AJÁNLÓ
 
16:44
2014. 11. 20.
Ha eddig tűkön ülve vártátok a kvíz következő megoldásos posztját, hát nem kell tovább...
A bejegyzés folyatódik
 
16:44
2014. 11. 20.
Éppen egy hete, november 10-én volt a beküldési határideje a kvízünk első fordulójának,...
A bejegyzés folyatódik
 
16:44
2014. 11. 20.
Biztos sokan emlékeztek, hogy blogunk tyúkszaros kis életében egykor milyen fontos szerepet...
A bejegyzés folyatódik
 
16:44
2014. 11. 20.
FC Barcelona - Málaga 0-1 Megint úgy indultunk neki, hogy a tabella élén tölthetünk...
A bejegyzés folyatódik
 
16:44
2014. 11. 20.
Athletic Bilbao - FC Barcelona Bánhatja, aki az előfordulási gyakoriságot figyelembe...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Barca-suli – 2. forduló

0 komment

Tegnapelőtti ígéretünkhöz hűen rögtön folytatódik is a Barca-suli, postagalambunk meghozta a második forduló kérdéseit. Ezúttal csak két feladványt kaptok, ha kattintotok, meglátjátok miért, viszont cserébe több pontot is lehet majd szerezni a megoldásukért. Éppen ezért továbbra is biztatok minden érdeklődőt, hogy szálljon be a versenybe, mert legközelebb is részletes értékelő formájában kaptok majd visszajelzést a munkátokról, és csak jobb így, mintha csupán annyit tennétek, hogy beleolvasgatva végiggondoljátok, meg tudjátok-e oldani a feladatokat. A beküldési cím a szokásos barcelonanepsport@gmail.com, a határidő pedig december 10. És ne spoilerezzetek a kommentsorban!

1. feladat: FUTUROLÓGIA

Édes, tejszagú álom borul rád, ábrándos culé… 2034-ben ülsz a Camp Nouban, kedvenc csapatodat Pacho Enrique vezeti. A pályára lépők monogramjai a következők: BR, DA, DM, AC, RV, MB, TM, QM, BS, MP, DLdS; csereként beálltak: KP, AC, KM.
Kik ők? (egyenként, név szerint!)

Minden helyes névért fél pont, azaz összesen 7 pont a jutalom!


2. feladat: FÖLDRAJZ

70 nap alatt Hispánia körül – gyalog
A nagy Barça-szurkoló Willy Fog fogadást kötött klubjában, hogy 70 nap alatt eljut gyalog a katalán csapat 2013/14-es szezonbéli hat idegenbeli bajnoki meccsére, s a helyszíneken bizonyítékként mindig közös fotót készített Xavival. Azt vállalta, hogy minden nap legfeljebb 16 órát gyalogol, de a mérkőzések napján már nem tesz meg egyetlen kilométert sem, nem visz telefont, nem informálódik, nem kér senkitől segítséget, járműveket nem használ. A fogadás szerint 2013. szeptember 1-jén indult Valenciából a Denevérek elleni meccs másnapján, majd végül 70 nap múlva, 2013. november 10-én Sevillába érkezett meg a Betis elleni másnapi meccsre. A szinte egész Spanyolországot behálózó túráról rövid élménybeszámolót készített, mellékelve a bizonyítéknak szánt fotókat:

2013. szeptember 1., Valencia
Őrjítően izgalmas meccs lett, pedig Messi mesterhármasával már a 40. percben 3–0-ra vezettünk. Erre aztán lőtt kettőt Hélder Postiga a 44. és a 47. percben, de csapatunk végül megtartotta az előnyt. Én pedig holnap már indulok is a Nagy Útra, alig várom! Vár rám 21-én a Rayo otthona! Bakancsot fel!

2013. szeptember 21., Vallecas
Csodálatos győzelmet aratott a katalán csapat, 0–4-re kiütve a Rayo Vallecanót. Fantasztikus gólok, hatalmas hangulat, és a legjobb, hogy ez a Pedro gyerek végre magára talált, most ő vágott hármat! Holnap reggel irány Almería, laza kis út lesz!

2013. szeptember 28., Almería
A győzelem itt is megvolt, bár nem volt olyan egyszerű, mint ahogy azt megszokhattuk. Messi azonban szokásához híven villant egyet, megszerezve a liga idei szezonjában a 8. gólját, és ezzel dűlőre is vitte a találkozót. Holnap hosszú út áll előttem.

2013. október 19., Pamplona
Jaj, ez a Baszkföld már olyan sokszor kifogott rajtunk! Ez a 0–0 vereséggel ér fel, a hangulat lesújtó, semmi sem jött össze. Xavi sem volt olyan vidám és kedves, mint az eddigi fotózásokon. Na de sebaj, lépjünk tovább, az úti cél Vigo, lépek tovább én is!

2013. október 29., Vigo
Na végre megmutattuk, hogy csak hullámgödröcske volt a legutóbbi kiruccanás. A góljainknál úgy ugráltam, mint egy gyerek, mutogattam a döbbent helyieknek, aztán amikor a hazaiak szépítettek, majdnem megvertek a gallego szurkolók. Forró pillanatok voltak, de lábon nem rúgtak, úgyhogy hajnalban indulás az utolsó szakaszra. Sevilla, indulok!

2013. november 10., Sevilla
Körbeértem e gyönyörű honban, és kitartásomért megjutalmazott kedvenc csapatom is. Elpáholtuk a Betist egy gyönyörű balzsamos estén, s ez csak fokozta azon boldogságomat, amit vállalásom teljesítése kapcsán éreztem. A klubomban bemutatom a kishitű uraknak a bizonyítékaimat, és várom a gratulációkat!

Willy Fog tehát átadta a fotókkal igazolt beszámolót, a fogadást kötő urak megvizsgálták az adatokat és a fotókat, a Google Maps szerint ellenőrizték a távokat és a napi időket, s végül megállapították, hogy Fog nem teljesítette vállalását. Öt esetben tudták rábizonyítani, hogy csalt, azaz vagy ott sem volt a helyszínen, ezért rosszak az adatai, esetenként manipuláltak a bizonyítékai, sőt, nem is mindig gyalog tette meg a távot.
Húzd fel virtuális bakancsodat, víg természetjáró culé, és leplezd le Fog csalásait, hibáit!

Szorgalmad 10 pontot érhet!

Decemberben megoldás és értékelés, addig is sok sikert mindenkinek!


comments powered by Disqus

Facebook

Következő mérkőzésünk

Powered by whatsthescore.com

A bajnokság állása

Widget powered by WhatstheScore.com

Feedek