AJÁNLÓ
 
20:03
2016. 03. 05.
A Tot El Camp az alábbi címen üzemel tovább: totelcamp.blog.hu Részletek a költözéssel kapcsolatban...
A bejegyzés folyatódik
 
20:03
2016. 03. 05.
A kupadöntős ellenfelünkhöz látogatunk ezen a szép szombat délutánon, akik eddig...
A bejegyzés folyatódik
 
20:03
2016. 03. 05.
Mosolyból sokféle létezik. Van felhőtlen, van keserű, van erőltetett, van vidám,...
A bejegyzés folyatódik
 
20:03
2016. 03. 05.
Visszavágó. Nem szeretem ezt a szót, mert mintha kódolva lenne bele, hogy most a másik...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Piros! Faszt! Sárga!

0 komment

Az első negyedórától eltekintve nem túl magas színvonalú meccsen egy közepes Barcelona könnyedén ütötte ki a bírói tévedéssel is súlytott Rayót. Noha a kiscsapat meglepően harciasan kezdett, a bénakapus és a zsenimessi effektusok hamar eldöntötték a meccset, és még csak ezután jött a feketeleves, a kiállítások, tizenegyes (nyilván kihagyva) és egy régen várt jatagán-döfés.

Hajtás után mondom tovább!

 

A Rayo egy szimpatikus csapat. Akarnak, hajtanak, támadnak, néha még ügyesek is, van bennük lendület, svung, spiritusz. Tök jó lehet Rayo szurkolónak lenni. (Itt jegyzem meg, hogy az egy perc alatt beszippantott két gól után úgy ugrált a hazai tábor, mintha legalábbis ők mentek volna hárommal Messiék ellen, azaz zsák a foltja - jó értelemben.) Magasan presszionálnak, néha rémesen védekeznek, de egy teljesen szerethető, támadó-szellemű, élvezhető focit játszanak, nem túl erős kerettel, ami a lőtt és kapott gólok arányából is kiválóan látszik. 37/58. 

Az első negyedórában akkora volt a tempó, hogy nézés közben elfáradtam. Később aztán a góloktól, bírói tévedésektől megroppant ellen összezavarodott, csinálták a hülyeségeket egymás hegyére-hátára, és emellé stílusos asszisztenciaként megkapták a Világ Legszerencsétlenebb Játékvezetőjét Senior Bikandi (Vicandi) Garridót.

Ellenben a Barceona tulajdonképp rendben volt.

Mert a mai Barcelona tulajdonképp egy kaméleon. Egy alkalmazkodóművész. Azt csinálja, amit kell, szükséges, néha csak azt ami feltétlen szükséges. De azt megcsinálja mindig. És ez talán csak szerencse, de én hajlamos vagyok ebbe sokkal többet bele látni. Ez tudatos, ez Enrique professzionalizmusa és érzelemmentes stratégiája.

Részletesen:

Bravo – 7,5 –  Két nagy védésen túl nemigen tették próbára, de magabiztos volt végig, bárki is szólt hozzá. Olyan szigorúan tud nézni, mintha tartozást menne bahajtani.

Sergi Roberto – 7 – Most épp jobbszélső volt. Nem volt rossz, de nagyon jó sem. Megbízhatóan játszott, de nem túl kreatívan. Mondjuk ez is elég volt, doszt.

Piqué – 7,5 – Majdhogy munkanélkülinek mondhatnám, annyira nem volt dolga, azon kívül, hogy egy gólt azért végig nézett.

Mascherano – 7 – A kapott találat előtt kicsit elaludt, ami nem csoda, annyira nem volt dolga neki sem. Lehet, hogy már az adóbevallását töltötte ki fejben.

Mathieu – 8 – Szerintem még sosem adtam a második kedvenc cigisemnek nyolcast. És most meg is érdemelte. Nem a favorit posztján játszott, mégis egészen kiváló teljesítményt nyújtott, a beadása pedig tanítani valóra sikerült.

Rakitic – 7,5 – Jó meccse volt. Gólt is szerzett, de nem ez volt a legfontosabb kontribúciója (v.ö. jókor, jó helyen),   sokkal inkább a középpályán bemutatott határozott és technikás labdaszerzései, indító passzai.

Busquets – 8,5 – Hozta a szokásost. Már ha ezt a zsenialitás meg lehet szokni, mert engem per speciel mindig lenyűgöz. Egyszer fogok neki 10-es is adni. Esküszöm. Ha mondjuk most (na jó, lesről) gólt szerzett volna, simán megkockáztattam volna. Egy 9,5-öt.  

Iniesta – 7 – Sajnos a sokkal kevesebbet volt nála a labda, mint lenni szokott és mint kellett volna. Ha lesz egyszer a futballnak saját állama a földön, olyan gyorsan népszavazást fogok kezdeményezni, hogy ő legyen a Lefordulásügyi Miniszter, hogy másnak arra se lesz ideje, hogy annyit mondjon: időbélyegző.

Suarez – 6,5 – Jaj, Lali. Lali, Lali, Lali. Menj haza,  harapj valamit, szedd össze magad és meglátod, vasárnap jobb lesz.

Messi – 9,5 – Mondhatni azt csinált a Rayo védelemmel, amit csak akart. Sebessége mellett a jobb sorsra érdemes védők tempója, a nem nagyon fiatal nagymamáméra emlékeztett, amint éppen kaptat fel a hegyre, Esztergomban. Iszonyú kombinatív játékirányítás, félelmetes labdák, passzok. Mesterhármasával pedig most éppen döntetlenre áll a C. Ronaldoval zajló külön versenyük.

Neymar – 7 – Neymar nagyon akar. Látszik. Mindent belead. Ez is látszik. Szinte görcsösen. Sajnos ez is látszik. Reméljük mihamarabb vége lesz ennek a relatív mélyrepülésnek. Ha az a nyomorék kapufa egy picit feljebb van, már beljebb lennénk.

Arda Turan – 7,5 – Adtam én volna még ennél jobbat is, különösképp, hogy bevitte végre első találatát is, izgalmasan, játszott, de sajnos a rémesen felesleges piros sárga egy egész pont levonást eredményezett. Üzgünüm, arkadaşım!

+1

Bikandi Garrido – 0 – Elképesztő egy balfasz. Teljes dráma. De ez?! Ez kész.

Összefoglaló pedig itt:

U.i.: Megdöntött a csapat valami rekordot is.


comments powered by Disqus

Facebook

Következő mérkőzésünk

Powered by whatsthescore.com

A bajnokság állása

Widget powered by WhatstheScore.com

Feedek