AJÁNLÓ
 
16:05
2015. 01. 04.
A Tot El Camp az alábbi címen üzemel tovább: totelcamp.blog.hu Részletek a költözéssel kapcsolatban...
A bejegyzés folyatódik
 
16:05
2015. 01. 04.
A kupadöntős ellenfelünkhöz látogatunk ezen a szép szombat délutánon, akik eddig...
A bejegyzés folyatódik
 
16:05
2015. 01. 04.
Mosolyból sokféle létezik. Van felhőtlen, van keserű, van erőltetett, van vidám,...
A bejegyzés folyatódik
 
16:05
2015. 01. 04.
Visszavágó. Nem szeretem ezt a szót, mert mintha kódolva lenne bele, hogy most a másik...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Spanyol bajnokság, 17. forduló: Real Sociedad - FC Barcelona

0 komment

Átlag testalkatú, enyhén kopaszodó, "közgazdászforma" férfi sietős léptekkel igyekszik fel a lépcsőn. Ügyet sem vetve a titkárnőre átsuhan a finom burgundi szőnyeggel borított előszobán, és a szokásos rutinnal tárja szét az elnöki iroda kétszárnyú mahagóni ajtaját. Odabenn a kellemes bőrillatot áthatja a Montecristo szivar jellegzetes szaga. A fickó mindenféle felvezető nélkül izgatottan kezd bele mondókájába:

- Figyelj, eszembe jutott valami! Most fut a szekér, Ronnie vigyorog a világra, a kölykök zabálják...Mi lenne, ha ezt jobban kihasználnánk?

A bőrfotelben szivarozó fickó lassan megfordul. Amolyan igazi, minden hájjal megkent fazonnak tűnik. Lassan kifújja a füstöt, felteszi a lábait az asztalra és ugyanilyen tempóban visszakérdez:

- Még jobban? Mire gondolsz?

- Mi lenne, ha idehoznánk a legtehetségesebb kölyköket?

- Katalánokat?

- Öö.. ja, persze... Azokat is.

- Ok. Bővebben?

- Láttam a jútyúbon ilyen 7 éves fekete meg sárga tehetséges kölyköket Barca dresszben focizni! Joan, majdnem úgy pörgetik a labdát a lábukon, mint Ronnie részegen az öltözőben.

- Hmm, mibe kerülne ez nekünk?

- Minimális költségek. Csak a szüleiknek kell valami melót találni itt, és mondhatnánk, hogy ez miatt jöttek ide.

- Ázsiából meg Afrikából? Hülye vagy Te, Sandro? Ilyen jól megy, hogy onnan importálunk  takarítókat, meg biztonsági személyzetet? Nem büdös ez kicsit?

- Az mindegy. ­- feleli izgatottan. -­ Ez csak papírmunka. Tudod, bürokrácia, adminisztráció. De gondolj csak bele. Elhappolnánk a Real meg a Ruszki elől az összes valamirevaló kölköt! Már csak ezért is megérné!

- Hmm... a Ruszkit nem épp ezért akarják megfingatni?

- Ugyan már! -­ legyint könnyedén, majd a jobb kezével a pénz nemzetközi jelét mutatja, és a szemöldökét vonogatja.

- Ok. Legyen. Jól hangzik.

- Rendben, akkor intézkedek. Az ajtó felé fordul, kilép, de mielőtt betenné maga mögött még visszanéz. -­ És ha neadjisten valami túlbuzgó arcok kíváncsiskodnának...

- Ez miatt ne aggódj, -­ folytotta belé a szót, miközben egy villámgyors mozdulattal lepöckölte a hamut a szivarjáról, majd enyhe mosollyal az arcán folytatja. ­- amíg itt vagyok, addig nem lesz kíváncsiskodás.

A férfi bólint. Becsukja az ajtót, s miközben a lépcsők felé indul, halkan morogja: ­- Hmm, amíg itt vagy...

Ez persze csak egy a sok forgatókönyv közül, nekem pedig eszem ágába sincs Rosell nyakába varrni bármit is, hisz csak a jóisten tudja mi is történt igazán, de ahogyan mondani szokás, a fejétől büdösödik a hal... igaz Mária?

Végül is kezdődött, ahogy kezdődött, történt, ami történt, s bár a véleményemnek már egyszer hangot adtam, mert rettenetmód felcseszett a dolog, de több időt nem érdemes pazarolni erre az egész cirkuszra. Hibázott a vezetőség? Valószínűleg. Megérdemelt a klub valamiféle szankciót? Ha törvényt sértettünk, igen. Túlzásnak tartjuk? Naná! Van tekintélye a vezetőségnek sportdiplomácia területen? Zéró. Van értelme ezzel tovább foglalkozni? Nem igazán. Bosszantó persze, hisz hatással van családokra, akik a gyerekük jövője miatt hagytak hátra mindent, és költöztek Barcelonába a szebb jövő miatt, és persze az sem elhanyagolható tény, hogy lemaradhatunk néhány finomabb falatról is a piacon, de bízzunk benne, hogy Xavi és Iniesta szavai gyökeret vernek az ifjú játékosok fejében, és megmutatják mire is képesek. Válogatni azért szerencsére van miből...

Addig is lapozzunk, mert jön a Mumus!

Illetve mi megyünk. A Real Sociedadot (sajnos) nem kell bemutatnunk senkinek. Öt meccs óta nyeretlenek vagyunk az Anoetában, ezért ma is bennünk rángatózik a bejglivel és pezsgővel megspékelt boogie. Bravo és Griezmann távozását megsínylették a szocik, így jelenleg a 16. helyen evickélnek, és bár idén nem sok vizet zavartak a ligában, azért a két madridi csapatot sikerült elcsapniuk odahaza. A Realt a sírból visszatáncolva rohanták le, az Atleticót pedig egy amolyan "kinekanagyobb" adok­kapok meccsen csípték meg, ezért is lenne óriási értéke a 3 pontnak. A baszkok Moyes érkezése óta még csak egyszer kaptak ki, igaz nyerniük is csak egyszer sikerült, ergo a védekezést igyekezett elsősorban rendbe tenni Manchester egykori kedvence. A skót egyértelműen kontracsapatot épít a kék­fehéreknél, ahol Xabi Prieto, Vela és Canales továbbra is kulcsfigura a gépezetben.

"..de azt tudom, hogyan lehet megállítani Messit!"

Mindazon túl, hogy mennyire fontos, hogy a csapat megfelelően reagáljon az elmúlt napok eseményeire, istentelenül nagy szükségünk van a 3 pontra. A januári hónap kulcsfontosságú lesz, és sok kérdésünkre megadja majd a választ, legalábbis spanyolhonban. Kilenc mérkőzés jön 3 napos pihenőkkel, hibázni pedig egyenesen TILOS! A három tuti -­ a megszűnés határán táncoló - ­Elche elleni meccs mellé jön egy ligameccs az Atleticoval a Camp Nouban, majd a kupában egy dupla csörte valamelyik fővárosi brigáddal a legjobb négy között. A Villarreal mindezek után már csak hab lesz a tortán a hónap végén.

A ma esti kezdőcsapatból sok helyen azt csiripelik, Neymar maradhat ki a kevés edzéslehetőség miatt, így a bestia újra lecsaphat Messivel és Suarezzel az oldalán. Középpályán szinte bárki bevethető, de sok változást nem várunk, a védelemben pedig Adriano és Bartra kimaradása okán az újra egészséges Alves mellett a Masche ­ Piqué ­ Alba sor állhat majd fel az elé a Bravo elé, akinek figyelnie kell majd, hogy a megfelelő öltözőbe menjen be.

Real Sociedad ­- FC Barcelona

Várható kezdőcsapatok:

FC Barcelona: Bravo -­ Alves Pique Mascherano Alba -­ Rakitic Xavi Busquets -­ Messi Suarez Pedro

Real Sociedad: Rulli -­ Carlos Martinez Ansotegi Inigo Martinez De La Bella -­ Granero Markel Prieto Canales Chory­ - Vela

Kezdés: 21:00 ­- Anoeta

J.v.: Del Cerro Grande


comments powered by Disqus

Facebook

Következő mérkőzésünk

Powered by whatsthescore.com

A bajnokság állása

Widget powered by WhatstheScore.com

Feedek