AJÁNLÓ
 
17:12
2015. 04. 21.
Még az ős NST-n született egy poszt a di Matteo-féle Chelsea BL győzelme kapcsán: "szeretni...
A bejegyzés folyatódik
 
17:12
2015. 04. 21.
Az 'útwenger' mocskolódása ellenére az Arsenal egy szerethető csapat. Szerethető a...
A bejegyzés folyatódik
 
17:12
2015. 04. 21.
Nyögvenyelős játék, botrányos befejezések, peches kapufák, sérülés sérülés hátán,...
A bejegyzés folyatódik
 
17:12
2015. 04. 21.
Sikerült szintet lépnünk a Sevilla elleni vereség óta, sokkal magabiztosabban lépnek pályára...
A bejegyzés folyatódik
 
17:12
2015. 04. 21.
Idén először fordul elő, hogy egy nemzet öt csapattal képviselteti magát a legrangosabb...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Bajnokok Ligája, negyeddöntő, visszavágó: FC Barcelona - Paris Saint-Germain

0 komment

Minden tiszteletünk a csapaté, ugyanis mi pötyögve sem bírjuk azt a tempót, amibe ők átlag tíz kilométereket tesznek bele heti kétszer. Ebben az erőltetett menetben leginkább mi fáradtunk el, ahogy a Pep-team jellemzően január-február környékén került gödörbe, nekünk áprilisban kell csikorgatni a fogainkat minden egyes leütésért. Az utóbbi időben gyakorlatilag minden poszt úgy készült, hogy “jó, ha senki nem, akkor valahogy megpróbálom”, talán láttok is visszaköszönni egy-egy izzadtságcseppet a monitorotokon. Három idegenben lőtt gól, és kevesebb mint egy héttel az odavágó után nehéz okosat írni, de megpróbáljuk összefoglalni a helyzetet.

 

A párizsiakat nagy hiba lenne lebecsülni. Igaz, hogy harminc százaléktól megvan, de a vizsga egyébként kemény lesz. Ne feledjük, a PSG kimondott célkitűzése a BL arany, amiben nagyon nem mutat jól, hogy olyan teljesítményre voltak képes otthon, mint mondjuk egy Villarreal. Szóval ha mást nem, megpróbálják olyan szorossá tenni a párharcot, amennyire lehet, Blancnak is könnyebben magyarázkodni, ha vissza tud vágni egy “oké, de a Camp Nouban legyőztük őket”-tel. Egy percig ne higgyük, hogy feltartott kézzel jönnek, a Stamford Bridge-en is egy kisebbfajta csodát tettek, és biztos vagyok benne, hogy azzal a meccsel motiválja most őket az edzőjük. És habár ég és föld a két csapat, Rijkaard Barcája is kiesett egy nagyon megnyugtató odavágó után a Getafe ellen, szóval mindannyiunkban ott él, hogy sokminden történhet a lefújásig. Nyilván nem a kieséstől kell tartanunk, de továbbjuthatunk úgy is, hogy nagyon sokba kerüljön nekünk. Egy gyors 0–2 után lehetne robotolni, ami nagyon nem hiányzik, tekintve, hogy már a Valencia ellen is figyelni kellett arra, hogy ne sérüljön meg senki, valószínűleg Alba padozása is ennek szólt.

Ezért kell nagyon átgondolni Luchonak a mai kezdőt, bár talán az a legbiztosabb tipp, hogy a legerősebb kezdőt tolja fel, aztán ha már az idő szorításában kezd beletörődni a PSG a sorsába, lehet pihentetni. Ter Stegen a kapuban, Alves és Jordi Alba pedig a két szélen, amivel nincs is baj, a spanyol hétvégén, a brazil múlthéten, hétközben pihent. A közepe már érdekesebb, Piqué formája elmarad a mostanában mutatott klasszishoz képest, tálan nem ártana egy meccs a padon, Mathieu és Mascherano kárára. A középpályán nincs kérdés, mehet Busquets, Rakitic és Iniesta is. A támadósorba esetleg be lehetne szuszakolni Pedrot, akár az érinthetetlen Messi helyére is, aki a Valencia ellen nem igazán tűnt frissnek. Bár már a játékára sem adnánk sokat, nemhogy az argentin helyén, ezért csak remélni tudjuk, hogy a játékmester ereje jól lesz beosztva. Mondjuk ő rutinosan tud beleszarni a kevés téttel bíró meccsekbe, lehet épp az lesz az ideális, hogy játszhat, és végigsétálja a kilencven percet néhány villanás mellett. A legfontosabb, hogy olyan hamar vegyük el Ibráék kedvét az estétől, amilyen hamar lehet. Még a hétvégén kell nagyot villantani, aztán talán egy kicsit jobban lehet forgatni a csapatot.

Várható kezdők:

ter Stegen - Alves - Piqué - Mascherano - Alba - Busquets - Rakitic - Iniesta - Neymar - Messi - Suárez

Sirigu - van der Wiel - Marquinhos - David Luiz - Maxwell - Verratti - Cabaye - Matuidi - Pastore - Cavani - Ibrahimovic

TV: 20.45, DigiSport1


comments powered by Disqus

Facebook

Következő mérkőzésünk

Powered by whatsthescore.com

A bajnokság állása

Widget powered by WhatstheScore.com

Feedek