Spanyol bajnokság, 15. forduló: CA Osasuna - FC Barcelona

0 komment

beharang la liga 15. fordulo Osasuna nanananana Batman

Kissé szokatlan időpontban, az ebéd utáni szieszta idején kell megvívnia a csapatnak a soronkövetkező meccset, s tekintettel a régi mumus ellenfélre - Osasuna -, csak remélni tudjuk, nem fog emésztési zavarokat okozni. Hajtás után villámbeharang hat pontban:

 

Messi 

Leó az eddigi pamplonai szereplései során 5 gólt lőtt, melyek között akadtak rendkívül értékes, három pontot érő találatok is. Az első - és talán legemlékezetesebb - a 2008/09-es szezonban érkezett, amikor néhány perccel a mérkőzés vége előtt eresztett el egy löketett az ellenfél tizenhatosa előtt:

Merida - Riera - La Masia

Fran Merida és Oriol Riera valaha a La Masia növendékei voltak, utóbbi ráadásul jó barátságot ápolt Messivel is. Fran 2005-ig volt a B csapat tagja, majd az Arsenalhoz való távozása után karrierje kissé megrekedt. Kölcsönjátékosként bejárta szinte fél Spanyolországot, de ugyanez elmondható Rieráról is, aki már második alkalommal kötött ki Pamplonában, ezúttal kölcsönben.  

beharang la liga 15. fordulo Osasuna nanananana Batman

Riera: "Tudtuk, hogy sokáig a Barcában lesz, de azt nem vártuk, hogy ennyire sikeres lesz.."

Statisztika

A két csapat egymás elleni eredményeit tekintve kijelenhető, hogy a mérleg nyelve viszonylag egyensúlyban van. Az eddig lenyomott 36 mérkőzésen 13 Barca győzelem, 12 döntetlen és 11 Osasuna diadal született. Gólok számában sincs nagy különbség, az Osasuna 44 alkalommal zörgette meg a hálónkat, míg a Barca hárommal többször préselte be a pettyest az El Sadar valamelyik kapujába.

Legutóbbi alkalom

2013 Októberében jártunk utoljára Pamplonában, amikoris a Valdes, Bartra, Puyol, Adriano, Montoya, Busquets, Xavi, Iniesta, Cesc, Pedro és Neymar sor vonult ki a gyepre, s jött is vissza egy 0-0-ás szörnyű mérkőzés után. Ebből a keretből három játékos maradt hírmondónak (őrület), ráadásul a kakadu eltiltás miatt nem lesz bevethető.

beharang la liga 15. fordulo Osasuna nanananana Batman

Új seprű

Az Osasuna idei szezonja egyenesen pocséknak mondható. A táblázat tökutolsó helyén billegnek egy árva győzelemmel a zsebükben, így nem is csoda, hogy egyenesen Batmant hívták segítségül. Caparrós, bár győzelemre készül, a mumus szerepkörön kívül sok aduásza nem marad a pakliban. A védelmük az eddig eltelt 14 fordulóban huszonkilencszer kapitulált, a csatársor pedig mindössze tizenhárom gólt rúgott, úgyhogy a mesternek fenekestül kell felforgatnia csapatát, ha bármit is szeretne ettől a szezontól. 

beharang la liga 15. fordulo Osasuna nanananana Batman

Ronaldinho

Végül pedig, de nem utolsó sorban, álljon itt minden idők egyik legpöpecebb Ronaldinho gólja, amelyet épp az Osasunák tekert 2004-ben. Te jó isten, hogy rohan az a rohadt idő..

Várható kezdőcsapatok:

beharang la liga 15. fordulo Osasuna nanananana Batman


comments powered by Disqus

Facebook

Következő mérkőzésünk

Powered by whatsthescore.com

A bajnokság állása

Widget powered by WhatstheScore.com

Feedek