AJÁNLÓ
 
00:00
2015. 09. 25.
Luis Enrique természetesen lefutotta az ilyenkor kötelező köröket az újságírókkal - akikről...
A bejegyzés folyatódik
 
00:00
2015. 09. 25.
Villarreal - Barcelona 1-1 Magyarországon a rendszerváltásból én annyit értettem...
A bejegyzés folyatódik
 
00:00
2015. 09. 25.
 
00:00
2015. 09. 25.
Sociedad - Barca 1-1 Ha Szvob. hasonlatát követjük, akkor nagyjából a feszülettel...
A bejegyzés folyatódik
 
00:00
2015. 09. 25.
Sajnos bokros teendőink vannak*, kommentfogó poszt következik vitaindítónak szánt pontokba...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Kelta vigalom

0 komment

Embedded image permalink

Celta Vigo - FC Barcelona 4-1 (2-0)

 

Ahogy a FIFA utálja a Barcát, úgy a naptár meg a bloggereket... És hát hiába az extra motiváció az origo remek blogversenyétől - mi is beneveztünk ebbe a macskatenyésztő, hobbi lakberendező és szörtifájd étkezési tanácsadó kategóriába -, attól sajnos több időnk nem lesz. Szükségképpen vázlatos gondolatok következnek a vereségről.

Kezdjük azzal, időnként nem szégyen úgy kikapni, hogy az ellenfélről elismerjük: jobb volt. A Celta iszonyúan kihegyezte magát erre a meccsre, főképp az volt feltűnő, hogy a játékosai a mieinknél egy-kéttővel magasabb sebességi fokozatban közlekedtek, s így komoly gondjaink voltak a szokásos dominancia kiépítésével is. Jár nekik a taps.

A másik hevenyészett észrevételem, hogy az MSN mennyire függetlenítette magát az eseményektől. (Az egyéni szerepkről majd később.) Ez egyrészt jó volt, mert bár végül csak egy gólt szállítottak, ez nagyon könnyen lehetett volna 3-4 is, s mindezt tették úgy, hogy közben a csapat mögöttük az idő nagy részében csak vergődött.

Embedded image permalink

Másrészt nem jó, mert sem Neymar, sem Messi nem igazán tepert az első félidőben, hogy kimozdítsa a kátyúból a hátsó egységek elakadni látszó szekerét. A tavalyi csapat egyik legnagyobb erőssége volt, hogy az MSN nem csak csillogott, hanem ha úgy adódott, akkor lapátolta a szart is. Ez most szerintem hiányzott. Mindazonáltal magasan Messi és Neymar volt a két legjobb emberünk így is, szóval nem tudom, mennyire elvárható tőlük, hogy mindent megoldjanak.

Ter Stegen (6) - Mikor már nyilvánvalóan bebuktuk a meccset (0-3), akkor jött a fantasztikus statisztika: ami nekik eddig kapura ment, az gól lett (később aztán védett egyet Stéga). Szóval hiába nem tehetett a gólokról - akkor is ne már így...

Embedded image permalink

Alvés (5) - Ha jól sejtem, éjszaka nyöszörögte egy darabig a párnába, hogy nooo, nooo, lito. Ilyen típusú játékosok őrzését csak úgy tudja megoldani, ha nem hagyja őket kibontakozni a labdával, ha mást nem, legalább időben faltol - talán a legbeszédesebb adat róla, hogy ezúttal egyet sem szabálytalankodott. Sajnos ez a gyenge védőmunka is felemésztette az energiáit, a támadásokhoz csak módjával ért fel.

Piqué (4,5) - Annyiban felmenteném, hogy nehéz helyzetbe hozta Busquets, és a kihagyás is megtette jótékony hatását, épp annyira pattant el, hogy már baj legyen belőle. Mégis igazat adok Várhidinek: hiába nem volt rossz úgy egyébként, ilyen hibák nem férnek bele.

Mascherano (5) - Az ő játékát is gyötrelem volt nézni, pontatlanságok, hibák tömkelegei. Csak a szerencse mentette meg, hogy nem lett ő is bűnbak.

Embedded image permalink

Mathieu (5) - Jól tette, hogy nem bajlódott a labdakezelésekkel, úgyse sikerült volna utána mihez kezdeni vele.

Sergi Roberto (4,5) - Bendak már a múltkor is rám pirított, hogy mennyire leszedtem róla a keresztvizet. Dehát most is, Rakitic három fő taktikai feladatából (Dani Alvés pártfogása, középpályás védekezés stabilizálása, Messi által elhagyott területek bejátszása) semmit nem sikerült megvalósítania, és meggyőződésem, hogy az ennyire csúfos összképű vereség egyik fő oka az ő szerepeltetése volt.

Busquets (5,5) - Ő sem tudta ellátni a legalapvetőbb feladatait: az ellenfél támadói háborítatlanul cikáztak fel s alá a védőfalunk előtt (meg utána benne és mögötte is), valamint a felépített passzjátékunk is meglehetősen gyatra volt. Megkockáztatom, a cseréje nem úgyis mindegy alapon meghúzott pihentető szándékú váltás volt.

Embedded image permalink

Iniesta (6,5) - Nem mondom, hogy ő jó volt, de mondjuk kb. ugyanannyit (nem) védekezett, mint Busi és Robi, de legalább támadásban volt néhány értékelhető momentuma.

Messi (7,5) - Most nem azt éreztem, mint legutóbb, hogy nincs igazán rápörögve a meccsre, hanem egy kicsit mintha rosszul összpontosította volna az energiáit. Talán egy cseppet nagyobb szeletet vállalhatott volna a középpályás feladatokból, a csatármunka rovására. Persze ha belőtte volna a helyzeteit, senki nem panaszkodna...

Suárez (4,5) - Igazságtalan lenne, ha bárki kevesebb pontot kapott volna nála. Érthetetlen, hogy a jól sikerült, de csonka tavalyi éve, valamint a frissítően pihentető nyara után, hogy bír ilyen tré formában játszani - egyszerűen nem lehet fáradt. Jobb lenne ha a bíró és a színészkedés helyett azzal foglalkozna, hogy tud a csapat hasznára lenni. Kicsit segítek: nem így.

Neymar (8) - Végülis ő volt képes egyéni akcióival a legtöbb veszélyt teremteni, de sajnos csak a sokadik ziccerét lőtte be. De a rendíthetetlen ólomkatona hozzáállása tetszett.

Embedded image permalink


comments powered by Disqus

Facebook

Következő mérkőzésünk

Powered by whatsthescore.com

A bajnokság állása

Widget powered by WhatstheScore.com

Feedek