AJÁNLÓ
 
17:10
2015. 04. 15.
Még az ős NST-n született egy poszt a di Matteo-féle Chelsea BL győzelme kapcsán: "szeretni...
A bejegyzés folyatódik
 
17:10
2015. 04. 15.
Az 'útwenger' mocskolódása ellenére az Arsenal egy szerethető csapat. Szerethető a...
A bejegyzés folyatódik
 
17:10
2015. 04. 15.
Nyögvenyelős játék, botrányos befejezések, peches kapufák, sérülés sérülés hátán,...
A bejegyzés folyatódik
 
17:10
2015. 04. 15.
Sikerült szintet lépnünk a Sevilla elleni vereség óta, sokkal magabiztosabban lépnek pályára...
A bejegyzés folyatódik
 
17:10
2015. 04. 15.
Idén először fordul elő, hogy egy nemzet öt csapattal képviselteti magát a legrangosabb...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Bajnokok Ligája, negyeddöntő, odavágó: Paris Saint Germain - FC Barcelona

0 komment

Egy kicsit megmosolyogtató, hogy a legutóbbi találkozásunkat úgy jellemeztem, hogy erősségét tekintve olyan ez a meccs, mintha már decemberben negyeddöntőt kellene játszunk. Majd elérkezett a negyeddöntő, ahol tényleg a PSG-n kell magunkat átküzdeni. Egyrészről jó, mert nagyjából be tudjuk lőni, mire számíthatunk, másrészről viszont elveszítettük a BL-t jellemző exkluzívitás, hogy olyan csapatokkal csapjunk össze, akikkel ritkán szoktunk. A francia bajnok ellen most mutattuk meg mit tudunk, szurkolóként kíváncsibbak lettünk volna mondjuk a Juvéra vagy a Portora ellenfélként.

 

A hétvége után feldúltan és zavarodottan várjuk az esti fellépést. A Sevilla hazai mérlegét tekintve a 2–2-es döntetlen nem rossz, de láttuk a meccset - két pontot eldobni egy ilyen félóra után iszonyatosan dühítő. Óvatosak voltunk a mérkőzés előtt, de aztán úgy belekezdtünk, hogy csak vigyorogtunk a tévé előtt, és dörzsöltük a tenyerünket, hogy milyen formában futunk neki az áprilisi nagy menetelésnek. A lefújás után meg csak pislogtunk, hogy akkor most tényleg sikerült két egyéni hibából két gólt kapni, vagy hogy Suáreznek tényleg nem elég szemben az üres kapu? Azt hiszem abban reménykedhetünk leginkább, hogy a csapat számára is egy józanító pofonként hatott a vasárnapi pontvesztés, és ettől megint felpörögve bedarálunk mindenkit a hátralévő időszakban.

Igaz, hogy már a PSG-t sem lesz egyszerű, nagy hiba lenne lebecsülni őket, még így tartalékos állapotban is. Persze benne van, hogy nem bírják el a hiányzókat, és kényelmes előnyt harcolunk ki, de engem eléggé zavar az a mód, ahogy kiharcolták az előző körben a továbbjutást. Ember- és gólhátrányból felállva, a legjobbnak tűnő angol csapat otthonában. Szóval felírhatjuk, hogy nincs Ibra, Verratti, Auier, és Motta meg Luiz is kétséges, de ha a többiek olyan extázisban harcolnak a saját közönségük előtt, mint a Chelsea ellen legutóbb, mi meg újra elveszítjük a fonalat, akkor kellemetlen meglepetésekben lehet részünk. Azt mondjuk kár lenne tagadni, hogy az őszi csörtékből kiindulva nagy érvágás nekik Verratti eltiltása, illetve Lucas sincs még teljesen fitt állapotban, így talán Alba sem verejtékezett annyit éjszaka.

Bevallom őszintén, fogalmam sincs mit várjak ma Luchotól. A decemberi meccshez hasonlóan most sem lesz Alves, és akkor egy olyan háromvédős rendszerrel próbálkoztunk, amivel azóta sem. Sőt, akkor Alba is kimaradt, és a kezdetektől pályán volt Suárez, Messi, Neymar és Pedro is. Ha már mindenképpen tippelni kell valamit, szerintem marad a 4–3–3, Alves helyén Bartrával, így át lehet rendeződni a három védőre, mint a csoportkörben. Több meglepetés nem lesz, legfeljebb mégis Adriano kerül a jobb szélre. De ter Stegen kezdhet a kapuban, Piqué és Mathieu középen, Alba pedig a bal oldalon. A középpályán Busquets, Rakitic és Iniesta várható, így már lenne öt jól fejelő emberünk, sőt, Súarezzel mindjárt hat. Ez meg azért lehet fontos, mert szeptemberben is kaptunk két fejesgólt, továbbá a Chelseat is ezzel ütötték ki, szóval nem kizárt, hogy már csak a hiányzók miatt is a pontrúgásokra akarnak építeni. Ősszel már sikeresen továbbjutottunk ebből a párharcból, reméljük, hogy élni tudunk a körülmények szerencsés alakulásával. Idén mind a négy idegenbeli BL meccsen rúgtunk legalább két gólt, ha ezt tartjuk, nagyon közel kerülünk az elődöntőhöz.

Várható kezdők:

Sirigu - van der Wiel - Thiago Silva - Marquinhos - Maxwell - Cabaye - Rabiot - Matuidi - Lavezzi - Pastore - Cavani

ter Stegen - Bartra - Piqué - Mathieu - Alba - Busquets - Rakitic - Iniesta - Neymar - Messi - Suárez

TV: 20.45, DigiSport1


comments powered by Disqus

Facebook

Következő mérkőzésünk

Powered by whatsthescore.com

A bajnokság állása

Widget powered by WhatstheScore.com

Feedek