AJÁNLÓ
 
13:29
2015. 10. 03.
Ha újabban azon filozofáltunk, hogy a korábbi évek Barcájából alig maradt valami,...
A bejegyzés folyatódik
 
13:29
2015. 10. 03.
A 4-0 szépen virít, de van itt valami, amit nem értek. Luchóval megpróbáljuk megkeresni...
A bejegyzés folyatódik
 
13:29
2015. 10. 03.
Nem, nem csak a sárga mezszínük miatt nevezik így őket. Las Palmas Gran Canaria büszkesége,...
A bejegyzés folyatódik
 
13:29
2015. 10. 03.
Túlságosan ecsetelni azt hiszem fölösleges lenne, mit is jelent a mai mérkőzés Barcelona...
A bejegyzés folyatódik
 
13:29
2015. 10. 03.
Régen nem volt ilyen, de nem mi vagyunk a favoritjai a hazai Clásicónak. A tavaszból...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Spanyol bajnokság, 7. forduló: Sevilla FC – FC Barcelona

0 komment

Kilencven perc. Ennyi választja el a csapatot a kéthetes válogatott szünettől, s attól, hogy Luis Enrique a csapatot érintő kritikák és sérüléshullám után végre rendezni tudja sorait. Hajtás után újabb “villámbeharang”, ezúttal a szintén több sebből vérző Sevilláról.

 

Tekintettel Emery fiainak (szintén) siralmas helyzetére és formájára, (1 győzelem, 2 döntetlen, 3 vereség) ma még Iniesta, Messi és Rafinha nélkül is kijelenthetjük, igenis van esélyünk elcsenni a három pontot a Ramon Sanchez Pizjuánból, igaz, olyan gólzáporra azért nem számítunk, mint a Szuperkupa döntőben. Kakuta, Banega, Escudero, Rami, Carrico, Pareja és az első számú kapus Beto is kihagyja a mai mérkőzést, a Llorente – Vitolo páros viszont minden bizonnyal játékra jelentkezik a baszknál.

Mi, ugyebár, a Leverkusen elleni mérkőzést még kedden letudtuk odahaza, így egy nappal több időnk maradt a regenerálódásra, hisz a Sevillának Torinóban kellett belenéznie egy sallerba. A játékukat elnézve az eredmény a spanyolokra nézve hízelgő, mivel a labdát ügyesen tartogató Juve olyan könnyedén szedte szét a Kolodziejcziak vezette védelmet, mint Lagzi Lajcsi a gázórát. Banega irányító középpályás képességei egyértelműen hiányzik a játékukból, így támadásvezetéseik a csatársorból vissza-vissza lépő Reyes-szel igencsak esetlegesek.

Aki próbál fazont szabni a játékuknak

Ennek fényében két eshetőségre kell felkészülnünk: (1.) Emery, látva a mostanság kissé bizonytalan Barca védelmet, nekünkesik, mint vigvik az ABBA lemezeknek a csőnacis retro diszkóban, vagy (2.) a rendelkezésére álló (főleg) védekező középpályásokkal (Krychowiak, Krohn-Dehli, Nzonzi) telepakolja a csapatát, és a Konoplyanka – Gameiro – Reyes vezette kontrákra támaszkodva sün!-t kiállt.

Ideát a helyzet jóval egyszerűbb a kezdőt illetően, hisz Luis Enriquéne a Rakitic – Busquets – Sergi Roberto soron kívül max annyi rotációs lehetősége van, hogy Mascheranót feltolja a középpályára (ami a várható Sevilla kezdőt tekintve nem is lenne rossz ötlet), vagy azt a Daniel Alvest szerepeltesse szűrő pozícióban, akit Dunga anno a válogatottban többnyire ezen a poszton vetett be.

Akiktől (jóval) többet várunk

A mai mérkőzés kiváló alkalom arra, hogy a kreatív erők hiányában néhány játékos megmutassa, igenis méltó az FC Barcelona mezére, és ha kell, képes a hátára venni a csapatot. Nem számítok szép mérkőzésre, nem számítók bámulatos támadásvezetésekre vagy gálára, arra azonban igen, hogy a csapatomon látni fogom, hogy megszakadnak a győzelemért.


comments powered by Disqus

Facebook

Következő mérkőzésünk

Powered by whatsthescore.com

A bajnokság állása

Widget powered by WhatstheScore.com

Feedek