AJÁNLÓ
 
14:30
2015. 12. 18.
Még az ős NST-n született egy poszt a di Matteo-féle Chelsea BL győzelme kapcsán: "szeretni...
A bejegyzés folyatódik
 
14:30
2015. 12. 18.
Az 'útwenger' mocskolódása ellenére az Arsenal egy szerethető csapat. Szerethető a...
A bejegyzés folyatódik
 
14:30
2015. 12. 18.
A hét közben a Camp Nouban elbukott valenciaiakért szól a harang. (...) 3, 2, 1. Tartományi...
A bejegyzés folyatódik
 
14:30
2015. 12. 18.
A török Galatasaray hátvédjére (auuccs, sry) asszociáló kupaellenfeleink sorozatos darálása...
A bejegyzés folyatódik
 
14:30
2015. 12. 18.
Bizonyára sokak csalódást keltő eredményként élték meg a Mestallai fellépést. Az...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Komolytalan volt

0 komment

klub vb barca suárez scolari neymar

A Barcelona kerete már csütörtökön megkezdte a felkészülést a River Plate ellen rendezendő klubvilágbajnoki döntőre. A nyilvános és jótékonysági célból megrendezett tréningen a leglelkesebb szurkolók ölthették magukra a megkülönböztető mezt, hogy maradandó futballélményt szerezzenek az amúgy üres mindennapjaikba. Luis Enrique kihasználva az adódó lehetőséget, a labdajáratást és a betömörülő védelem megbontását gyakoroltatta a fiúkkal.

 

Az előzetes várakozásokkal ellentétben Sergi Roberto kezdett a bal oldalon, míg mindenki Munirja foglalta el a jobbszélső pozíciót. Ez az apró változtatás talán még Scolarit sem lepte meg annyira, mint az M4-es kommentátort (akit nem tudom hogy hívtak). Negyed óra alatt vagy háromszor összekeverte őket, végtére is, mint két tojás... Az egyiknek ott az alig beazonosítható göndör lokni, a másik meg mozgássérült. Már ezzel sikerült megalapoznia a hangulatot, de szerencsére gyorsan korrigálta a hibáját, amikor a katalán szurkolók tudtára adta, hogy Daniel Bravo védi a szeretett csapatuk kapuját. Hogy a pályán lévőknek is kijusson a jóból, arról a legelhivatottab culék gondoskodtak, akik a Barca himnusz éneklésével varázsolták a Camp Nou hangulatát a helyszínre. Culé, himnusz, Japán...hehe.

klub vb barca suárez scolari neymar

Dolce&Gabbana Winter 2016 Men's Fashion Show

Köztudott tény, de azért sikerült újra rácsodálkoznom, hogy a nem európai futballkultúrák mennyire elmaradottak. Vagy az európai foci emelkedik ki ennyire, mindenki döntse el maga. Inkább az utóbbi egyébként... Azt még megértem, hogy a labdarúgás népszerűsítése az elsődleges cél, de azt már kevésbé, hogy a minimálbérért szerződtetett brazil munkásosztály és a topfutballban is bizonyított edzők egyvelege, hogy adja ki ezt a fost. Nyilván nem várhatjuk el tőlük, hogy megverjék a Barcelonát, de talán pár pontos passz folyamatában, vagy egy jól megszervezett kontratámadás nem akkora követelmény. Aki esetleg nem látta volna a tegnapi meccset, annak itt a teljes összefoglaló a kínkeserves győzelmünkről.

klub vb barca suárez scolari neymar

Definiálva, a Pep-korszak prototípusa volt ez a meccs. Az ellenfél eltérő mezben szaladgálók útvonalait teljesen elvágtuk a kapunktól, majd hosszas türelemjáték után feltörtük a betömörülő védelmet. Semmi egyénieskedés, semmi "fölösleges" megmozdulás, csakis a rendszer adta lehetőségek. A második félidőt takaréklángon sétálgatva hoztuk le, amikor már nekünk is kezdett kellemetlen lenni a szitu, pár pillanatra felpörgettük a játékot. Ismerős, ugye? 

Bravo (7) - Kap egy hetest, mert az első félidő végén parádésan ért le a sarokba tartó fejesre, de amúgy passzív szereplője volt a mérkőzésnek. 

Alves (6) - Mindenkiről próbáltam jegyzetelni egy-egy emlékezetesebb megmozdulás után, de róla nem sikerült mit firkantani. A tizenegyest megelőzően adott egy "no-look" passzt Munirnak, az azért nem volt rossz, de Messi nélkül haszontalannak érzem a jobb oldalon. Felkészül Aleix Vidal?

Piqué (7) - Egyszer egy gólba tartó (ez milyen szófordulat már?) labdát mentett, más nem rémlik.

Mascherano (7) - Továbbra is tartom, hogy az állig feltolt szerep nem áll jól neki, de tegnap hiba nélkül hozta le a meccset. Igaz ellenfél sem volt, aki próbára tette volna.

Alba (7,5) - Talán gyakrabban kerülhetett volna a védelem mögé, de végre ismét volt lendület és fantázia a bal oldalunkon. Sergi Roberto gyakran mozgott a pálya közepére, így nem volt közvetlen játszótársa a vonal mellett. Azért néha Iniestával megtalálták egymást.

Busquets (6,5) - Nem volt feltűnő a jelenléte. Ez az ő esetében pozitívan értendő.

Rakitic (7) - Kulcsszerepe volt abban, hogy ilyen sima lett a végeredmény, hiszen még az első félidőben sikerült betalálnunk a betömörülő védelem ellen, köszönhetően az átlövésének. Végig aktívan mozgott, mindig megjátszható volt és elvétve még hátul is tevékenykedett.

Iniesta (8,5) - Neymar fejvakarásában minden benne volt a Suáreznek adott gólpassza után.

klub vb barca suárez scolari neymar

Sergi Roberto (7) - Taktikailag nagyon érettnek érzem, ahhoz képest, hogy balszélsőként volt feltüntve (nem igaz, mer' jobbszélsőként), bejátszotta az egész támadóharmadot. Pep-kompatibilis játékos, nem csodálkoznék, ha követné őt Angliába (már ha...).

Munir (6,5) - Gyerek kapott plusz fél pontot a kiharcolt tizenegyesért. De mit lát benne Luis Enrique? A mozgása suta, a jobb lába meg még támaszkodásra sem alkalmas. Nem tudom ti hogy vagytok vele, de a szerencsétlenkedését látva már bánom Deulofeu eladását. Az ő jó értelemben vett egyénieskedése amúgy is passzolna a jelenlegi csapatba.

Suárez (9) - Annyira emberi. Egyik pillanatban a legegyszerűbb passzt is elrontja, a másikban kétszer botlik bele ugyanabba a labdába. Majd lő egy mesterhármast. A tizenegyesében pedig minden benne volt, ami Messiéből és Neymaréból hiányzik.

Sandro, Adriano, Samper - Sokat nem tettek hozzá a játékhoz, mégis felüdülés volt őket látni. Sandro 20 perc alatt több erényt villantott, mint Munir valaha, Sampert mindenki szereti, Adriano meg tuti megsérült.

A hajléktalan Neymarnak küldöm...


comments powered by Disqus

Facebook

Következő mérkőzésünk

Powered by whatsthescore.com

A bajnokság állása

Widget powered by WhatstheScore.com

Feedek