AJÁNLÓ
 
12:01
2015. 03. 14.
A tegnapi mérkőzésen egy újabb utat tehettünk meg a Lucho-féle hullámvasúton, amely...
A bejegyzés folyatódik
 
12:01
2015. 03. 14.
Ha akad még valaki, aki neadjisten nem tudná miért is hívják a San Mamést oroszlánbarlangnak,...
A bejegyzés folyatódik
 
12:01
2015. 03. 14.
A labdarúgásban nincsenek véletlenek... legalábbis hosszútávon biztosan nem. Nem (volt?)...
A bejegyzés folyatódik
 
12:01
2015. 03. 14.
Legalábbis ami a a BL utolsó fordulóját illeti, mivel a tegnapi győzelemnek köszönhetően...
A bejegyzés folyatódik
 
12:01
2015. 03. 14.
"De most fölkelek, mondja az Úr, most fölmagasodom és fölemelkedem!" ...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Spanyol bajnokság, 27. forduló: S.D. Eibar - FC Barcelona

0 komment

Egy hete ülünk újra a La Liga tetején, s hogy ez így is maradjon a szezon végéig, 11 döntőt kell megvívnunk és megnyernünk. Ha ladlac a Rayót - teljes joggal - a liga legszerethetőbb csapatának nevezte, akkor az Eibart bátran nevezhetjük a primera división legkisebb fiának, aki eljött szerencsétpróbálni az óriások világába.

A baszk tündérmese a kezdeti sikerek után kezd inkább egy Quentin Tarantino filmre hasonlítani, ahol a főhőst épp most verte véresre hetedjére is a helyi bagázs egy rozsdás franciakulcsal. A 14. helyen állnak egy 7(!) vereséget számláló szopórollerrel az arcukban, mindösszesen 3 pontra a kieső zónától. A csapatuk legnagyobb erőssége egyértelműen a szolid védekezés volt, amely úgy fest Albentosa távozásával kezd darabjaira hullani. A 193 centis baszk középhátvéd szerepe kulcsfontosságú volt beívelések és pontrúgások során - elöl és hátul is - és láss csodát, mióta eladták bagóért a Derby County-nak, azóta 1 pontot sikerült összekapirgálni 8 mérkőzésen. Arra pedig, amit az elmúlt fordulóban sikerült összeszerencsétlenkedniük hátul a Levante ellen, még Benny Hill is büszkén csettintene. Dani Garcia kiállítása és Rafa Páez (Liverpool) elcseszett papírjai már csak bónusz a lassan rekordszámú vereségsorozat mellé, így erre a hétvégére a középpályájuk egyik alapembere, és a védelembe hozott erősítés is kiesett.

Eltiltásokkal mi is "pazarul" állunk, hisz Jordi Alba és Dani Alves nem lehet ott az 5000 fős Ipuruában, Mascherano pedig 1 sárgányira van az egy mérkőzésre szóló fogdától. Már az is kész csoda, hogy a Villarreal ellen se ő, se Sui nem szedett össze lapot, szóval ha lehet, akkor ezt most se nagyon erőltessük. Busi távollétében és a kisfőnök ilyennemű (remélhető) jegelése esetén Rakitic léphet vissza egyel szűrni, míg a helyére jöhet a Xavi - Rafinha/Sergi Roberto páros. Ha akad olyan balga lélek, aki féltené a horvátot ettől a szerepkörtől, az megnyugodhat, ugyanis a válogatottban rendszeresen fedezi a Modric-Kovacic duó valagát, és végez elképesztő mennyiségű/minőségű munkát.

az elmúlt 10 mérkőzésen 27 gólt bohóckodtak össze

Hátul várható a legnagyobb rotáció, hisz fél szemmel már a Cityre figyelve Piqué pihenhet egy utolsót a nagy menet előtt, a másik három alapemberről pedig már ejtettünk szót. Csütörtökön még volt egy kis félsz, hogy Douglas fogja jobb oldalon "támogatni" Messit, mivel Montoyának volt egy kis sérülése, de hála istennek tegnap már újra a csapattal edzett a bússzemű lovag. Több opció is elképzelhető Luchótól, de a legvalószínűbb egy Adriano - Mathieu - Bartra - Montoya hátsó sor. Amennyiben valami oknál fogva azonban mégis a sao paoloit választaná Lucho, még akár érdekessé is teheti a találkozót. Nem fogom cifrázni, az eddig látottak alapján a szerepeltetése kb. annyit ér, mintha a gyereknek otthon köhögés ellen heroint adnánk.

A Maestro 750. alkalommal léphet ma este pályára Barca színekben. Elképesztő szám.

Októberben a Camp Nouban a 60. percig sikerült állniuk a sarat főleg a kapusuknak köszönhetően, amikoris Xavi köszönt be egy leheletfinom löbbölés után, majd Neymar és Leo zárták rövidre a történetet. Ezzel az eredménnyel ma is kiegyeznénk, de hogy nem lesz egyszerű menet, arra mérget vehetünk. Hiába a sorozatos vereségek, a bénázó védelem, az Eibar egy ízig-vérig baszk csapat, róluk pedig tudjuk, hogy sosem adják könnyen az irhájukat.

Várható kezdők:

FC Barcelona:

Bravo - Montoya - Bartra - Mathieu - Adriano - Rakitic - Xavi - Sergi Roberto - Messi - Neymar - Suarez

S.D. Eibar:

Jaime - Bóveda - Ekiza - Navas - Lillo - Errasti - Lara - Capa - Del Moral - Saúl Bejón - Lekic

kezdés: 18:00

j.v.: Del Cerro Grande


comments powered by Disqus

Facebook

Következő mérkőzésünk

Powered by whatsthescore.com

A bajnokság állása

Widget powered by WhatstheScore.com

Feedek