AJÁNLÓ
 
16:00
2015. 01. 16.
PSG - Barcelona 4-0 Amikor egy edző eldönti, milyen hadrendben küldi pályára fiait,...
A bejegyzés folyatódik
 
16:00
2015. 01. 16.
Ha újabban azon filozofáltunk, hogy a korábbi évek Barcájából alig maradt valami,...
A bejegyzés folyatódik
 
16:00
2015. 01. 16.
A 4-0 szépen virít, de van itt valami, amit nem értek. Luchóval megpróbáljuk megkeresni...
A bejegyzés folyatódik
 
16:00
2015. 01. 16.
Hiszitek, vagy sem, szinte napra pontosan két éve történt, hogy egy förtelmes időszak...
A bejegyzés folyatódik
 
16:00
2015. 01. 16.
Villarreal - Barcelona 1-1 Magyarországon a rendszerváltásból én annyit értettem...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Szinte nekünk volt kínos...

0 komment

Elche - Barcelona 0-4 (0-3)

Sejtettem, hogy az 5-0-s első meccs után nem fogják az eget nyaldosni az izgalmak. De megmondom őszintén, azért ennél többet vártam az ellenféltől, volt már azért rá példa, hogy hasonló nyitány után a visszavágón frappánsan elkenték a szánkat, pedig akkor nem is Gumbauval meg Munirral álltunk ki. Nem is az eredmény az érdekes egyébként, hanem az Elche zéróval egyenlő hozzáállása: hazai közönség előtt a Barca abszolút cseresorától (mert vegyük észre, hogy a vasárnapi rangadó után Lucho ippeg tizenegy változtatást eszközölt a kezdőben) egyszerűen nem lehet négyet kapni egy élvonalbeli csapatnak. Ez olyan becsületbeli kérdés. Ehelyett az Elche játékosai egymástól kilométerekre helyezkedtek, esélyt sem adva ezzel maguknak arra, hogy a védekezésben szokásos ráduplázásokkal szerelni tudjanak, s ügyesebben cselező fiatalajink úgy kerülgették őket, mintha csak edzésen pakoltak volna eléjük ki néhány bóját. A szélek különösen könnyű prédának bizonyultak, és csak azért nem tömtük ki még alaposabban szegény Elchét, mert a tizenhatoson belül érthetetlen pontatlanság lett úrrá rajtunk, és zsákszámra rontottuk el a könnyűnek tetsző helyzeteinket - jobbára már a centerezés sem sikerült. Kár erre több szót pazarolni, viszont kezdhetjük magunkat szoktatni a gondolathoz, hogy megint az Atleti következik. Kétszer.

Ter Stegen (7) - Ha így játszik, jövőre harmadik lesz az Aranylabda szavazáson. [Abszolút offtopicként megjegyzem: én is Ronaldónak adtam volna, nem értem az ellenvéleményeket.] Amúgy meg eszembe jutott egy vicc a kapusainkról.
Idős székely házaspár ücsörög szótlanul a tornácon. Egyszer feltápászkodik a nénike, odacsoszog a férje elé, és irgalmatlanul térdkalácson veri a botjával. Felháborodik az ember:
-Nü, hát ezt meg miért kaptam?
-Csak eszembe jutott, hogy ötvenkét év házasság alatt egyszer sem volt részem jó szexben!
Nem szól semmit a bácsi, ücsörögnek tovább szótlanul. Egyszer csak feltápászkodik az ember, odacsoszog a neje elé, és térdkalácson vágja a nejét a botjával, hogy annak kicsordul a könnye. Felháborodik az asszony is:
-Nü, hát ezt ugyan miért kaptam?
-Hunnan tudja maga, milyen a jó szex?

Montoya (7) - Dani Alvés helyzete ugye végtelenül bizonytalan, és Douglas akárhányszor beszáll, három percen belül akkorát taknyol a labdán, mint az ólajtó (aztán meg nem csinál semmit), így azért szerintem becsülnünk kéne, amink van, nem olyan rossz ez, csak a kapu előtt lehetne kicsit higgadtabb.

Bartra (7) - Nem volt annyira koncentrált, mint szokott, annak ellenére, hogy az Elche milyen végtelenül szánalmas produkciót nyújtott, mégis akadt egy-két komolyabb lehetőségük, amikben őt is sárosnak éreztem helyenként. Ráadásul még az első félidőben egyszer volt egy klasszik futóverseny, amiben tökutolsó lett, Matyi métereket vert rá, és jóval távolabbról ért oda a támadóra keresztezni. Ha visszaolvas valaki a blogon, akkor láthatja, hogy nagyjából kéthetente változik Bartráról a véleményem, ezután a meccs után éppen egy kevert állapotban vagyok.

Mathieu (8) - Menjél Matyikám, szívjál el egy győzelmi blázt, megérdemled, mocskos nagy dugót rasztottál. De tényleg, lenyűgözően ötvözte Messi trükkös csavarását és Ronaldo ipari lövőerejét. Aranylabdát neki! Ötöt!

Adriano (7) - Egész jót elfocizgatott, de nem erőltette meg azért túlságosan magát, vagy legalábbis fejben nem volt igazán ott a meccsen.

Gumbau (7) - Foggal-körömmel fedezte a védelem közepét - nem mintha azok erre különösebben rászorultak volna. Elsőre azért nem volt ez rossz, néhány élesen felpasszolt labdája egész jól nézett ki. De amíg Samper esetén éreztem némi bizsergést, most inkább csak beleegyezően nyugtáztam: erre a kupameccsre bőven elég volt ő is.

Rafinha (8,5) - Ha ő nem játszott volna, tutira nem lenne értékelő, mert idejekorán belelaudtam volna a mérkőzésbe. Nyilván az ellenfél minősége is rásegített a teljesítményére, de ránézésre százas nagyságrendű sikeres csele volt - sajnos a statisztikákat generáló cégek nem találták elég érdekesnek ezt az összecsapást, hogy erőforrást pazaroljanak rá (valljuk meg, jogosan), így pontos adattal nem szolgálhatok. Sebesség, fizikai erő és technika egyszerre van jelen nála, amitől különösen látványos a produktuma. Egyelőre még az elvitathatatlan tehetségét nem minden esetben tudja azonban hasznosítani, és sokszor túlvállalja magát, későn passzol, így pontszáma tényleg inkább a látványnak, semmint a játéka valódi értékének szól.

Sergi Roberto (7,5) - Rafinha sokáig elszívta a levegőt előle, és egyedül vitte a showt. A gólja azonban adott neki egy jófajta önbizalomfröccsöt, és a második félidőre (annak is inkább az első 25 percére) eléggé magára talált, bátran válallkozott és több kifejezetten szép megoldása is akadt támadásépítésben.

Adama (7,5) - Bendakkal arról tereferéltünk a minap, hogy a közelmúlt eseményei tükrében mennyire ildomos a "halálra szopatta" focizsargont használni. Végülis nem jutottunk teljes konklúzióra, úgyhogy legyen ez: rendszeres időközönként roppant szellemes cselekkel csapta be csúful védőjét.

Munir (4) - Nem tudom, hogy csak én láttam-e végletesen szarnak, vagy tényleg az volt, de valódi  értékelés helyett hoztam nektek inkább néhány hangulatfestő szókapcsolatot: rozsdás hurkatöltő; punnyadt vécékefe; szottyadt ánuszgyűrű; csoffadt lóhere; ványadt tejbetök. Amúgy ma reggel már a B csapatnál edzett - ez az álmoskönyvek szerint nem sok jót ígér...

Pedro (7) - Annyi hely volt a két szélen támadni, hogy nehéz lett volna nem fickándozni. Mint már említettem, a rengeteg betörés - mindkét szélen - viszonylag kevés eredménnyel járt, mert vagy rosszul centereztünk, vagy nem is volt középen senki. Mindenesetre a transzfer tilalom és Munir hetek-hónapok óta tartó vesszőfutása némileg megváltoztatta róla a véleményem: majd csak akkor adjuk el, ha tudunk helyette hozni valakit, mert egyelőre a legkisebb rossznak tűnik a cseretámadó szerepére. Azért amikor a tizi belövése után megölelgette Robertót (?), majd a jobb kezét újabb pacsira emelte, csak épp nem jött senki gratulálni, úgyhogy lejattolt magával - ott hirtelen egy kicsit kifröccsent a nyálam a röhögéstől. (Az elején linkelt videón 2:40-től kell figyelni.)

Halilovic (-) - Jaj, remélem ezt a srácot nem sinkófáljuk el, tele van élettel a játéka.

Douglas (-) - Ez nem valami parfűmmárka?


comments powered by Disqus

Facebook

Következő mérkőzésünk

Powered by whatsthescore.com

A bajnokság állása

Widget powered by WhatstheScore.com

Feedek