AJÁNLÓ
 
23:15
2016. 02. 07.
Hektikusan indul az új idény, valami zavar van az Erőben. Most különösen tudjuk értékelni,...
A bejegyzés folyatódik
 
23:15
2016. 02. 07.
Scholes (a.k.a. ginger ninja) a napokban tett egy viszonylag nagy port kavaró nyilatkozatot, amiben...
A bejegyzés folyatódik
 
23:15
2016. 02. 07.
Az a furcsa ebben az egész Real Sociedad mágiában, hogy ülhet bárki a baszkok kispadján,...
A bejegyzés folyatódik
 
23:15
2016. 02. 07.
PSG - Barcelona 4-0 Amikor egy edző eldönti, milyen hadrendben küldi pályára fiait,...
A bejegyzés folyatódik
 
23:15
2016. 02. 07.
Ha újabban azon filozofáltunk, hogy a korábbi évek Barcájából alig maradt valami,...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Szieszta

0 komment

Levante Értékelő értékelő bajnoki

Levante - Barca 0-2 (0-1)

 

A viccbeli bácsi a déli harangszó ritmusára szexelni szokott, minket viszont majd elaltatott a monotonsága. A támadások fantazistái (Iniesta, Messi, Neymar) keményen küzdöttek a töltött káposzta emésztésével, így viszont a játékunk szervezésére nem nagyon jutott idejük; az eredmény: meglehetősen sematikus, lassú attakok. Ellenben Morales és Rossi igencsak elemében volt, és a szintén szabadnapos Alvésszal súlyosbított védelmünk csak nagy nehézségek árán, és némi szerencsével megtámogatva tudta az ellenfelet nullán tartani.

Ilyen is van, már nem először látjuk, hogy egygólos előnyben kockázatosnak tűnő leállást produkálunk, egyelőre ad a gép. Persze azért most mindenképp ott motoszkál a lehetőség, hogy ennyi volt a fiúkban. A déli kezdés ugyan nagy károkat nem okozott nekünk eddig, de ilyenkor mindig látványosan rükvercben közlekedik a csapat - azt hiszem a mediterrán népeknek még nagyobb sorscsapás ez az időpont, mint nekünk. (Ok, persze sittingbull mindenkit lepipál.)

Szerdán fizetett szabadságon lesznek az alapemberek, utána következik három nyerhetőnek tűnő bajnoki... aztán végre rátérhetünk a lényegre! Nem bánom ha még addig becsúszik pár ilyen lapos mérkőzés (pláne, ha három pontot szerzünk rajtuk),  ha jó lesz a formaidőzítés, akkor szép tavaszunk lehet, mert ezt a 28 meccses veretlenségi szériát esküszöm nem csúcsformában produkáltuk...

Bravo (7) - Mostanában divatos faszméregetni a 2011-es és a mostani Barca között, teljesen megdöbbentett, hogy (önmagukat) komoly(nak gondoló) szakírók tömegesen teszik elé Valdést.

Levante Értékelő értékelő bajnoki
Volt baj, nem véletlen a kupaktanács...

Alvés (5) -
-Uram, a Levante erősen támadja a jobb szárnyunkat!
-Küldje oda védekezni Sergi Robertót!
-De Uram! Dani Alvés már ott van!
-Picsába! Akkor küldje oda Sergi Robertót és Rakiticet!

Piqué (7,5) - Skót bekk skilleket csillogtatott. Sok csapattárssal ellentétben ő nem keveri össze a Barca-erényeket a felesleges kockázatvállalással. Nem régen olvastam valahol, hogy visszavette a trónt a középső védők között, és egyet kell értsek - mármint az egész világon értve természetesen.

Mascherano (8) - Néhány gyengébb mérkőzése után újra átkapcsolt terminátor üzemmódba. Ellentétben Alvésszel, aki többet szopott, mint Michelle Wild fénykorában, szerintem mellette egyszer sem tudtak elmenni. A passzjátéka is rendben volt, bár azt mindig hiányolom tőle, hogy miért nem tör egy kicsit gyakrabban előre, ha meglódul, szinte mindig veszélyt tud teremteni.

Jordi Alba (7) - Okozott egy nagyon fontos gólt, ezzel együtt idén kicsit fantáziátlan, s a tizenhatost is ritkábban támadja, mint tette azt tavaly. A statisztikák alapján nincs a legjobb bal oldali védők között Európában, néha hajlamos vagyok ezzel egyetérteni, néha meg nem...

Sergi Roberto (6,5) - Amikor kiderült a kezdő, Bendak be is készült a szokásos százas papírzsepivel és a doboz kézkrémmel, de most legfeljebb a sok fújástól kidörzsölődött orrára kenegethette utóbbit. Jó, ez túlzás, nem volt siralmas, de hiányzott belőle (mint ahogy szinte az egész csapatból) az alexisi energikusság, Busquets bölcsességétől pedig még messze van azért, így aztán Rossival nem nagyon boldogult az idő nagy részében.

Levante Értékelő értékelő bajnoki

Rakitic (7) - Érzésre a legaktívabb középpályásunk volt, különösen a meccs elején, amikor számomra rejtélyes okból Iniestával helyet cseréltek. Főképp a védekezésből vette ki derekasan a részét, amire Sergi Roberto és főleg Alvés produkciója okán rá is szorultunk. A cseréjét nagyon nem értettem.

Iniesta (6,5) - A kreatív emberek közül ő volt talán, aki igyekezett felrázni a csapatot - nem sok sikerrel. Aztán az idő múlásával együtt folyamatosan kutyult el, és a végére már a sétálgatós-lötyögős labdavezetések és időhúzó jellegű keresztlabdák jellemzték az ő munkásságát is.

Messi (6) - Fénykorában írtam róla, hogy betölti a pályát, mint valami futballgáz. Hát ez a mostani teljesítménye is gáz volt, de egészen másképp... A védője jól kitolhatott volna vele, mert ha kicsit meglocsolja egy kulacsból, tuti gyökeret ereszt. Na jó, az első öt percben, meg az utolsó tízben mutatott valamit, de alapvetően nagyon kis területre korlátozta a játékát, ott is jobbára a legközelebbi embernek passzolt, esetleg adott egy sablonos keresztlabdát, amik ráadásul korántsem voltak olyan hajszál pontosak, mint azt tavaly megszoktuk. A védekezésből abszolút semmilyen szinten nem vette ki a részét. Nem hiszem, hogy egy jogtalanul elvett dugó ennyire le kellene, hogy törje.

Levante Értékelő értékelő bajnoki
Szép ez a sok kék nyíl...

Neymar (6,5) - Ő sem teszi ezt ki az ablakba... Hatékonyságban nagyjából Messivel egy szinten volt, de ő egyrészt lényegesen aktívabban próbálkozott, másrészt nem szédül, ha a saját térfelére is vissza kell zárnia - ezeket a pozitívumokat mindenképp értékelni kell. De most először éreztem azt, hogy az egyéni megoldások minden egyebet felülírtak, holott szó sem volt itt gálameccsről...

Suárez (7) - Nem sokat találkozott a labdával, de alapvetően ez nem az ő hibája volt, egyszerűen a felépített akcióink nem jutottak el a kapuig sajnos. A cselei olyanok, mint Xavi távoli lövései voltak: többnyire röhögni kell rajtuk, de az a pár, ami sikerül...

Busquets (-) - Régebben Busi ha kihagyott egy-egy meccset, mindig érzett rajta a következő alkalommal, hogy valahogy megtört a lendülete. Lucho ehhez képest mostanában meglehetősen sokat igyekszik forgatni - úgy tűnik Sergio se fiatalodik...

Vidal (-) - Fú, hát én már szünetben nagyon vártam...

Levante Értékelő értékelő bajnoki
Viccősz, koma?


comments powered by Disqus

Facebook

Következő mérkőzésünk

Powered by whatsthescore.com

A bajnokság állása

Widget powered by WhatstheScore.com

Feedek