AJÁNLÓ
 
23:00
2014. 12. 08.
A Tot El Camp az alábbi címen üzemel tovább: totelcamp.blog.hu Részletek a költözéssel kapcsolatban...
A bejegyzés folyatódik
 
23:00
2014. 12. 08.
A kupadöntős ellenfelünkhöz látogatunk ezen a szép szombat délutánon, akik eddig...
A bejegyzés folyatódik
 
23:00
2014. 12. 08.
Mosolyból sokféle létezik. Van felhőtlen, van keserű, van erőltetett, van vidám,...
A bejegyzés folyatódik
 
23:00
2014. 12. 08.
Visszavágó. Nem szeretem ezt a szót, mert mintha kódolva lenne bele, hogy most a másik...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Disznóvágás

0 komment

Barcelona - Espanyol 5-1 (1-1)

Hadd kezdjem egy kis személyessel, mert már egy ideje vártam rá, hogy a zeszpanyolt leverjük 5-1-re, és ezt elmesélhessem. Volt ugyanis egy dekára ugyanilyen végeredményű derbi, nem is olyan régen. És azért maradt ez így meg bennem, mert alig bírtuk kivárni a meccs végét, rohantunk a kórházba - én speciel még mezben. No, nem kell megijedni, fogalmazzunk úgy, hamar elkezdtem a klubszíneket beégetni a gyerek retinájába...

A másik - lényegesen kellemetlenebb - dolog, amiről szót szeretnék ejteni, az a bíráskodás. Bendak már hétközben írt egy némileg lehangolót a levlistre Messi sárgája kapcsán, és én - bevallom - arra számítottam az ügy kapcsán, hogy most néhány meccsig normális bíráskodást kapunk majd. De ez megint akkora parasztvakítás volt, mint ide Jeruzsálem. Amíg számított, ott tett nekünk keresztbe a spori, ahol nem szégyellt. Aztán 3-1-nél kiderült, hogy ez mégse azért volt, mert full retardált szegény, hiszen utána hirtelen rájött, hogy kell meccset vezetni... Na, de a lényeg, hogy elkalapáltuk szegény eszpanyolt, de csúful. Bastila jól mondja, nehéz ezeket nem szívből utálni. A félidőben még volt pofájuk reklamálni a levonuló bírónak... Ilyet pedig csak nekünk szabad!

Apropó, félidő. Hát, volt különbség a kettő között... Teóriákból jól állunk a blogon: van olyan ötlet, hogy a nyomás alatti hirtelen bekövetkező pszichikai fáradtság ilyen hamar kijött. Aztán ott van a lehetőség, hogy Lucho csodákra képes az öltözőben (mint anno Ronaldo - az igazi - két szőkéje). Meg természetesen a legegyszerűbb magyarázat, hogy a bíró széttrollkodta a mérkőzés elejét, és eddig tartott újra felülkerekednünk mentálisan, meg mindenhogy.

Akárhogy is, jó volt ez, na.

Bravo (7) - A kiadásai jók, magabiztos, a gólról nem tehetett. Egyszer lábbal egészen bravúrosan mentett.

Alvés (6,5) - Azzal, hogy Messi szinte soha nincs ott előtte, elég nagy területet kénytelen bejátszani. Bár a kis zsugázásokban még néha-néha felvillantot valamit, de igazából egy jó iparosmukát tudott ezúttal kipakolni csupán, semmi egyebet. Óriási homály beadása most nem volt, de nem is nagyon próbálkozott, jobbára jött a szokásos visszapassz, ha pozícióba került. Nagy kérdés, hogy Adriano mi a bánatért nem kapott legalább 20 percet, hogy kicsit szokja ezt a posztot - mert remélem ő fog itt kezdeni szerdán, nem pedig Bartra vagy - anyám, borogass! - Douglas.

Piqué (7,5) - Jó összképet hagyott maga után, ismét fejelt egy tisztességes gólt, ezt már nagyon régen vártam tőle. Be szokott persze időnként találni, de sokáig mindig ilyen lecsorgókat kotort be, mostanában viszont időnként bólint is egyet. A kapott gólban valamennyire benne volt, nyilván nem lehet teljesen a nyakába varrni, hiszen lendületből kapott egyedül egy támadót, óriási területtel maga mögött. De azért annyit meg kellett volna oldania, hogy csak kifelé tudjon cselezni Sergio Garcia, ne pedig az optimális lövőpozíció felé.

Mascherano (7,5) - Továbbra is nagy formában játaszik, időnként az ellenfelet  ímmel-ámmal támadó társakat igen rossz színben tünteti fel a szereléseivel.

Jordi Alba (8) - Neymarral egyre jobban érzik egymást támadásban, az akciók harmadik kulcseleme pedig Messi, aki lehetetlenül pontos labdákat ívelget a védelem mögé Jordi Alba lábfejére. Egyelőre nem lett belőlük gól - na majd szerdán. Védekezésben is megoldotta az oldalát, de az az érzésem, hogy az ellenfelek nem is nagyon mernek rohamozni ott, egyrészt teljesen felemészti őket az elhárítás, másrészt futóversenyezni jobban megéri Alvésszel odaát, inkább azt a területet támadják. Volt még Albának néhány igen fontos tisztázása a saját kapunk előtt is, és arról se feledkezzünk meg, hogy Pedrónak gólpasszt adott - szóval nagyon komplett meccse volt.

Busquets (7) - Főképp a gól előtti szituációról érdemes beszélni nála, ami szerintem egyértelmű szabálytalaság volt - másrészt viszont trademark Busqeuts-féle felelőtlenség. Piqué, de leginkább Bravo megjátszható lett volna, ha időben passzol, semmi értelme ilyenkor nekiállni kanos kamasz módjára huzogatni. Teljesen mindegy, hogy a bíró volt hülye, a legminimálisabb kockázat vállalása is felesleges, pláne, hogy egy labdavesztés közvetlen gólveszélyt eredményezett. Egyébként jót tett neki a hiba, utána komoly teljesítményt pakolt ki a pályára, bár egy-két kontra azért átcsúszott az első félidőben.

Xavi (6,5) - Elég ránézni a chalkboardjára, totálisan steril teljesítményt nyújtott, alig-alig vállalt konfliktust, a két igazán veszélyes megmozdulása is egy-egy rossz labdaátvétel következménye volt. Amúgy se egy sikeres csel, se labdaszerzés, se szerelés, de még egy nyamvadt szabálytalanság sem. Csak a töménytelen oldalpassz  - meg egy csúful elrontott lövés jó helyről.

Rakitic (7) - Ő sem volt lehengerlő, lássuk be. Azért Iniesta visszatérésével, Xavi térnyerésével, és a múlt heti Busquets-Mascherano dologgal van most némi oka félteni a helyét a kezdőben, bár a cseréje azért megnyugtatható lehet neki a szerdára nézve.

Suárez (5) - Ez volt eddig a legrosszabb meccse nálunk szerintem, alig volt játékban, a gólpasszát pedig aligha lehet bravúros-zseniális meglátásként beállítani. Ha a két középkezdést is beszámoljuk, akkor nem ciki az előrepasszai száma - de az összes többi támadó mutatója igen...

Messi (9) - Nem is annyira Suárez játéka, hanem a megváltozott szerepköre (ami nekem leginkább jobb összekötőnek tűnik) miatt egy kicsit kivirágzott. Valószínűleg mentálisan belefásult már egy picit a hamis kilences dologba, most épp csak annyit változott a helye, hogy újra ki kelljen találnia magát - általában megy neki. Az első két góljától konkrétan felállt a szavam*.

Neymar (7) - Szinte azt játssza, mint Messi, csak többet van a szélen, és kevésbé domináns a csapaton belül. Most valahogy nem jött ki neki a lépés (főleg a kapu előtt), de a második gólban pl. oroszlánrészt vállalt.

PEDRO (8)- Odabaszott.

Ceterum censeo Pedro esse vendendum.


comments powered by Disqus

Facebook

Következő mérkőzésünk

Powered by whatsthescore.com

A bajnokság állása

Widget powered by WhatstheScore.com

Feedek