AJÁNLÓ
 
10:22
2017. 01. 08.
Ha újabban azon filozofáltunk, hogy a korábbi évek Barcájából alig maradt valami,...
A bejegyzés folyatódik
 
10:22
2017. 01. 08.
A szezon felénél még mindig csak a sötétben tapogatózunk, rengeteg a megválaszolatlan...
A bejegyzés folyatódik
 
10:22
2017. 01. 08.
A 4-0 szépen virít, de van itt valami, amit nem értek. Luchóval megpróbáljuk megkeresni...
A bejegyzés folyatódik
 
10:22
2017. 01. 08.
Nem, nem csak a sárga mezszínük miatt nevezik így őket. Las Palmas Gran Canaria büszkesége,...
A bejegyzés folyatódik
 
10:22
2017. 01. 08.
Ha az eredmény miatt nem is kell izgulni, van tétje a gladbach elleni meccsnek. Messinek...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Európa második legjobb védelme vár minket

0 komment

besztlíg premier league pedofilbotrány FA szeköndból Shawcross kick&rush Allardyce nárcizmus

Mivel a Real nem hajlandó botlani, egyszerű a képlet: minden meccset meg kell nyernünk, ha meg akarjuk tartani a leghaloványabb esélyünket is a bajnoki címre. Szombaton mindenki hozta magát, aki számít, úgyhogy győzelmi kényszerrel utazunk a Madrigalba. Kellemetlen lesz.

 

Augusztus 10-én, este fél 11 körül Fran Escribá egy szál úszógatyában a jégkrémét majszolta a tengerparton. A tavalyi szezon végén a Getafétól elküldött edző a nyaralását töltötte, amikor megcsörrent a telefonja. "Üdv! Fernando Roig nem tud elérni téged, mi van veled?" - szólt a telefonba Escribá ügynöke. Fernando Roig a Villarreal elnöke, aki egy vezetőedzői posztot ajánlott fel Escribának, egy héttel a Monaco elleni BL-selejtező előtt. "Elküldtük Marcelinót. Mit gondolsz?" - puhatolózott Roig Escribánál. Escribá bepuszilta a jégkrémet, ledobta a pacskert, és még aznap éjjel találkozott a Villarreal elnökével.

Az eredmények ellenére Marcelinónak feszült volt a kapcsolata a játékosokkal és a vezetőkkel. Okuk viszont nem volt elküldeni, egészen addig, amíg az akkori csapatkapitány, Musacchio ultimátumot nem adott a vezetőségnek. "Marcelino vagy én" - mondta. A sztori elvileg az, hogy Musacchio a Milánba tartott, de meghiúsult a transzfer, Marcelino pedig már nem akarta neki visszaadni a csapatkapitányi karszalagot.

besztlíg premier league pedofilbotrány FA szeköndból Shawcross kick&rush Allardyce nárcizmus

Fran Escribá - pozitív csalódás eddig

Escribá tavaly a Segundába taszította a Getafét, ezért is volt meglepő, hogy egyáltalán felmerült a neve a Villarrealnál. Ráadásul kevesebb mint egy hete volt felkészülni a Monaco elleni BL-selejtezőre, amit 3-1-es összesítéssel el is bukott. A bajnokságban is csak két döntetlenre futotta... Mostanra viszont a Villarreal 29 ponttal az ötödik helyen áll, az Európa Ligában pedig bejutott a legjobb 32 közé. A szeptember eleji válogatott szünet után volt egy tízmeccses veretlenségi sorozata, közte olyan skalpokkal, mint a Sociedad, a Málaga, és a Las Palmas legyőzése, vagy az 1-1-es döntetlen a Bernabéuban. A legdurvább a Celta elleni 5-0-s győzelem volt, egy héttel azután, hogy Berizzóék minket vertek 4-3-ra. December 12-én az Atlético is belenézett egy alapos pofonba a Madrigalban... és ha már Madrigal. Ma délután nevet vált a stadion. A meccs előtt, két és fél órás ünnepség keretein belül felfedik a stadion új nevét, ami egyelőre még nem publikus (update: a pletykák szerint Estadio de la Cerámica lesz a stadion új neve).

A Villarreal egyébként Escribával is ugyanazt a masszív védekezésen alapuló 4-4-2-es rendszert alkalmazza, amit Marcelino. Tizenhat meccsen 11 gólt kaptak, a legkevesebbet a bajnokságban. Az öt topligát figyelembe véve ez a második legjobb mutató, csak a Bayern kapott kevesebb gólt (9). Nyáron több, mint 50 millió eurót költöttek igazolásokra, és úgy tűnik, hogy a calcio-vonal bejönni látszik: Sansone és Soriano is a csapat egyik legjobbja.

A középpályánkon kelleni fog egy jó Busquets és Iniesta, mert itt megverhetnek minket. Főleg Trigueros miatt, aki szerintem az őszi szezon egyik legjobbja volt, és valószínűleg már a válogatott behívója is ott van Lopetegui fiókjában. Soldado már fél éve sérült, Bakambu megy az Afrika Kupára, úgyhogy elől a Pato-Sansone páros fog kezdeni, ahogy általában.

Mi elég rosszul kezdtük az évet, ráadásul a gálakezdővel hasaltunk el Bilbaóban. Nem hiszem, hogy annak a vereségnek bármilyen ráhatása lenne a mai meccsre, pláne, hogy nem nagyon van mit matekozni, nyerni kell. A tegnapi győzelmével a Sevilla is beelőzött minket, a Real meg ígyis lőtávolon kívül van, egy újabb botlással tényleg messze kerülne a bajnoki cím. Pedig a Villarreal őszét elnézve, és hogy az utóbbi időben eléggé szenvedünk a Madrigalban (bár egy-egy góllal általában nyerünk), előre ne éljük bele magunkat a győzelembe. A meccs elején résen kell lenni, mert a Villarreal a góljainak a 64%-át az első félidőben lövi - ez azért ritka.

A várható kezdők:

Villarreal (4-4-2): Asenjo - Mario Gaspar, Ruiz, Musacchio, Costa - dos Santos, Bruno, Trigueros, Castillejo - Sansone, Pato

Barcelona (4-3-3): ter Stegen - Roberto, Piqué, Mascherano, Alba - Busquets, Iniesta, Denis - Messi, Neymar, Suárez

TV: Sport1, 20:45


comments powered by Disqus

Facebook

Következő mérkőzésünk

Powered by whatsthescore.com

A bajnokság állása

Widget powered by WhatstheScore.com

Feedek