AJÁNLÓ
 
10:00
2016. 01. 02.
A tegnapi mérkőzésen egy újabb utat tehettünk meg a Lucho-féle hullámvasúton, amely...
A bejegyzés folyatódik
 
10:00
2016. 01. 02.
Ha akad még valaki, aki neadjisten nem tudná miért is hívják a San Mamést oroszlánbarlangnak,...
A bejegyzés folyatódik
 
10:00
2016. 01. 02.
A labdarúgásban nincsenek véletlenek... legalábbis hosszútávon biztosan nem. Nem (volt?)...
A bejegyzés folyatódik
 
10:00
2016. 01. 02.
Legalábbis ami a a BL utolsó fordulóját illeti, mivel a tegnapi győzelemnek köszönhetően...
A bejegyzés folyatódik
 
10:00
2016. 01. 02.
"De most fölkelek, mondja az Úr, most fölmagasodom és fölemelkedem!" ...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Spanyol bajnokság, 18. forduló: RCD Espanyol - FC Barcelona

0 komment

első eszpanyol FC Barcelona beharang

Első! - hogy ne csak mindig ti lőjétek el ezt a szörnyű "poént". A Betis elleni simával és egy újabb rekord megdöntésével a csapat nem akármilyen évre tett pontot. Öt kupa, számtalan csúcs beállítás, és fantasztikus gólok sorával teli esztendőt zárhattunk le, amelyben megjártuk újra a mennyet és volt aki a poklot is. Mindez azonban - ahogyan Luis Enrique is elmondta az év első interjújában - már csak a múlt. Hajtás után Espanyol beharang.

 

Baromi szerencsés korszakban élünk. A Barca történelmének kétség kívül legjobb időszakát láthatjuk peregni a szemünk előtt már évek óta. Egy olyan korszak, amelyekről sok-sok év múlva legendákat fogunk mesélni a gyerekeinknek, vagy a szomszéd Real szurkolóknak, csak, hogy érezzék a törődést. Mi leszünk majd azok, akik úgy kezdik a mondókát, hogy "Fiam, nekem Te nem pofázz! Én még láttam Douglast lyukat rúgni az Espanyol ellen..." Jó emlékek lesznek, ezt már most biztosan állíthatjuk... de, hogy még szebb legyen a jövőnk, hogy még "legendásabb" legyen a nagypapi dumája, itt az újabb év, hogy Messiék tovább írhassák a csapat történelmét. S hogy stílszerűen induljanak a dolgok és a reményeink, elsőnek a rútarcú szomszédot kell pofán verni hólapáttal, amolyan maszturbatív jelleggel.

első eszpanyol FC Barcelona beharang

Gondolom senki számára nem újdonság, hogy a következő öt meccsünket Barcelonában játszuk, aminek természetesen vannak előnyei és hátrányai is. Előny azért, mert nem kell utazgatnunk, azaz Luis Enrique nyomathat egy erősebb újévi alapozást, amire később építhetünk a keményebb menet alatt. Hátrány pedig azért, mert ebből az öt meccsből - január 23.-ig - három ugyanaz az ellenfél ellen lesz, ami az egyik legkellemetlenebb próba minden edző számára.  

No, de nézzük mi is történik a szomszédban: Az Espanyol vezetősége decemberben, a vártnál gyengébb eredmények miatt menesztette a kakából egyébként életképes kis várat építgető Sergiót, és egykori csapattársát, a román Constantin Gâlcăt ültette a helyére. A döntés jogosságát nem vitatnánk, de azt mindenképp adjuk meg a városi "rivális" legutóbbi edzőjének, hogy kulcsjátékosok távozása után megfelelő pénzügyi háttér nélkül nem sok csapattal lehet felvenni a harcot az első ligában. Az új seprű egyébként eddig jól seper, hisz a nyitómeccsén legyőzte a béka segge alatt csücsülő Levantét, majd a Las Palmas ellen is sikerrel virított és gyűjtötte be a három pontot. Hogy ne nőjjön az arc túl nagyra, arról a Sevilla tett odahaza, akik egy sima kettessel küldték haza Caicedoékat pezsgőzni. 

első eszpanyol FC Barcelona beharang

Ami a játékuk képét illeti taktikailag máris látni a változást, hisz az eddigi szolid védekezésből indított villámkontrákat megbolondították némi teljes pályás letámadással. Hogy ellenünk melyiket fogják erőltetni, az egyelőre megjósolhatatlan, de arra mérget mernénk venni, hogy a román mester az első csörtén még nem fogja kijátszani az összes lapját. Gâlcă egyébként égre-földre esküszik, hogy igenis képesek lehetnek meglepni a Barcát, amire lássuk be, a három szinte egymást követő meccsen sokkal nagyobb az esélyük, mint  mondjuk egy szimpla légyotton. Akire jó lesz majd odafigyelni, az a Sergio Garcia helyébe lépő Felipe Caicedo, valamint a Villarrealból ingyen igazolt Hernan Perez, aki - hála a Malaga elleni duplájának - gyorsan bejátszotta magát a kezdőcsapatba. 

Tekintettel arra, hogy az Espanyol elleni meccs mégiscsak városi derby, és a bajnokság is magasabb prioritásnak örvend, mint a kupa, a lehető legerősebb kezdőre számítunk, így Iniesta, Piqué és Jordi Alba is visszatérhet a kezdőbe Mathieu, Vermaelen és Sergi Robert(?) kárára. A transzfer tilalom ugyebár véget ért, de Arda és Vidal prózai okok miatt ezen a meccsen még nem állhatnak Lucho rendelkezésére. Igen, a Spanyol Labdarúgó-szövetség irodája elsején nincs nyitva. Miért is lenne? Gond egy szál se, hisz ezt az egy napot már csak kibírjuk valahogy, ha pedig égne a ház, a Munir - Sandro - Douglas hármas újra bevethető.

Sikerekben gazdag új esztendőt hölgyek és urak! 

első eszpanyol FC Barcelona beharang

Kezdés: 16:00

j.v.: José Luis González González


comments powered by Disqus

Facebook

Következő mérkőzésünk

Powered by whatsthescore.com

A bajnokság állása

Widget powered by WhatstheScore.com

Feedek