AJÁNLÓ
 
09:15
2016. 01. 10.
Barcelona - Granada 6-0 (3-0) Kicsit nehezen ugyan, de azért beindult nekünk is tegnap este....
A bejegyzés folyatódik
 
09:15
2016. 01. 10.
Ha már úgy alakult, hogy saját hibám miatt (=túlvállaltam magam) elmaradt az előző értékelő,...
A bejegyzés folyatódik
 
09:15
2016. 01. 10.
Villarreal - Barcelona 1-1 Magyarországon a rendszerváltásból én annyit értettem...
A bejegyzés folyatódik
 
09:15
2016. 01. 10.
 
09:15
2016. 01. 10.
Sociedad - Barca 1-1 Ha Szvob. hasonlatát követjük, akkor nagyjából a feszülettel...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Négy, mint Madridban

0 komment
Granada bajnoki értékelő Bendak Jozim Bazim
Csak négy, gyerekek, megint csak négy...

 Barcelona-Granada 4-0

 

Egy ideális világban minden ellenfelünk ilyen lenne, mint ez a Granada - jó, talán egy ici-picit erősebb, hogy ne feltétlenül dőljön el már az első negyedórában. Az ilyen mérkőzések, amikor a két csapat nagyon nincs egy súlycsoportban, úgy tudnak izgalmasak lenni, ha az erősebbik fél rágörcsül a dologra valamiért, amitől a másikok belelkesülnek, extrém esetben még találnak is egy gólt. Na, most nem ez történt.

Az MSN gyakorlatilag bárkit képes kicsinálni, még egy ilyen elálligatott futóművel felszerelt Lajossal is. Most ráadásul az ellenfél Lipták1-Lipták2-Lipták3-Lipták4 összetételű védelme éppen csak nem legyezgette őket, hogy le ne izzadjanak a futásban. Jobb sorsra érdemes ellenfelünk nagyszerű bekkjei az összhang leghalványabb jele nélkül, szinuszosan pulzáltak, így aztán mindig akadt valaki, aki játékban tartotta az üres területre beinduló támadót, még csak meg se kellett magukat erőltessék igazán fiaink, kedvükre alakíthatták ki a nagyobbnál nagyobb helyhezeteket.

Nincs nagyon mit hozzáfűznöm, jövő hét végén bemutathatjuk majd, hogy nehezebb körülmények között is tudunk hengerelni, s ha az is meglesz, akkor lesz majd csak igazán virágos jó kedvünk!

Granada bajnoki értékelő Bendak Jozim Bazim

Bravo (7) - Ezt a meccset még Bogdán Piplica is lehozta volna kapott gól nélkül.

Vidal (7) - Sokan dicsérgették már az Espanyol ellen is, illetve most is láttam pozitív véleményeket. Hát én egyelőre azt látom, hogy nagyon sok technikai hibát vét, hosszan tolja meg, dadogósan veszi át, amivel megtörik a lendület, stb. De legyünk pozitívak, tudjuk ezeket be egyelőre a lámpaláznak, hiszen védekezésben egész okésnak tűnik, pedig ettől igazán rettegtünk vele kapcsolatban.

Piqué (7,5) - Decens meló, még szabálytalankodni sem mert, nehogy kiállítsa a spori... Szegény tényleg bármit csinál a pályán, vagy azon kívül, valaki mindig fontosnak érzi megbúbolni.

Vermaelen (7,5) - Amikor egy istenigazából darálós ellenféllel került szembe korábban, sokszor úgy éreztem, nem képes felvenni a ritmust, de ezen a kellemes délutáni elfoglaltságon végtelen eleganciával, és sugárzó magabiztossággal tette a dolgát. Most ezért bevések egy szép piros pontot Luchónak, szerintem nagyon ráérzett, hogy a Granada feküdni fog neki.

Alba (7) - Mikor az elején pár centis lesen elengedték ziccerben, és mellélőtte, akkor szerintem abszolút nem is sejtette, mekkora jót tett a web2 Barca-klánjával.

Rakitic (7,5) - Azt hiszem, hogy amikor Xavi helyén bevezette a 90 perces kényszermunka intézményét, akkor hirtelen nagyra értékeltük Ivant a kontrasztos váltás miatt. Aztán, ahogy az már lenni szokott, megszoktuk a jót. Pedig -kevés kivételtől eltekintve- Raki mindig odateszi magát.

Sergi Roberto (9) - Gyenge ellenfél ide vagy oda, ennyire kiemelkedően jól még Busquets őfelsége is ritkán szokott játszani ezen a poszton. Olyan volt, mint egy La Masía-agyú Mascherano.

Granada bajnoki értékelő Bendak Jozim Bazim
Ahogy Emil barátom mondaná: "Odabasz", vagy ahogy sógorom: "Asztakúúrvaa"


Arda Turan (8) - A gólpassza után egy pillanatra kiült az arcára döbbenet, mint amikor a szegény ember legkisebb fia felkerekedik, és az őt korábban körülvevő sok tuskó közül hirtelen bekerül a király udvarába. Egy picit lassúnak tűnik nekem, de a királykisasszony emiatt aztán aligha fog panaszkodni.

Messi (9) - Igazából az ötödik Aranylabdát stílusosabb lett volna egy mesterötössel köszönteni, de mostmár mindegy. Nekem -paradox módon- a negyedik gól előtti mozdulata tetszett a legjobban. Iszonyatosan brutálisan pengének kell lenni fejben, hogy azt ott átlásd. És ő az volt, a 83. percben, egy agyonnyert meccsen. Amúgy a statok szerint nulla sikeres csele volt, ami egyrészt masszív hülyeségnek tűnik, másrészt azért mutatja, hogy nem volt hiperaktív.

Suárez (7) - Igazából nem volt most olyan suta, mint a Zeszpanyol ellen, sőt ugyebár két gólpasszt nem kell magyarázni, de azt azért illett volna belőni. Mindenesetre Giuly hálás lehet neki, sikerült az évtizedek múlva is emlékezetes elbaszások listáját frissítenie.

Neymar (8) - Az MSN-ben az a legdurvább, hogy ezek tényleg együtt jönnek ki mindig az öltözőből, egymás seggében vannak edzésen, szerintem még a budin is egymásnak tartják. Az oviban szokták így tolni a kispajtások, hogy én csak Józsikának leszek a párja örökre, meg nem ülök Bécike mellé, mert Bécike még bepisil. Szerintem ebben a jó viszonyban Neymarnak kulcsszerepe van, Messi korábban nem volt az a kifejezett barátkozós fajta, Suárezhez meg ugye szóljon a váci püspök... Meg hát amúgy is élmény nézni a játékát.

Adriano, Alvés (-) - A két brazil szélsőhátvéd közül előbbi már sajnos a haláltusáját vívja, abban a stádiumban van, amikor már jöhet a Pí-víz, a mosógép fűtőszál-rezonancia, a gyógyszerként forgalmazott répacukor és a középpálya közepe is. Alvésra viszont még komoly munka vát, ha más nem, meg kell tanítania Vidalt focizni...

A nagyszerű győzelem méltó megünneplése okán folytassuk barangolásunkat az 1977-es év popslágerei világában, és következzen Bendak első szárnypróbálgatása háttértáncosként - egyelőre csak a refréneknél. (Kell nekem egy olyan röcsögőtök!)


comments powered by Disqus

Facebook

Következő mérkőzésünk

Powered by whatsthescore.com

A bajnokság állása

Widget powered by WhatstheScore.com

Feedek