AJÁNLÓ
 
13:45
2016. 01. 18.
Igazából sokkal jobb lett volna a szóvicc (vagy mi ez), ha Tolkien Bilbo Begins helyett...
A bejegyzés folyatódik
 
13:45
2016. 01. 18.
Villarreal - Barcelona 1-1 Magyarországon a rendszerváltásból én annyit értettem...
A bejegyzés folyatódik
 
13:45
2016. 01. 18.
 
13:45
2016. 01. 18.
Sociedad - Barca 1-1 Ha Szvob. hasonlatát követjük, akkor nagyjából a feszülettel...
A bejegyzés folyatódik
 
13:45
2016. 01. 18.
Sajnos bokros teendőink vannak*, kommentfogó poszt következik vitaindítónak szánt pontokba...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Ha Lahoz velünk, ki ellenünk?

0 komment

bilbao bajnoki értékelő lahoz
Barca - Bilbao 6-0

Ne szépítsük, Lahoz felvállalta, hogy a negyedik percben eldönti a meccset. Nem kötelező persze kikapni az előállt körülmények között a Camp Nouban, de mindenki tudta, hogy ha bemegy a tizi, akkor ennek itt vége - és bement. Nem mondom, hogy a bíró rossz döntést hozott, de az biztos, fordított helyzetben nagyon anyáznék - akárhányszor nézem, Suárez azért használta a kezét az előzéshez (persze a védő mancsa is kinn volt). Ilyenformán a mérkőzés nehezen értékelhető, talán annyit jegyeznék még meg, hogy szerintem a kupapárharcot is számunkra pozitívan befolyásolta a találkozó, mert egy mentálisan és fizikálisan nehéz 90 perc volt ez a Bilbaónak. Hajtás után egyéni értékelők.

 

Bravo (7,5) - Oda tudott végig figyelni, egy-két alkalommal fontos is volt, hogy jól avatkozzon közbe.

Vidal (7,5) - Autentikus Alvés-dublőr, főleg hogy levették az emberét a negyedik percben, így aztán egész meccsen szinte szabadon játszhatott - ment is előre becsülettel. A legutóbb felfedezni vélt technikai hibáit levetkőzte, és jó meccset játszott. Sajnos a kanadai táblázatra ponttal nem iratkozott fel, pedig lett volna rá lehetősége bőven. Érdekes volt megfigyelni, hogy Messivel folyamatosan "overlap-taktikát" játszottak, vagyis Vidal mindig Messi vonal felöli oldalán futott fel, sosem a másikon, középre húzva (underlap). Ezzel szemben Alvés, ill. a másik oldalon Alba is sokszor befelé segít. A vélhető ok, hogy míg Neymar időnként a vonal mellett húzza meg, máskor pedig befelé tör, így keverve igényli a kétféle támogatójáték alkalmazását, addig Messi szinte kivétel nélkül középre cselez. Ehhez Alvés, a már megkopott gyorsaságával többször inkább úgy igyekszik segíteni, hogy kombinációt kínálva elé fut, de a jobb szélső génekkel felszerelt Vidal egyelőre a klasszikust módszert (elvisz egy embert és beindul) preferálja. Valószínűleg, ha jobban összeszoknak, ez változhat.

bilbao bajnoki értékelő lahoz

Alvés üzenete C. Ronaldónak kicsit Vidalnak is szól?

Piqué (6,5) - Orbitális hibával nyitott, utána nem sok dolga akadt, de még így is sikerült összedörpködnie egy (kivételesen jogos) sárgát. Amúgy szerintem biztos van valami házi fogadásuk, hogy ha gólt lő, kap egy lekváros palacsintát Shakirától, és jól kinyalhatja. Azért lekvárosat, mert a kakaósat pl. nem kellemes kinyalni.

Mascherano (7) - Írtam már róla, hogy a hullagyalázás nem az ő műfaja, de azért tette a dolgát becsülettel. A középpályán, az átszerveződés után mintha indokolatlanul balra húzott volna, de nagy jelentősége nem volt.

Alba (7) - Pechére De Marcost nem érdekelte semmi, ő támadott, ha volt lehetősége, így neki egyedüliként a csapatból jutott rendes védekező feladat is, és azért időnként akadt is gondja, szinte az összes veszélyes Bilbao akció az ő területeiről érkezett. Illetve én díjazom a lelkesedését, de biztos szét kellett magát szakítania azért a labdáért? (A hírek szerint 10 napra tette magát taccsra.)

bilbao bajnoki értékelő lahoz

Busquets (7,5) - Szokásos oktatófilm, hozzátéve, hogy nem volt annyira nehéz dolga. Ja, a két csele - más-más okból - megint elképesztő volt. (Nem találtam videókat, kommentben jöhetnek, majd utólag iktatom. UPDATE: köszönöm, 0:27 és 2:45.)

Rakitic (8) - Az első félidőben az egyik legaktívabb emberünk volt, részben mert Muniain cseréje róla is levette a nyomást, teljesítményével mindenképp kiérdemelte a gólt és a pihenőt is.

Iniesta (7,5) - Azzal, hogy Neymar javarészt átvette korábbi egyik feladatát, jelesül a balról történő labdás rágyorsításokat, Don Andrés tulajdonképpen egy borzasztó kényelmes helyzetbe került, különösen az ilyen meccseken, ahol idejekorán eldől minden. Iniesta ilyenkor már-már Xavira hajazva szinte folyamatosan kínálja a társaknak a menekülőutat, időnként pedig - ha már elunja magát- dob egy-egy éles labdát előre. Lehet rajta érezni az önbizalmat, fizikálisan nincs leterhelve (mint mondjuk Xavi volt ilyen idős korában), reméljük, majd az igazán fontos meccseken kijön belőle ez a felhalmozódott tartalék.

Messi (7,5) - Tizit becsűrte, ahogy kell (pedig a kapus elég szabálytalanul vagy két méterre kinn állt), utána rendületlenül küldözgette Neymarnak a hosszú labdákat, virgonckodjon az ifjú koma. A második gól előtt gőzöm nincs, hogy szöktette Suárezt, valószínűleg a védőről pattant tovább. Állítólag túlterheltnek érezte a jobb lábát, ezért cserélték le szünetben, de a friss hírek szerint nincs sérülése - na, ilyet is ritkán hallani róla, tán' csak nem kezd benőni a feje lágya? 

Suárez (9) - A pontszám nem a triplájának szól, hanem hogy egyrészt eldöntötte agilitásával a meccset a negyedik percben, másrészt a második találat gólpassza is az övé. Utána persze rápakolt még egy katányos mesterhármast, ami nemcsak nagyon kellett a lelkivilágának, de esztétikailag is igen komoly élményt nyújtott. Bár az elsőnél az összjáték (benne egy pöccsel visszatoszott labdával), a másodiknál pedig a labdaátvétel volt pazar, én mégis a harmadikra gerjedek legjobban - olyan ritkán látni ilyen igazi klasszikus fejes gólt fiainktól. Ja, egyébként a szezonban messze a legeredményesebb támadónk, neki 29 dugója van, Messinek és Neymarnak meg egyaránt "csak" 19.

Neymar (9) - Ha ő nincs a pályán, a második félidőben valószínűleg rommá untuk volna magunkat, arról nem is beszélve, hogy lemaradunk a negyedik gólról. Egyébként is röhejes, hogy megkapja az oldalvonalnál a labdát, és - túlzás nélkül - tízből tízszer bevezeti a tizenhatos területén belülre. Nooormális? Igen, egy picit önző volt bizonyos helyzetekben, de ezen meccsen kit érdekel?

Turan (5,5) - Gólpassz ide, lefutott meccs oda, ez a búvalbaszott sétafikálás senkitől nem elfogadható.

Sergi Roberto (-) - Gondolom ő szereli Messinél a vizet, Iniestánál az áramot, ő tartja karban Lucho számítógépeit, ő Alvés menedzsere, Busquets állatorvosa, Piqué medencésfiúja* és Valdés pszichológusa.

Bartra (-) - Beállt, fölforgattuk miatta a csapatot (Vermaelen simán lehetett volna 20 percig bal bekk), két perc múlva fel is írtam a neve mellé, hogy ostoba. Kezdek belőle végleg kiábrándulni.

*
bilbao bajnoki értékelő lahoz


comments powered by Disqus

Facebook

Következő mérkőzésünk

Powered by whatsthescore.com

A bajnokság állása

Widget powered by WhatstheScore.com

Feedek