AJÁNLÓ
 
13:30
2014. 12. 13.
Ha újabban azon filozofáltunk, hogy a korábbi évek Barcájából alig maradt valami,...
A bejegyzés folyatódik
 
13:30
2014. 12. 13.
A 4-0 szépen virít, de van itt valami, amit nem értek. Luchóval megpróbáljuk megkeresni...
A bejegyzés folyatódik
 
13:30
2014. 12. 13.
Nem, nem csak a sárga mezszínük miatt nevezik így őket. Las Palmas Gran Canaria büszkesége,...
A bejegyzés folyatódik
 
13:30
2014. 12. 13.
Túlságosan ecsetelni azt hiszem fölösleges lenne, mit is jelent a mai mérkőzés Barcelona...
A bejegyzés folyatódik
 
13:30
2014. 12. 13.
Régen nem volt ilyen, de nem mi vagyunk a favoritjai a hazai Clásicónak. A tavaszból...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Spanyol bajnokság, 15. forduló: Getafe CF - FC Barcelona

0 komment

Megmondom őszintén, az év elején, amikor végig kellett néznünk a "Marquinhos passiót" (és ahogyan a franciák újra keresztbe tesznek), a végén azt kívántam, csak találkozzunk velük a BL-ben, és verjük el a valagukat úgy, ahogyan nem szégyen, a 100 milliós pereputtyukkal együtt a védelemben. Aztán szerdán, bár úgy kezdődött a dolog, mint egy komoly gyomorrontás, később isteni érzés volt látni, hogy vannak még dolgok, amiket nem lehet kilóra megvenni.

Node robogjunk is tovább, hisz három nap elteltével már itt is az újabb beverni való szög, ráadásul a madridi fajtából. A Getafe tavaly év végén épphogy bennmaradt a spanyol élvonalban Cozmin Contra vezetésével, idén pedig a kezdeti nézhetetlen akármi után (értsd: "bazd előre, majd összeszedi valaki!") már-már futballra emlékeztető játékot produkálnak. Az emlékeink vegyesek velük kapcsolatban, ugyanis utoljára csak kikapartak egy 2-2-es döntetlent a Camp Nouban (még jó, hogy nem hiányzott ez a 2 pont a végén...), előtte viszont volt egy idegenbeli 5-2 (ahol a bestia szinte egymaga tépte szét a madridi anyaszomorítókat), illetve egy 6-1, ahol gálázva nyertünk.

Megijedni tehát nem kell, de könnyű mérkőzésre se nagyon számítson senki (legalábbis az elején), mivel a román mester szívós kis csapatot igyekezett összerakni a Coliseumban, ahol nemhogy fellocsolt pályát, de még valamirevaló gyepet se várjunk. A játékfelfogásukat talán egy  bekapcsolt és a citedalláról legurított betonkeverőhöz hasonlítanám, hisz a sok taktikai szabálytalanság, a játéktördelés, bunkerfoci és a gyors le- illetve ellentámadások mind részei a repertoáruknak - azaz visznek mindent, ami az útjukba kerül. Teljesen normális dolog, hogy egy-egy mérkőzésen 5-6 sárgát is bemutat nekik a bíró, ezért is örülök valahol, hogy Neymar nem lesz ott a meccsen (bokafájdalmak miatt). Egy dolog, hogy kiszórnának róla valami fővárosi jampit, de amit kapna ezen a hereföldön... Pedro fiam, zúzz!

Akikre oda kell figyelnünk hátul, az a Lafita-Lacen-Yoda hármas, valamint az örök tehetség Pedro León, aki a középpályát koordinálhatja, és persze ne feledjük, hogy a kapuban az a Guaita véd majd, aki párszor már megnehezítette a dolgunkat.

Ideát, a mi világunkban viszont mostanság mindenki póniló, és nem is eszünk mást csak szivárványt meg lepkekakit. A PSG legyőzése adott néhány választ, ugyanakkor újabb kérdéseket is felvetett Lucho elképzeléseivel kapcsolatban. Az egyetlen negatívabb hangzatú hír az elmúlt napokból talán csak Montoya lehetséges távozása volt, bár nagy meglepetés nem ért minket, mivel az ügynöke november óta napi szinten jelentette be védence távozását. Csütörtökön úgy fest immáron hivatalosan is jelezték Zubinak, (ha már csak 5. a sorban, akkor) Martín januárban eligazolna... amennyiben Luis Enrique hagyná. A még mindig csak 23 éves jobb bekk, akinél a jelenlegi keretből csak Xavi és Iniesta töltött el hosszabb időt a klubnál (15 év), úgy fest nem képes megugrani a mester által elvárt szintet, ezért szinte bárki máshoz aláírna (pl. Bayern, Juve, Arsenal). Számomra kissé hihetetlen, hogy Luis Enrique Martínez García idején a Barca B-ben alapemberré váló, majd a kiváló szereplésének köszönhetően – a Pep által – az A csapatba átirányított védő nem képes annyit adni a csapatnak, amivel például épp egy ilyen Getafé ellen ne tudna helytállni. Van érv persze ellene is, hisz az utóbbi években valamiért egyik edzője sem mert 100%-ban támaszkodni rá, sőt, Tito is inkább Adrianót preferálta, ha tehette, (tehát valami gebasz tényleg akadhat), de azt se feledjük, hogy Bartra is macskapisi volt kb. 2 éve, most meg úgy hiszünk benne, mint Pataky Attila az ufókban… A miszter mindenesetre ragaszkodik az elveihez, és arra kéri maradjon, dolgozzon, ...meglátjuk lesz-e értelme.

Visszatérve a meccshez, mivel a Real tegnap (reméljük csak ideiglenesen) ellépett 5 pontra, az Atletico pedig ott lohol 2 pontnyira a seggünkben, csakis a győzelem elfogadható. A játékosok duzzadnak az önbizalomtól, voltak, akik pihenni is tudtak hét közben, ezért túlságosan nagy meglepetést nem várunk a kezdő csapatot illetően. A kapuba a ligában kirobbanhatatlan Zamora díjas chilei finánc várható, jobb oldalra a kóbor brazil betyár, mellé Krisztofóró, a hős lovag és Treffhetes, a társa, balra pedig a mostanság bombaformában száguldozó szuperpocok. Középpályán a szőke bombázó Karda Bea várhat bevetésre, Mr. Oldalpassz és Nyegleó társaságában, előre pedig jobb híján a Jó, a Rossz és a Csúf marad.

Getafe - FC Barcelona

Várható kezdőcsapatok:

FC Barcelona: Bravo - Alves Pique Mascherano Alba - Rakitic Xavi Busquets - Messi Suarez Pedro

Getafe: Guaita - Valera Naldo Velázquez Alexis - Rodriguez Lacen León Míchel Yoda - Lafita

Kezdés: 16:00
J.v.: Vicandi Garrido


comments powered by Disqus

Facebook

Következő mérkőzésünk

Powered by whatsthescore.com

A bajnokság állása

Widget powered by WhatstheScore.com

Feedek