AJÁNLÓ
 
09:20
2015. 09. 26.
A tegnapi mérkőzésen egy újabb utat tehettünk meg a Lucho-féle hullámvasúton, amely...
A bejegyzés folyatódik
 
09:20
2015. 09. 26.
Ha akad még valaki, aki neadjisten nem tudná miért is hívják a San Mamést oroszlánbarlangnak,...
A bejegyzés folyatódik
 
09:20
2015. 09. 26.
A labdarúgásban nincsenek véletlenek... legalábbis hosszútávon biztosan nem. Nem (volt?)...
A bejegyzés folyatódik
 
09:20
2015. 09. 26.
Legalábbis ami a a BL utolsó fordulóját illeti, mivel a tegnapi győzelemnek köszönhetően...
A bejegyzés folyatódik
 
09:20
2015. 09. 26.
"De most fölkelek, mondja az Úr, most fölmagasodom és fölemelkedem!" ...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Spanyol bajnokság, 6. forduló: FC Barcelona – UD Las Palmas

0 komment

Aki egy zárt rendszeren belül hisz a vég nélküli növekedésben, az vagy hülye, vagy közgazdász – tartja a mondás. Ez a tézis alkalmazható a labdarúgásra is. Egy csapat fejlődését rengeteg tényező befolyásolhatja. Az edzőktől kezdve, a menedzsmenten és az ellenfelek minőségén át az új igazolásokig minden és mindenki hatással van erre a folyamatra… illetve csak lenne, ha a Barcánál nem lenne hiányos az egyenlet.

 

Elnézve a csapat idei teljesítményét valóban nem sok okunk van vigyorogni. Egy hónapnyi tétremenő labdázgatás után tizenhat kapott góllal a zsebünkben vakarjuk a fejünket, hogy ez most akkor hogy lehet, ha a védelem tavalyhoz képest (az első gólt a nyolcadik fordulóban kaptuk a PSG ellen) tulajdonképpen erősödött. A rúgott gólok tekintetében sincs nagy okunk az örömködésre (67 helyzetből 15 gól), a mutatott játékot elnézve pedig, egy-két kivételtől eltekintve, legszívesebben lehúznánk az összes statisztikával foglalkozó weboldalt a retyón. Még szerencse, hogy a szezonnak ebben a szakaszában ez még szart semmit sem jelent.

Visszatérve a megkezdett gondolatmenethez, vigvik néhény napja már elkezdte feszegetni ezt a témát, s (főleg) a fásultság számlájára írta a mostanában látott “modorosabb” teljesítményt. Én úgy fonnám tovább ezt a szálat, hogy a sokáig - szurkolóként szinte - érzékelhetetlen FIFA büntetések gyümölcse most kezd beérni. Az gondolom mindenki számára világos, hogy a csapat a tavalyi szezonhoz képest egyértelműen gyengült. Nincs Xavi, nincs Pedro, nincsenek extra opcióink, ráadásul a középpálya tengelyéből kiesett az a Rafinha is, akitől idén a fejlődést vártuk, a váratlant, aki újat adhatott volna a csapatnak a padról beszállva, míg Ardáról levághatjuk a nyakörvet. Elfogytunk egy kicsit, ennyi a történet, de tartom Luis Enriquét és Unzuét olyan kvalitású edzőnek, hogy átértékelje a Levante illetve a Vigo ellen látottakat, és januárig a víz felett tudja tartani a csapat hajóját. A helyzetek megvannak, mindössze azok kihasználásán, valamint a játék intenzitásán kell tekerni egyet. A Barca ereje mindig is a csapatjátékban, a kollektív védekezésben rejlett. Ennek kell visszatérnie, ezt kell most a mesternek helyretennie elsősorban.

Hogy rövidtávon is okosakat mondjunk, óriási mák, hogy a csapat három nap után rögtön esélyt kap arra, hogy ideig-óráig elhallgattassa a sok károgó ratyirambót, és a La liga - papíron talán - leggyengébbnek nevezhető újoncával statuáljon példát.

A Las Palmas vezetőedzőjét, Paco Herrerát nem zavarja, hogy csapata törpeklub státuszban tolja a profik között, egy klasszikus 4-3-3-as felállással ront neki az épp aktuális ellenfélnek, s ötven-ötven százalékos eséllyel pofoztatja fel magát vagy riválisát. Sok babér eddig nem termett az újoncnak, de az mindenképpen jelzésértékű, hogy a kelták ellen a padlóról felállva gereblyéztek össze egy 3-3-as döntetlent, a Sevillát pedig (természetesen) megrakták, mint a főszponzorunk Blatter zsebeit. (Érezzük az iróniát, ugye?) Akire érdemes lesz majd odafigyelni, az az egykor a Barca B-t is megjáró, a tavalyi szezonban egy emelettel lejjebb 25 gólt szerző Araujo lesz, valamint - szentimentális okokból - az örök kedvenc szuper-Depor egykori irányítója, a már negyven éves Juan Carlos Valerón.

A szerdai cefreparty után legalább 7 helyen lenne okunk változtatni kezdőn, ugyanakkor rendkívül fontos, hogy Lucho a legnehezebb pillanatokban szavazzon bizalmat a kulcsjátékosainak, hogy bizonyíthassák, ez is csak egy volt a néhány megszokott éves bukkanó közül.

Még egy afféle szolgálati közlemény: Biztosan sokan észrevettétek a blog fejlécén látható macskafejet, a “Szórakozás” felirat mellett. Nos, ahogyan vigvik is említette a csütörtöki értékelőben, bejelentkeztünk az origo blogversenyébe, és ha nyerünk, végre mindenkinek valóra válhatnak az álmai: John egy gránátvörös-kék babettát szeretne, vigvik cha-cha-cha órákat venne, én pedig a Douglas - Arda Turan cipője - embernagyságú céltábla hármaskombóval álmodom, hogy aztán felcsaphassak búcsúsnak. Az álmok beteljesüléséig viszont itt egy a lehetséges kezdő:

Ter Stegen – Dani Alves – Piqué – Mascherano – Jordi Alba – Busquets – Rakitic – Iniesta – Neymar – Suarez – Messi

j.v.: De Burgos Bengoetxea

kezdés: 16:00


comments powered by Disqus

Facebook

Következő mérkőzésünk

Powered by whatsthescore.com

A bajnokság állása

Widget powered by WhatstheScore.com

Feedek