OLVASTAD MÁR?
 
Torres lerendezte az Atléticót
Még az ős NST-n született egy poszt a di Matteo-féle Chelsea BL győzelme kapcsán: "szeretni nem kell, tisztelni muszáj" címmel. Valahogy így vagyunk az Atlético Madriddal is. Simeone legénysége nem az eszéről híres, de amit csinálnak, azt jól csinálják. Mégis,...
 
Kísért a múlt 
Bizonyára sokak csalódást keltő eredményként élték meg a Mestallai fellépést. Az igazság viszont az, hogy a Valencia tökéletesen meccselt, ami láthatóan Luis Enriquét is meglepte. A csapat szabad területek hiányában csak szenvedett, a vezető gól után pedig...
 
Doble pivot Barca módra
Sonic vendégposztja következik, fogyasszátok egészséggel!

Gondolatolvasó

0 komment

Miközben 2009 után végre újra normálisan, edzőtáborban készül a csapat az új szezonra, napi három különféle forrás erősíti meg, hogy Cuadradot akarja Lucho. A levlistát még a pletykák első felmerülésekor telesírtam, ez nálam olyan, mintha Pedroval akarnánk megoldani a jobbhátvéd feladatait. Szorgos, fegyelmezett meg minden, de azért hátvédnek kevésnek tűnik. Erre tett rá egy lapáttal a kolumbiai válogatott korábbi kapitánya, aki azt mondta, hogy ha Alves védőmunkáját kevésnek érezzük, akkor Cuadradot is felejtsük el, mert védőnek rosszabb a brazilnál. Most azonban nagyon úgy tűnik, hogy jó lesz megbarátkozni a fürtös szélső érkezésével, mert ha a Manchester United nem győzi meg (vagy a csapatát), akkor inkább rá költenek egy jelentősebb összeget, mintsem egy középhátvédre.

Egy amolyan vitaindítónak szántam ezt a bejegyzést, ahol közösen megpróbálunk Luis Enrique fejébe belelátni, miért is akar óriási összeget elkölteni egy nemhátvédre, amikor ha középen nem is vészes a helyzet, de nem igazán megnyugtató. Azt értem, hogy klasszis középhátvédekből nincs tele a piac, még Marquinhost sem akarják eladni, pedig ő inkább csak ígéret, és Benatiát is marasztalja a Roma. A No.1 Hummels sem vágyódik el Dortmundból, Vertonghen is hosszabbít Londonban, pedig már ő sem az a név, akit megváltóként várnának Barcelonában. Így jutunk el oda, hogy akkor a másik kérdéses posztra jöjjön egy minőségi ember, hiszen Alves ügye függőben van, talán megvárja ezt az évet, hogy ezért a teljesítményért még jó fizetést harcoljon ki új klubjával, mert a fizetés plusz átigazolási díj pakkot már senki nem akarja érte letenni. Montoyával kapcsolatban meg abban reménykedünk, hogy korábbi trénere kihoz belőle egy korrekt teljesítményt, így legalább a tartalék pozíció rendben lenne.

Az egyik opció az, hogy Enrique mindenkinél jobban hisz Cuadrado védőmunkájában, és úgy van vele, hogy a magas labdabirtoklás miatt egyébként is a támadófeladatai domborodnak ki a játékosnak, ebben pedig kétség kívül kiemelkedik a szélső. A védelmet pedig erősíti Rakitic játéka, aki a defenzív feladatokat is kiválóan látja el, és úgy gondolja, hogy egy Rakitic-Cuadrado páros előrelépés lenne a tavalyi Xavi-Alves duóhoz képest. CR-t azért valószínűleg soha nem venné le úgy, mint ahogy Dani néhányszor megtette.

Esetleg komolyabban gondolja a spanyolok lapok által pedzegetett 3-4-3-at, és szárnyvédőként akarja a kolumbiait játszatni. Ebben egyébként van fantázia, a Fiorentinában is sokszor szerepelt ilyen szerepkörben, és a védekezésbeli hiányok is könnyebben eltüntethetők, mint 4-3-3-ban. Nézzük meg a lenti képet. Bartra és Mathieu sebességével sincs gond, ez jó, mert ők zárnak ki a szélekre. Piqué mindig biztosítani tud a két embernek, illetve ha vissszaérnek a szárnyvédők, egyből ötvédős lesz a rendszer. Mascheranonak és Rakiticnek feküdne a pálya közepe, mindkettő képes a robotolásra, elől meg a három varázsló terrorizálna. A leginkább azt érzem problémásnak, hogy ebben a formációban Busquets nem igazán, Iniesta meg talán Messi posztján lehetne jó. Ha meg ők játszanak 4-3-3-ban, akkor Cuadrado lehet gyenge pont, mint védő. Vagy ilyenkor elő a Pep-éra, csak Alves szerepében Alba, Abidaléban meg Montoya? 40-50 millió viszont soknak tűnik egy opcióért cserébe. Bár Disqus egyelőre nincs, remélhetőleg így is olvasunk tőletek pár jó meglátást.


comments powered by Disqus

Facebook

Következő mérkőzésünk

Powered by whatsthescore.com

A bajnokság állása

Widget powered by WhatstheScore.com

Feedek