AJÁNLÓ
 
06:24
2016. 08. 19.
A Tot El Camp az alábbi címen üzemel tovább: totelcamp.blog.hu Részletek a költözéssel kapcsolatban...
A bejegyzés folyatódik
 
06:24
2016. 08. 19.
A kupadöntős ellenfelünkhöz látogatunk ezen a szép szombat délutánon, akik eddig...
A bejegyzés folyatódik
 
06:24
2016. 08. 19.
Mosolyból sokféle létezik. Van felhőtlen, van keserű, van erőltetett, van vidám,...
A bejegyzés folyatódik
 
06:24
2016. 08. 19.
Visszavágó. Nem szeretem ezt a szót, mert mintha kódolva lenne bele, hogy most a másik...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Holdtölte – avagy a Török feltámadása

0 komment

Messi úgy néz ki, mint egy örgecskedését hidrogén-peroxiddal orvosló metál zenész. Rakitic középhátvéd. Van jobb mint a Ferrari. A pályán lévő legalacsonyabb játékos fejesgólja teszi fel az estére a koronát. A Török beadta az áfiumot az ellennek. Nem hiszek a szememnek.  

Barcelona - Sevilla: 3-0 (össz.: 5-0)


 

A meglehetősen kései időpont és az előző esti Szigeten töltött boldog órák ellenére hősiesen végignéztem a találkozót. Ugyan bele-bele bóbiskoltam, de ez igazán nem a meccsnek szólt, hanem élemedett koromnak és (már) korlátos tűrőképességemnek – rohanó világunkban. Mikor elaludtam, mindig azt álmodtam, hogy Messi kijön a SZiGET Nagyszínpadára, rommá varrva, szőkén és beleüvölti a mikrofonba, hogy Hello Motherfuckers! Are you ready to kick some ass? Pedig ezt minden bizonnyal az öltözőben mondhatta a csapattársaknak és közben a Sampaoli kocsijából kilopott friss angus-marhavért szolgálta fel frissítőként, míg Enrique mester a háttérből nézte, hogy na, ez is meglesz.

Claudio Bravo – 8

Bravo ereje teljében, éles volt, büntetőt fogott és (Arda gólja után végképp) megtett mindent azért, hogy a Sevilla biztos lehessen benne, itt már csak a zakó mérete a kérdés – ez a kapu bezárt számotokra, fiúk.

Aleix Vidal – 6,5

Jelen állapotában egyáltalán nem tűnik jobb választásnak jobbszélen mint Sergi Roberto, pedig a bizodalmam nagy benne. Sem a kreativitása, sem az agresszivitása, sem a pontossága nem az volt, amire Messi mögött szükség van, de Messi mögött és Messi előtt is Messi játszott szerda este, úgyhogy ellensúlyozódott ez a kis hiányosság, de többször ez nem igen kéne hogy beleférjen.

Javier Mascherano – 6

Amikor szükség volt rá, nem volt ott, később nem volt rá szükség, akkor pedig mindegy volt ott van-e, aztán lesérült (jött helyette Rakitic(!!), úgyhogy összességében mindegy is.

Samuel Umtiti – 8

A legkezdeményezőbb középhátvéd volt az este folyamán, pedig ezt abszolút nem vártam. Becsúszott egy kezezés, de ha ez a teljesítmény állandósul, én boldog leszek a jelenlétével meglehetősen. A French Connectionünknek tényleg nagyon jó szeme van.

Lucas Digne – 8,5

Mert hát itt van ugye a másik gall kakas, aki az eddigi tapasztalatok alapján tényleg egy komoly vételnek tűnik. Közhelyszerű állítás, hogy mennyire nehéz a Barcelona játékához igazodni, mennyire nehéz felvenni a ritmust, fejben ennyire ott lenni. Ezeknek a fiúknak ez úgy megy, mintha mindig is. Megvoltak a Pulga által hiányolt mögékerülések is, Messi Scooter-rőzséjére rajzolt beadása pedig prémiumért kiált.  

Sergio Busquets – 7,5

Elkeserítő szezonkezdése után, úgy tűnik megkezdte a felkészülést a szezonra, ami már nem is ártott, itt a bajnoki rajt előtt néhány nappal. Még korántsem a csúcsforma, de hova is rohanna?   

Denis Suarez – 5,5

Denis Suarez teljesítménye viszont szinte említésre sem méltó. Ha jobban belegondolok és megerőltetem az emlékeimet, mintha talán még láttam is volna Mascheranóval őket a Szigeten előző este, a Kockás-büfénél, olyan éjfél körül egymásba kapaszkodva azt énekelni, hogy az éjjel soha nem érhet véget. Ez mindent megmagyarázna. Ennyi labdavesztést talán még az sem.

Andre Gomes – 7

Rá még komoly feladatok várnak, hogy megtanuljon az első vonalas csatárokkal együtt játszani, de az irány jó. Az első és a harmadik találat előtt is volt fontos passza, úgyhogy egy bíztató hetessel lehet tovább haladni.

Lionel Messi – 9

Gondolkodtam, hogy viszem tovább a zenész hasonlatot és leírom, hogy mindenki úgy táncolt, ahogy ő fütyült, vagy hogy ő adta a beatet, vagy hogy a legnagyobb MC, de nem írná le pontosan, mennyire a kezében tartotta az egész meccset és a csapatot. Ahová néztem, ott volt. A fejesgólja meg...

Munir El Haddadi – 7

A hetest csak a lelkesedésem adja, az eszem inkább egy hatossal lenne komfortosabb. Az előző mérkőzéseken látott formájából semmit nem mentett át a hazai visszavágóra és ha jobban belegondolunk azért a legnagyobb gond a fiúval eddig sem a tehetség hiánya, hanem az egynetlenség volt. Remélem csak kisiklás.

Arda Turan – 8,5

A már-már végzetesnek tűnő holdfogyatkozást előbb holdtölte, majd telihold követte. Arda eddigi legjobb teljesítményét nyújtotta a Barcelona mezében és ez nem is kizárólag a góljainak szól (bár a másodikhoz, milyen magabiztosság kell már, ember...), hanem a könnyed, okos és fifikás összjátékának, amivel azt a szintet hozta, amiben eddig reménykedtünk. Legalábbis én.

Neked küldöm, arkadaşım:


comments powered by Disqus

Facebook

Következő mérkőzésünk

Powered by whatsthescore.com

A bajnokság állása

Widget powered by WhatstheScore.com

Feedek