AJÁNLÓ
 
17:20
2015. 04. 08.
Tovább folytatódik az idegtépő versenyfutás a bajnoki aranyért. Az olasz és a francia...
A bejegyzés folyatódik
 
17:20
2015. 04. 08.
Hatalmas gyomrosként éljük meg az elmúlt heteket. Lehetetlen bármit is írni, tippelni,...
A bejegyzés folyatódik
 
17:20
2015. 04. 08.
Feltehetőleg valamilyen sötét mágia vagy egyéb boszorkányság védi az Anoetát, más...
A bejegyzés folyatódik
 
17:20
2015. 04. 08.
Furcsa és váratlan dolgok történtek az európai labdarúgásban hétközben. A Bayern...
A bejegyzés folyatódik
 
17:20
2015. 04. 08.
Bevallom, valamennyire kishitű vagyok Barca-drukkernek. A csapat rekordot rekordra halmoz,...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Spanyol bajnokság, 30. forduló: FC Barcelona - UD Almería

0 komment

Csak elérkezett ez a fránya április, amire igencsak ferde szemmel néztünk, amikor a BL sorsolás után rádöbbentünk, milyen extra terhelés vár majd a csapatra. Így nyolcadikán le is játsszuk a hónap legkönnyebbnek ígérkező mérkőzését, hogy utána belekezdjünk egy olyan menetelésbe, amire utóljára talán Guardiola első évében volt példa. A kiesés elől menekülő, a szezonban harmadik edzőjét fogyasztó Almería vizitál a Camp Nouban, úgyhogy valószínűleg Luchoék is egy kis pihentetést terveznek, mert utána őrült egy menet jön.

 

Nagy meglepetés lenne az Almería pontszerzése, de az volt a Celtáé és a Malágáé is, szóval már rutinból is óvatosak vagyunk. Az idegenbeli mérlegük egyébként jobb, mint a hazai, de a tabella elején álló csapatok ellen nem sok mindenre mentek, reméljük ez nem ma változik. Van az a mondás, hogy új seprű jól seper, az újonnan kinevezett edző egy-két meccsre tud olyan frissességet hozni, ami pontokat hoz egy csapatnak, de elég kicsi a valószínűsége, hogy a JIM helyét átvevő Sergi Barjuan csodát tud művelni - sem ma, sem a hátralévő nyolc fordulóban. Több alapemberre sem számíthat este, a védelemből Dos Santos és Dubarbier, a középpályáról Verza fog ilyen-olyan okok miatt hiányozni. Barcás kötődés nem csak az új tréner által lesz, a kapuban az a Rubén kezdhet, aki itt is bemutatkozott a felnőttek közt több mint tíz éve, illetve kölcsönben most ott játszik Javier Espinoza is, aki a Villarrealhoz távozott a Barca B alapembereként.

Hazai oldalról talán az utóbbi idők legpozitívabb dolga, hogy tényleg viszontlátjuk azt a fizikai pluszt a pályán, amit Lucho egyik legfőbb erényeként emlegettek ősszel. A Real és a Celta sem bírta azt a tempót, amit Messiék diktáltak, a második félidőben bedaráltuk őket. Kérdés persze, hogy ez meddig tart ki, de jelenleg simán van miért bizakodnunk. Már csak azért is, mert pontrúgásokban is nagyot fejlődtünk, idáig tizenhárom gólt szereztünk, és ötöt kaptunk állított labdás szituációkból, ez főleg tavaly után hatalmas felüdülés. Bár sokszor szenvedünk, látványosan gyengének tűnik a középpálya, ami így kihat a támadásokra is, egyelőre megvan az a plusz a csapatban, hogy behúzzuk a három pontokat.

Egy alaposan felforgatott kezdőt várunk ma, szem előtt tartva a következő meccseket. Mivel Alves eltiltott lesz a PSG ellen, nem kizárt, hogy Montoya játszik ma, hogy valamennyire játékban legyen, ha mégis be kellene ugrania. Piqué esetleg pihenhet egy ilyen meccsen, Mathieu pedig egy lapra van az eltiltástól, tehát egyrészt Bartra helye biztos, másrészt Mascherano akár játszhat védőként is, ez esetben Sergi Roberto helyettesítheti az eltiltott Busquetset. A középpályán teljes cserére számítunk, tehát Xavi és Rakitic diktálhatja a tempót Rafinha és Iniesta helyett. Elől pedig Neymar vagy Suárez maradhat ki Pedro kárára. Bízunk a három pontban, de egyrészt nem felejtjük el az odavágót, ahol sokáig szenvedtünk, míg nem jött csereként Suárez a két gólpasszal, másrészt Sergi kinevezése is hozhat egy átmeneti formajavulást az Almeríánál, ami erősen belerondíthat az optimális forgatókönyvbe, vagyis hogy hamar pontot téve a meccs végére rá lehessen pihenni a Sevillára.

Várható kezdők:

Bravo - Alves - Bartra - Mathieu - Adriano - Mascherano - Xavi - Rakitic - Pedro - Neymar - Messi

Julián - Ximo Navarro - Marin - Trujillo - Casado - Wellington - Thomas - Corona - Azeez - Thievy - Hemed

TV: Sport1, 20.00


comments powered by Disqus

Facebook

Következő mérkőzésünk

Powered by whatsthescore.com

A bajnokság állása

Widget powered by WhatstheScore.com

Feedek