AJÁNLÓ
 
17:56
2015. 08. 17.
A labdarúgás néha olyan, mint a rulett. Teljesen kiszámíthatatlan. Fene sem számított...
A bejegyzés folyatódik
 
17:56
2015. 08. 17.
Amikor a hónap elején végigpillantottunk a januári sorsoláson, igencsak húzgáltuk...
A bejegyzés folyatódik
 
17:56
2015. 08. 17.
A kupa-bukta után egy eltiltásoktól és sérülésektől megtépázott csapattal kellett...
A bejegyzés folyatódik
 
17:56
2015. 08. 17.
Athletic Bilbao - FC Barcelona Bánhatja, aki az előfordulási gyakoriságot figyelembe...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

​Csodára várva

0 komment

 

#1. Amennyiben valaki számára eddig még nem lett volna világos, az amerikai zsíroskenyér túránk - már ami a fizikai felkészülést illeti - (újra) teljesen értelmetlennek bizonyult. A csapat az ideje nagyrészét az edzőpálya helyett szinte a repülőn és promóciós eseményeken töltötte. Gyűlölte ezt Pep is, gyűlöli ezt Lucho is. Persze kell a média hájp, és ütni kell a vasat, amíg meleg, de közvetlenül egy ilyen "ad hoc" felkészülés után nem várható el, hogy a csapat kilenc napon belül a legmagasabb szinten teljesítsen három egymás követő döntő mérkőzésen. Az előszezon rendkívül kényes és fontos szakasza az évnek, amely precíz tervezést, nyugalmat és időt igényel. Ehelyett jött a Barcelona-Pasadena-Santa Clara-Washington-Barcelona keringő nagyjából 10-12 nap alatt, ami hazvágta Luis Enrique terveit. Temetni persze azért még nem kell a szezont.

#2. Amennyiben valaki számára eddig még nem lett volna világos, sportdiplomáciában elképesztően gyengék vagyunk már hosszú évek óta. Örülök, hogy a csapat bevételei évről évre nőnek, és azt is lenyelem, hogy más klubok vezetői szinte maguk dönthetik el, melyik bírót szeretnék "bizonyos" mérkőzésekre, de ha nem tudunk elintézni legalább plusz egy pihenőnapot a három szuperkupa döntő és két repülőút közé akkor a szezon komolyabb téttel bíró szakaszában se várjunk semmit. Itt az ideje golyókat növeszteni, senor prezidente!

#3. Amennyiben valaki számára eddig még nem lett volna világos, mocskosul el vagyunk kényeztetve. A hatkupás szezon még a világ legnagyobb csapatai számára is csak álomkép. Az, hogy a Barca egy ilyen szezont már a magáénak mondhat, s rövid idő elteltével újra esély kínálkozott annak megismétélésére, már eleve szenzációs teljesítmény. Talán most, a pénteki saller után jött el az ideje, hogy a helyén kezeljük végre az elvárásainkat a csapattal szemben. A gond persze nem is a vereséggel volt, hanem annak módjával, valamint néhány játékos teljesítményével, de a már fent említett silány, USA-ban elvégzett munka sajnos választ ad ezen krédéseinkre is. 

#4. Amennyiben valaki számára eddig még nem lett volna világos, ha van csapat, amely képes megfordítani az ilyen helyzeteket, az az FC Barcelona. Márpedig ha Leo tényleg azt mondja, hogy van keresnivalójuk ez ellen a borzasztóan kellemetlen Bilbao ellen, akkor ebből akár még egy rendkívül élvezetes mérkőzés is kerekedhet.

Ennek a kupának a megnyerése, vagy elvesztése semmin sem változtat. A csapat jelenlegi formáját és állapotát óriási hiba lenne összehasonlítani a májusi teljesítménnyel, valamint az eddig látottakból bármiféle hosszútávú következtetést levonni. A szezon végén ugyanúgy versenyben lehetünk bármely kiírásban, ahogyan versenyben voltunk tavaly is. De ne szaladjunk ennyire előre. Előbb várjuk ki a ma estét. Előbb várjuk a csodát...

Spanyol Szuperkupa döntő - visszavágó: FC Barcelona - Athletic Bilbao

Várható kezdőcsapatok:
FC Barcelona: TerStegen - Alves Pique Mascherano Mathieu - Rakitic Busquets Iniesta - Messi Suarez Pedro 

Athletic Bilbao: Iraizoz - De Marcos - Etxeita - Laporte - Balenziaga - Elustondo - Benat - Eraso - Susaeta - Sabin Merino - Aduriz

j.v.: Velasco Carballo

Kezdés: 22:00


comments powered by Disqus

Facebook

Következő mérkőzésünk

Powered by whatsthescore.com

A bajnokság állása

Widget powered by WhatstheScore.com

Feedek