AJÁNLÓ
 
16:45
2016. 04. 05.
Mióta 2008-ban Mansour sejk átvette a Manchester Cityt, nem titkolt céljuk, hogy a Barca-filozofit...
A bejegyzés folyatódik
 
16:45
2016. 04. 05.
A nagy játékosok kiteljesedése mögött mindig egy befolyásos edző áll. Messinek ott...
A bejegyzés folyatódik
 
16:45
2016. 04. 05.
Tegnap a meccs nyolcvanadik percéig szentül meg voltam győződve arról, hogy a mai értékelő...
A bejegyzés folyatódik
 
16:45
2016. 04. 05.
A nyári pihenő, szabadságolások és egyéb, jobbára a hőségre kent munkakerülések után...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Bajnokok Ligája, negyeddöntő, odavágó: FC Barcelona - Atleticó Madrid

0 komment

Bajnokok Ligája Atletico Madrid beharangozó

Naivan mást vártunk, aztán persze összejött a legrosszabb forgatókönyv. Az Atletin kellene túljutni a BL elődöntőjéért. Egy olyan csapaton, akik akkor érzik magukat a legjobban, ha valaki rájuk akarja kényszeríteni az akaratát, birtokolni akarja a labdát, kezdeményezni akar ellenük. Ha egy összecsapásban ők a nagycsapat, hajlamosak megszenvedni, mint ahogy az látszott a PSV ellen, de ha odaadhatják a labdát, visszaállhatnak, faraghatnak, kontrázhatnak, akkor nagyon jól tudják leplezni a hiányosságaikat. Kétrészes gladiátorharcra készülünk.

 

Ambivalens érzésekkel várjuk az estét. Egyrészről kezdődjön már, mutassuk meg, hogy az elmúlt két bajnoki csak kisiklás volt, néhány rossz döntés egy kis fáradtsággal kombinálva. Másrészt nagyokat sóhajtunk, mi van, ha ma egy újabb jelet kapunk, hogy a hajrára fogunk kipukkanni? Ha nem lesz kedvező a végeredmény, tényleg konghatnak a vészharangok? Nagyon nehéz bármit is jósolni az elkövetkező hetekre, de azt hiszem, bízhatunk a csapatban nyugodtan. Kétségtelen, hogy a lehető legrosszabbkor jött a füles: Cruyff megemlékezés, Klasszikus, hazai teltház, rekordveretlenség, ráadásul előnyről, emberfórban? Ezt már tényleg csak a nagyobb gólkülönbséggel lehetett volna fokozni.

Bajnokok Ligája Atletico Madrid beharangozó

A hangulat legalább továbbra is jó az öltözőben, valószínűleg ők nem kételkednek magukban

Viszont aki a kilencvenes évek zs-kategóriás akciófilmjein szocializálódott, az már mosolyog, mert tudja, hogy a végső nagy győzelem előtt a főhőst mindig félholtra kellett verni. Tényleg csak ebbe tudunk kapaszkodni, hogy kijózanítóan fog hatni a csapatra ez a vereség, mert a legutóbbi két bajnokin öt pontot szórakoztunk el előnyről, szóval a koncentrációval biztosan nincs minden rendben. Persze sajnos az sem kizárt, hogy fizikálisan végérvényesen elfogyunk, nem tűnt szombaton jó erőben lévőnek a csapat, ha valamikor, ilyenkor biztosan nem hiányzik Simeone csontzenés bandája.

Bajnokok Ligája Atletico Madrid beharangozó

Ilyenből kellene kettő ma este

Luis Enrique mérlege eddig kiváló az Atleticó Madrid ellen, hat mérkőzésből hatot nyert ellenük. Emiatt akár még azt is gondolhatnánk, hogy sima lesz a párharc. Tény, ha az idei két találkozást nézzük, túl sok aggódni valónk nem lehet, 4–2 ide összesítve. Ráadásul mindkétszer ők vezettek, számukra alakult kedvezően a meccskép, mégis megfordítottuk a végkimeneteleket. Azonban már a legutóbbi találkozás alkalmával is úgy nézett ki az Atleti, mint aki képes lehet meglepetést okozni, más kérdés, hogy végül túlpörögték, és kilenc emberrel fejezték be az összecsapást. Persze értelmezhetjük úgy is, hogy eddig bármit találtak ki, sosem tudták kilencven percig kivitelezni, de egyrészt valószínű, hogy folyamatosan tanulnak ezekből, másrészt a mostani erőnléti állapotunk mellett kevésbé tartom lehetségesnek, hogy felőröljük őket.

Bajnokok Ligája Atletico Madrid beharangozó

Tőletek kell sokkal több

A kezdőkben nem várunk semmi meglepetést, mindkét oldal a bevethető legerősebb tizeneggyel fut majd ki. Nálunk nagy kérdés, hogy az MSN mennyivel tűnik majd frissebbnek, mint szombaton, ha nem tudnak emelni a lécen, egy döntetlennek is örülhetünk. A madridiaknál a védelem közepe kérdéses, sokáig úgy tűnt, nem is lesz emberük középre, de ennyi előny nyilván nem jár, végül Godín, Savic, Saúl és Carrasco is tudja vállani a játékot, az első három kezdeni is fog. Ők meglehetősen jól hangoltak a Betis 5–1-es legyalulásával, egyébként is úgy tűnik, a szezon végére összeálltak, a stabil védelem mellett egyre kevésbé vannak problémáik a góllövéssel. Bár tény, hogy itt még lehetne hova fejlődniük, egy Cavanival szerintem hatalmasat erősödnének, de ha Diego Costa jönne vissza, vele is előrébb lennének, mint Torres-szel. Kicsit deja vu érzésünk van, tavaly a Real Sociedad elleni vereség után parázott mindenki a szezonért, hogy aztán egyből lendületet vegyünk az Atleti hátán, és meg se álljunk egy triplázásig. Reméljük idén is hasonlóképp alakulnak a dolgok.

Várható kezdők:

Ter Stegen - Alves - Piqué - Mascherano - Alba - Busquets - Rakitic - Iniesta - Messi - Neymar Suárez

Oblak - Juanfrán - Savic - Godín - Filipe Luís - Gabi - Augusto Fernandez - Koké - Saúl - Griezmann - Torres

TV: 20.45, m4


comments powered by Disqus

Facebook

Következő mérkőzésünk

Powered by whatsthescore.com

A bajnokság állása

Widget powered by WhatstheScore.com

Feedek