AJÁNLÓ
 
12:16
2015. 06. 05.
A tegnapi mérkőzésen egy újabb utat tehettünk meg a Lucho-féle hullámvasúton, amely...
A bejegyzés folyatódik
 
12:16
2015. 06. 05.
Az volt a jó a tegnapi meccs forgatókönyvében, hogy kb. minden jóérzésű barcelonai...
A bejegyzés folyatódik
 
12:16
2015. 06. 05.
Mielőtt még valaki sérelmezni kívánja a mai pontozást, annak előre leszögezném,...
A bejegyzés folyatódik
 
12:16
2015. 06. 05.
Hiszitek, vagy sem, szinte napra pontosan két éve történt, hogy egy förtelmes időszak...
A bejegyzés folyatódik
 
12:16
2015. 06. 05.
Ha akad még valaki, aki neadjisten nem tudná miért is hívják a San Mamést oroszlánbarlangnak,...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Barcelonától Torinóig

0 komment

A holnapi BL döntő apropóján az FCBarcelona.com összeszedte azon játékosok listáját, akik hosszabb vagy rövidebb ideig, de mindkét csapatban szerepeltek. Érdekesség, hogy a listán szereplő nyolc játákosból heten a Juventusból jöttek a Barcába, s mindössze az egy szál Cáceres járt be fordított utat. Node, lássuk a listát Laudruptól az uruguayi keményfiúig.

 

Laudrup berobbanása

Az első játékos, aki mindkét csapat mezét magára öltötte, a dán királyfi, Michael Laudrup volt. Iniesta példaképe Torinóban olyan játékosok mellett kergette a labdát, mint Michel Platini, Paolo Rossi és Zbigniew Boniek, de fix helyet nem sikerült kiharcolnia magának. 1989-ben aztán bejelentkezett érte a Barca, amire azonnal igent mondott. A Camp Nou hamar felfedezte micsoda kivételes tehetséget sikerült leigazolni. Az egy-az-egy elleni szituációk mesterét, a játék tökéletes olvasásának is köszönhetően Európa és a világ legjobban passzoló játékosának tartották.  Laudrup az FC Barcelonában 11 kupát nyert: 1 Európa Kupa (91/92), 1 Szuperkupa, 4 Spanyol Bajnokság (90/91, 91/92, 92/93, 93/94), 1 Spanyol Kupa, (89/90) és két Spanyol Szuper Kupa (1991, 1992).

Két téli igazolás

Az őt követő két játékos Juan Pablo Sorín és Edgar Davids voltak. Mindketten a téli átigazolási szezonban érkeztek a klubhoz, egy év különbséggel. Az argentin 2002/03-as szezonban, míg a holland pitbull 2004 januárjában, hét Torinóban eltöltött év után költözött a katalán tengerpartra.

Párhuzamos életek

Két évvel Edgar Davids után, a "fokhagymaszagú" Lilian Thuram és Gianluca Zambrotta is úgy döntöttek, inkább játszanának a Barcelonában, mint az olasz másodosztályban. Rijkaard kérésére mindketten két évet maradtak Barcelonában (2006/07 - 2007/08).

Henry álma

Thierry Henryról kevesen tudják, hogy valaha ő volt a Juve játékosa. Titi 1999-ben írt alá a Marcello Lippi vezette öreg hölgyhöz, de a kaland rövid életűre sikeredett. Mire a Barcába került már nemzetközi sztár volt, köszönhetően az Arsenalban eltöltött legendás éveinek. 2007-ben csatlakozott hozzánk azzal a szándékkal, hogy elhódíthassa a Bajnokok Ligája serleget, amit két évvel később, Pep vezetése alatt a triplázós szezonban el is ért. 2007 és 2010 között nyert két bajnoki aranyat, egy Spanyol Kupát, egy Spanyol Szuper Kupát, a már említett Bajnokok Ligáját, egy Európai Szuper Kupát és egy Klub Világbajnoki címet.

Az utolsó szezonjában aztán megkapta játszópajtásnak azt az Ibrát, aki 92 mérkőzést játszott le a fekete-fehérek színeiben 2004-től 2006-ig, mielőtt a calciopoli kirobbanása után a rivális Interhez szerződött volna.

Zlatan Ibrahimovic, bár nem sokáig élvezhette a katalán vendégszeretetet, kupát azért nyert dögivel: Spanyol Szuper Kupa, Európai Szuper Kupa, Klub Világbajnokság, La liga arany. Egy év után azonban annyira megromlott a viszonya Peppel, hogy a Svéd vándornak távoznia kellett, amit saját bevallása szerint is nehezen dolgozott fel. 

Az egyetlen fordított eset

A nyolc játékosból mindössze Martin Cáceres volt az egyetlen, aki előbb a Barca mezét ölthette magára. Az uruguayi bekk a Villarrealban kezdte meg spanyolországi szereplését, mielőtt 2009-ben csatlakozott volna a triplát nyerő Barcához. Túlságosan mély nyomokat nem hagyott bennünk a dél-amerikai, mivel Pep - ki tudja miért - előbb épp a Juvénak adta kölcsön, majd a következő szezonra a Sevillának. Az andalúzok aztán éltek is opciós jogukkal, és megvásárolták, de egy évvel később újra Torinóban kötött ki. Három Seria A-ban eltöltött idény után holnap biztosan nem léphet pályára ellenünk, mivel márciusban súlyos bokasérülést szenvedett, amelyből jelenleg is lábadozik.


comments powered by Disqus

Facebook

Következő mérkőzésünk

Powered by whatsthescore.com

A bajnokság állása

Widget powered by WhatstheScore.com

Feedek