szegélyezik útját. A kapott gól előtti mutatványa elég jól összefoglalja a gondot: nincs ott igazán fejben. A Suáreznek lekészített labdáért viszont jár a pacsi, azt tényleg nehezebb volt elrontani, mint belőni lett volna. Mindenesetre nálam Vidal kezdene kedden, nem ő.

Mascherano (6,5) - Igazából nem tudok semmi konkrétumot felhozni ellene, de valahogy mégse éreztem jónak. Piqué és Busquets hiányában nyilvánvalóan ő volt a főnök a hátsó régiókban, és hát láttuk mi volt. Azért bízhatunk benne, hogy a megszokott pajtásokkal ő is ügyesebb lesz.

Mathieu (7) - A beíveléseket kifejelgette, a hozzá kerülő labdákat hiba nélkül passzolta tovább Mascheranónak vagy Albának. Ennyi, se több, se kevesebb, de saját vonatkoztatási rendszerében ez rendben van szerintem, nem kell túlvállalnia magát , a múltkor is csak a baj volt belőle. Nem teljesen elképzelhetetlen, hogy Giroud semlegesítését rátestálja majd Lucho - testhezálló feladat lenne. (Habár, ha jól tudom, a Temze adott szakaszán hajóvonták találkozása tilos!)

Las Palmas bajnoki értékelő

Alba (7) - Talán valamelyest érezni az előrelépést, hiszen két pazar labdát is tálalt Suárez elé, de a másik serpenyőbe odatehetjük a kapott gólt, amikor elfelejtett lesre állítani. Rá nagyon kíváncsi vagyok, mit produkál majd egy komolyabb ellenféllel szemben.

Sergi Roberto (5,5) - Ez most megint nem, fú, nagyon nem. John megfigyelését abszolút alátámasztja a lőlapja is: nem lépett elég mélyen vissza labdákért, a saját térfelünkön alig-alig jegyez passzokat, így gyakorlatilag kiesett a támadásépítésből a centrum. Mindemelett szűrő funkcióját is csak mérsékelt hatékonysággal látta el, és akkor még diplomatikus voltam.

Las Palmas bajnoki értékelő
Sergi Roberto (forrás: fourfourtwo.com)

Arda Turan (5) - Néhány szerelést tudott bedobni a közösbe, ezen kívül jobbára ritmus- és szereptévesztésben kínlódott, egyedül Iniestának letett labdája emlékeztetett futballra tőle. A közelmúlt emlékére 45 perc alatt a kiállítás szélére sodródott. Lassúnak tűnik a csapathoz mind fejben, mind lábbal. Továbbra sem kedvelem.

Rakitic (5,5) - Megnyugodtam, amikor a szünetben beállt. Hát kár volt... Alig csinált valamit, de az azért megmaradt, amikor mellé fejelt, majd inkább rátestálta Alvésre a labdát, bassza el ő. Utóbbi persze bölcs döntés volt, ha azt vesszük, hogy a brazil mostanában abszolút megbízhatóan basz el dolgokat... Mindenesetre örültem volna egy jobb Rakinak.

Iniesta (7) - Nagyjából egyedül volt a középpályán, aki funkcionált, így nem omlott teljesen össze a játékunk, a bal oldalban volt némi élet. Mostanában sokat játszik, aminek egyrészt örülök, másrészt kicsit tartok tőle, fogja-e bírni fizikálisan.

Messi (6) - Vegyük úgy, hogy ő a többieknél is intenzívebben pihent rá a BL-re.

Suárez (7,5) - Lényegében egyedüliként a csapatból felpörgött a meccsre, de az egészen elképesztő ziccerek kihagyása lehúzza egy kicsit az összbenyomást. Így is szinte egymaga döntötte el.

Las Palmas bajnoki értékelő

Neymar (7) - A csapatból felfelé lógott ki, de őszi őnmagától viszonylag távol van. Ez nem feltétlen baj, most Lajos az ügyeletes, fog még tavasszal vezérbikáskodni, ebben biztos vagyok. Mondjuk a végén mindentől függetlenül igazán leadhatta volna.

Vermaelen (-) - Ladlacnak kigyulladt a befosásjelzője tőle, de végülis nem lettünk vele gyengébbek - na persze jobbak sem...


comments powered by Disqus

Facebook

Következő mérkőzésünk

Powered by whatsthescore.com

A bajnokság állása

Widget powered by WhatstheScore.com

Feedek