AJÁNLÓ
 
12:04
2015. 02. 08.
Mielőtt még valaki sérelmezni kívánja a mai pontozást, annak előre leszögezném,...
A bejegyzés folyatódik
 
12:04
2015. 02. 08.
Őszintén szólva, jobban féltettem a csapatot ettől a meccstől, mint Taki bácsi a piros...
A bejegyzés folyatódik
 
12:04
2015. 02. 08.
A kupa-bukta után egy eltiltásoktól és sérülésektől megtépázott csapattal kellett...
A bejegyzés folyatódik
 
12:04
2015. 02. 08.
A labdarúgás néha olyan, mint a rulett. Teljesen kiszámíthatatlan. Fene sem számított...
A bejegyzés folyatódik
 
12:04
2015. 02. 08.
Nem kell hozzá nagy merészség, hogy kijelentsük, az FC Barcelona történetében nem...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Spanyol bajnokság, 22. forduló: Athletic Bilbao - FC Barcelona

0 komment

Végre! Egy hét elvonó után, ma este újra olyan remegő kézzel keressük a távirányítót, mint anno Janka néni a laposüveget. Az ember gyorsan hozzá tud szokni ehhez a 2 meccs/hét ritmushoz, pláne ha a csapatnak is jól megy, aztán ha kiesik egy-egy hétközi csörte, igyekszik csillapítani a szomját mindenféle bundással, vagy prömierrel. Ideig-óráig el is vagyunk a szeren, de ezek a kis kupicák nem olthatják az igazi barcalkoholista szomját. Ennek jegyében ma egy kifejezetten tömény baszk oroszlánvérrel kevert bilbaói kerítésszaggatót kapunk az arcunkba függetlenségi fáklyásmenettel, stoplival, fék nélkül, tölcséren át.

Az Athleticről mindig is tudtuk, hogy nem az a kategória, akiken Iniesta lólengésben is átsuhanna, de idén úgy fest a baszk varázslat kissé halványabb a megszokottnál. A San Mamést mióta átépítették elvesztette az "oroszlánbarlang" rangot, és hasonlít inkább egy sötét veremre, ahova enyhe túlzással a "kiscsapatok" is egy bazi nagy elemlámpával járnak a három pontért.

Sokak szerint a baszkok éve már augusztusban gallyra ment az elsietett és pocsék felkészüléssel. Igaz, a csapat bejutott a Bajnokok Ligájába, de ott siralmas játékot produkálva harmadikként zártak a csoportjukban, ami miatt talán annyira nem is sírnak ott északon. A kezdeti letargiát egyre jobban elmélyítették a hibás vezetőségi döntések, be-becsúszó vereségek, elhibázott igazolások, amelyek egy ilyen klubnál rendkívüli jelentőséggel bírnak. Évente távoztak a klub legjobbjai (Llorrente, Martinez, Herrera), az utánpótlásból pedig egyre kevésbé sikerült kihalászni tehetséges fiatalokat (Unai, Inaki és Aketxe még nem ez a szint). Jó játékos persze akad dögivel, hisz De Marcos, Rico, Benat, Muniain és Aduriz is jó név a szakmában, de fizikálisan ők sem bírhatták ezt az idei többfrontos terhelést, pláne a már említett gyatra felkészüléssel a hátuk mögött. Az edzőjük az az Ernesto Valverde, akit tavaly velünk is szóba hoztak Luis Enrique "riválisaként", és akiről bátran állíthatjuk, hogy spanyol viszonylatban megállja a helyét, idén azonban valamiért nem képes úgy hajtani a játékosait, ahogyan azt a tavalyi kiváló szezonjukban tette.
A múlt heti idegenbeli - tökutolsó kilátástalan játékot produkáló Levante elleni - győzelmüknek köszönhetően sikerült felevickélniük a 11. helyre, de az azt megelőző hárompontos meccsük még novemberben(!) volt, idegenben a Gétafe ellen. Otthon vereség az Elchétől, Atléticotól, Córdobától... enyhén szólva katasztrófa a tavalyi 4. helyezettől... Reméljük az életjelek és a téli alapozásuk ellenére ez a széria nem most szakad meg.

Ami minket illet, legutóbb épp a blogtalálkozó alkalmával láthattuk őket, amikor a biztonsági őr kidobott minket vigvikkel a leszbi partyról Neymar 2 góljával sikerült győzedelmeskedni a Camp Nouban. Azóta nálunk is sok dolog változott, hála istennek főleg pozitívan. A csapat jó formában, magabiztosan tolja a szekeret, szóval félnivalónk nincsen, de lebecsülni még ezt a Bilbaót is óriási hiba lenne. Meg hát az sem jó ómen, hogy néhány napja még 30 centis hó állt a pályájukon...

Barcelonában az élet most kivételesen nyugodt, Messiék elficcentek szánkózni meg tetováltatni, Neymar és Pique ott vigyorog minden második arab milliomos profilképén, Alves maradna 3 évre, Zubi nyaral, Shakira otthon szoptat, Bartomeut pedig a bíróságon szopatják...

Ami a kezdőt illeti ma akár bele is férhet egy kisebb rotálás a középpályán, illetve hátul is, hisz szerdán már jön is a kupaelődöntő a sárgák ellen, ahova aztán tényleg a legjobb sorunkat kell majd kitolni. Ennek megfelelően Busquets előtt újra szerepet kaphat Xavi és Rakitic is. Hátul Adriano ugorhat be a kezdőbe Mascheranóval, Jordi Albával és Mathieuvel kiegészülve, kapusunk a ligára ugyebár adott, elöl pedig a Neymar-Messi-Suárez szentháromság kópéskodhat majd.

Athletic Bilbao - FC Barcelona

Várható kezdő:

Bravo - Adriano - Bartra - Mathieu - Jordi Alba - Busquets - Xavi - Rafinha - Neymar - Messi- Suarez

21:00 - San Mamés

j.v: Mateu Lahoz


comments powered by Disqus

Facebook

Következő mérkőzésünk

Powered by whatsthescore.com

A bajnokság állása

Widget powered by WhatstheScore.com

Feedek