AJÁNLÓ
 
23:59
2015. 04. 19.
Ha szezon végén megemlékeznénk a top három legérdektelenebb mérkőzésről, a mai...
A bejegyzés folyatódik
 
23:59
2015. 04. 19.
A hét közben a Camp Nouban elbukott valenciaiakért szól a harang. (...) 3, 2, 1. Tartományi...
A bejegyzés folyatódik
 
23:59
2015. 04. 19.
Bizonyára sokak csalódást keltő eredményként élték meg a Mestallai fellépést. Az...
A bejegyzés folyatódik
 
23:59
2015. 04. 19.
Az elmúlt évek során, köszönhetően a spanyol bajnokságot is sújtó pénzügyi hasmenésnek...
A bejegyzés folyatódik
 
23:59
2015. 04. 19.
Valencia-Barcelona (0-1) Persze, hogy nem érdemelt vereséget a Valencia, és mondhatjuk,...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A rendíthetetlen ólomlábakon

0 komment

Embedded image permalink

Barcelona - Valencia 2-0 (1-0)

A hétközi nagy diadal látványosan sokat vett ki a csapatból, és mindezt sikerült egy kicsit elhibázott taktikával megspékelni. Ennek eredménye egy küzdelmes első félidő lett, de szerencsére Szent Péter a pénteki buli után kicsit eltévedt, és tévedésből a mi kapunkat vette pártfogásba. A második játékrészre a taktikai korrekció, illetve a "hozzánk fáradó" Valencia miatt végül sikerült kézbe venni a mérkőzés irányítását, és ha nem is tükörsimán, de legalábbis fájdalommentesen lefuttatni az órát. Ilyen is van. Mindenesetre ez egy nagyon fontos lépés volt a bajnoki cím felé vezető rögös úton. Nem ömlengek, mindenki tudja, sok van még hátra nagyon, de annyit hadd jegyezzek meg: félelmem alaptalannak tűnik, a csapat jól reagált, én meg színes tintákkal álmodom újra.

 

Bravo (8) - Pinto Mallorca elleni 2009-es tizenegyesölése óta ezeket kifejezetten jó ómennek tartom. Nem mintha hinnék bármiféle kuruzslásban, illetve legutóbb kifejtettem, hogy egy-egy momentum önmagában nem lehet meghatározó egy bajnokságban - de valahogy mégis: kulcspillanatban büntetőt védeni, az jó szerencsét jelent.

Alvés (8,5) - Bár akadt pár hibája - javarészt az első félidőben -, és alighanem megdöntötte a sárga begyűjtése nélkül egy meccsen elkövetett szabálytalanságok világrekordját (amit szerintem eddig is ő tartott), de ez az, amire azt mondjuk, hogy tekintélyt parancsoló teljesítmény. Tömérdek szerzett labda és aktív támadójáték jellemezte - látszott, hogy ő hét közben pihent. Négy éve ezeket hetente kétszer tolta, most már felkapjuk a fejünk rá.

Nem rossz, nem rossz... (Alvés lőlapja)

Piqué (6,5) - Azért is fontos, hogy a bírók emberek maradjanak, mert minden szarra azért nem kell büntetőt fújni - ja, várjatok, ezt is egy hülye ember fújta be... Jaj, Gery, ne most találd már ki, hogy itt az ideje egy formahanyatlásnak...

Mathieu (7) - Na, róla az égvilágon semmi nem maradt meg... A statok alapján a passzai rendben voltak, de azon kívül az égvilágon semmit nem csinált  - nem csoda, hogy nem igen tudom a teljesítményét hova tenni. Az biztos, hogy a bal szélen már nem nagyon rohangált előre, egyszer-kétszer Messi ill. Neymar látványosan kereste szemmel a felfutó balhátvédet, indításban reménykedve - mindhiába.

Adriano (5,5) - Egy félidő alatt a piroslap közelébe sodródott, ráadásul a szabálytalanságait rendre veszélyes helyen követte el. Támadásban egy reménytelenül szar lövést tudott felmutatni. Pedig a Valencia olyan testhezálló feladatnak tűnt neki, és nagyon nem vagyok boldog a látottak miatt, Adriano jelenléte a padon eddig mindig megnyugtatott.

Embedded image permalink

Busquets (7) - Az elején, a gól előtt rögtön adott egy parádés labdát, de utána látványosan kínlódott a szokatlan szerepkörben. A félreértések elkerülése végett: ez nem doble pivot volt, Busi elvileg Xavi megszokott posztját örökölte meg, de korábban hiába láttunk már itt tőle bíztató jeleket, ezúttal a félpályát is alig-alig lépte át. A második félidőben, a szokásos helyén úgy ahogy magára talált, bár a 90 perc alatt bemutatott egy szerelésére és nulla labdaszerzésére azért nem lehet büszke így sem.

Mascherano (8) - Az első játékrészben hiába voltak elvileg kiválóan segítő társai a középpályán, valójában nagyjából egyedül állta a sarat. A védelemben is jó teljesítményt nyújtott, nagy szerepe van abban, hogy a nehéz pillanatokban is volt tartása a csapatnak - ő nem ijed meg attól, ha egy-egy periódus nem a szánk íze szerint alakul a mérkőzésen.

Xavi (6,5) - Már ezerszer elmondtuk, nagyon is frankón hasznosítható bizonyos helyzetekben, bizonyos szerepkörben - na ez most se nem az a helyzet volt, se nem az a szerepkör. Meggyőződésem, elhibázott dolog tőle várni, hogy megoldja a támadó középpályás posztot. Azt értem, hogy a Valencia ellen nehéz kiharcolni a labdabirtoklást, és erre jó megoldás lehet Xavi. Csak az a probléma, hogy támadó szellemű középpályás nélkül a labdabirtoklásunk sokszor megrekedt a saját térfélen, és ez leginkább önveszélyesnek mondható. Kell elé négy ember, hogy tudjon kinek előre is passzolni - persze mögé meg legalább hét, mert védekezésben megint értékelhetetlen volt. Egy fáradtabb, gyengébb vagy más karakterű ellenfél esetén persze más lehet a helyzet.

Rakitic (7,5) - Busquets és Xavi rendre mélyen helyezkedett, de beállásával hirtelen meglett az egyensúly, Messi visszalépéseire rendre a szokásos előrefutásaival reagált, így egyrészt jobban kifeszítette a védelmet, másrészt nem tudta Messit Gáspár a felezővonalig kisérni, így ő levegőhöz jutott és könnyebben törhetett előre. Tulajdonképpen önmagában a pályára küldése nyerő húzásnak tűnik nekem, még ha túl sokat egyébként nem is tett hozzá a játékhoz. (Ilyen értelemben a pontja inkább Luchónak járna, de őt egyrészt nem pontozzuk, másrészt meg az elején miért kellett elbaltázni?)

Embedded image permalink

Messi (8) - Teljesen nyilvánvalóan kifacsart volt. Főleg azon lehet nála mérni a fáradtságot, hogy fejben lassúnak tűnik, rátekeredik a labdára a tizenhatos előterében, és beszűkült tudattal kergeti, amíg el nem veszti - ilyet egy jól pörgő Messi nem tesz, hanem tökéletes ütemben dobja tovább a ziccerben ácsorgó társnak. A végén a gólja is jellemző tünet: micsoda reménytelenül fos megoldást választott elsőre... Tért ölelő labdái pontatlanok, cselei is csak viszonylag kis arányban ülnek. Így is az egyik legjobb volt persze, és egyelőre nem is aggódom különösebben miatta.

Suárez (7) - Gól szépen megvolt, a többi most nem szólt akkorát, bár kétségtelen, hogy ő is elkoptatta a papucsait az első félidőben, hogy a taktika okozta nehézségeinket valahogy megoldja, és sokszor még Messi védekező feladatait is magára vállalta.

Neymar (7) - Szokásosan aktív volt, rengetegszer felvállalta a párharcokat, és általában jól is jött ki belőlük. Három szerelése mutatja, hogy mennyire komolyan veszi a védekezést is, rengetegszer bukkant fel saját tizenhatosunk előtt, és e tekintetben a szokásosan alázatos - sokak számára mégis irritáló - játékát hozta.

Pedro (6) - Most egész sok időt kapott, volt is egy jópofa, sarokkal visszatett labdája Messinek (amit Leo ugyancsak eltötymörgött), de azért mindent egybevetve ez inkább volt rossz, mint jó.

Embedded image permalink

Reméljük, összejön a gyerek.


comments powered by Disqus

Facebook

Következő mérkőzésünk

Powered by whatsthescore.com

A bajnokság állása

Widget powered by WhatstheScore.com

Feedek