AJÁNLÓ
 
00:00
2014. 09. 30.
PSG - Barcelona 4-0 Amikor egy edző eldönti, milyen hadrendben küldi pályára fiait,...
A bejegyzés folyatódik
 
00:00
2014. 09. 30.
Minden tiszteletünk a csapaté, ugyanis mi pötyögve sem bírjuk azt a tempót, amibe ők...
A bejegyzés folyatódik
 
00:00
2014. 09. 30.
Egy kicsit megmosolyogtató, hogy a legutóbbi találkozásunkat úgy jellemeztem, hogy erősségét...
A bejegyzés folyatódik
 
00:00
2014. 09. 30.
 
00:00
2014. 09. 30.
A körülmények úgy hozták, hogy mi már december elején elkezdjük a Bajnokok Ligája kieséses...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Tíz párizsi deka

0 komment

Csoportrangadó, nem kérdés. De amúgy tök vicces, nyújtsa már fel a kezét legyen szíves, aki az utóbbi egy évben önszántából megnézett egy PSG meccset. Mert angol, olasz vagy bundás bajnokit még csak-csak, egyszer-egyszer. De franciát? (Nem mintha bajom lenne a franciával, csak nem a focipályára való.) Szóval én ezt így bemondásra elhiszem, hogy ezek tényleg erősek. Oké, bő egy éve eléggé feszengtem már a presszóban, amikor a többiek kérdezgetni kezdték tőlem, hogy mikor rúg majd itt gólt a Barca, mert egyelőre nem sok szándékot vélnek felfedezni... (Igen, tudom, azt is Pedro döntötte el.) Azóta több brazil hátvédjük lett, mint nekünk, ez azért is különösen figyelemreméltó teljesítmény, mert nyáron elengedték Alexet a Milanba, viszont azért a szambafocit nem feltétlen a magas szintű bekkelés miatt csípjük ugyebár. Sőt, lassacskán Ibrahimovic is az örgedés jeleit mutatja - ma este sem fogjuk a pályán látni.

Az a helyzet, hogy hiába a temérdek pénz, az überzsugásoknak csak egy meglehetősen vékony rétegét vonzza a Ligue 1. Az egyik legnagyobb sztárjuk, Verratti nálunk vastagon a keret legkisebb csillaga lenne - 165 centijével még Jordi Alba mögül is csak oldalvást tud kikukucskálni. Idény nyáron egy nagyobbacska halat szákoltak, a belsővel erőből lövés egyeduralkodó Pumukliját, az általunk is körbeudvarolt David Luizt. Tavaly kicsit jobban ment a költekezés, de azért Cavani nem feltétlen igazolta a 65 milliós árát, és Marquinhos behúzása is inkább mintha direkt a mi bosszantásunkra szolgált volna, lehetőséget már annál kevesebbet kapott.

Egyébként az Ibra-Maxwell ikreken kívül az exeink közül Thiago Motta továbbra is náluk tengeti mindennapjait - bizony ő sem fiatalodik, már a harmicharmadikat tapossa az állandó rásérülések koronázatlan királya. Valljuk meg, egy lyukas garast nem adtunk volna a pályafutásáért, amikor 2007-ben egy táskányi infúzióval felszerelve átzsuppoltuk Madrid szebbik felébe. Ehhez képest nem sokkal később José-zsoldosként már a mi orrunk alá tört borsot, és a BL-ben azóta is rendre összefutunk vele.

Sőt, a padon az a Laurant Blanc ül, aki épp a nem régen megénekelt 1996-1997-es szezont töltötte nálunk. Az egyik utolsó mohikán volt ő a többet ésszel, mint erővel elvet valló, támadó szellemű középső védők vonulatában - épp ezért roppant kellemes emlékeket őrzök róla, még azt is megbocsájtja neki az ember, hogy nem átallott rendre csókot lehelni Barthez randa, kopasz fejére.

Habár - mint utaltam rá - vonatkozó vizuális élményeim rettentő szerények, azért jó diák módjára utánuk nyomoztam, és minden jel arra mutat, hogy nem véletlen a rengeteg Barca-kötődésű név, hozzánk nagyon hasonló stílusban játszanak mostanság. A sok passzos, labdabirtoklós játékhoz dukál ugye a két szélső védő (várhatóan van der Wiel és Digne [ejstd: dinnye]) masszívan feltolva, valamint egy meglehetősen centrális támadóegység, főképp Pastore és Cavani vállaira helyezve a súlyt - meg persze Ibráéra, de ő most épp kehes ugyebár. A védelemből is van egy világklasszis hiányzójuk, Thiago Silva, aki még augusztus elején intézte el magát egy Napoli elleni barátságos meccsen - nincs már messze számára a visszatérés, de ma még egészen biztosan nem játszhat. Gyorsan tegyük hozzá, hogy nálunk is kidőlt Douglas, szóval befoghatják odaát, hogy csak őket veri a sors!

A kulcsemberek sérülései a teljesítményükön is nyomot hagynak, hiszen a bajnokságban nyolc mérkőzésből ötöt döntetlenre adtak (igaz még nem kaptak ki), és a BL-ben is kedvenc eredményükkel, 1-1-gyel kezdték a menetelést. Mondjuk mi sem tesszük ki az ablakba az APOEL elleni tökölődést (vagy töketlenkedést - nézőpont kérdése), de azért lényegesen jobb előjelekkel készülhetünk. Tulajdonképp két sarokpontot kell kiemelni: idén még nem kaptunk gólt, míg a Messi-Neymar duó fütyörészve rámolt eddig tizenegyet (hét mérkőzésen). Ezzel tulajdonképpen le is zárhatnánk a posztot, nyerni fogunk 1-0-ra vagy 2-0-ra.

-Te, figyu! Szerintem csak basszunk már ki ezekkel is!

Azért még pár szót ejtenék a várható kezdőről. Legelőször is, a fentebb említett két úriember jó teljesítményét ellensúlyozandó megtámogatandó, várhatóan visszatér Pedro. A középpályát nem egy rakétatudomány kitalálni: Busquets, Rakitic, Iniesta - a hétvégén elég látványosan rápihentetett Lucho erre. A védelemben Dani Alvés és Jordi Alba helye biztosnak látszik, középre én feltétlen várok egy jó Piquét, mellé meg a logika Bartrát mondja (mert általában így voltak párban), de semmin nem lepődnék meg. A kapus kérdése meg még nagyobb talány, dobjon mindenki érmét, nekem ter Stegen jött ki.

Végszóként még annyit, hogy bármennyire is jól kezdtük az évet, ez lesz az első igazán komoly megmérettetésünk. Egy picit most már mindenképp okosabbak leszünk: tényleg működik-e az a védekezés, menyire bírjuk fenntartani a pressziót, mekkora pisztoly Rakitic, komolyabb csapat ellen is virgonc-e Neymar. Én mindenképp optimista vagyok, már csak azért is, mert igazából azért nem halnánk bele egy esetleges botlásba szerintem. Na de miért botlanánk?

Bajnokok Ligája, 2014-2015
Második csoportkör
Paris Saint-German - FC Barcelona
Párizs, Parc de Princes, 2014. 09. 30., 20:45
TV: Sport1

Ceterum censeo Pedro esse vendendum.



comments powered by Disqus

Facebook

Következő mérkőzésünk

Powered by whatsthescore.com

A bajnokság állása

Widget powered by WhatstheScore.com

Feedek