AJÁNLÓ
 
12:31
2014. 10. 21.
Még az ős NST-n született egy poszt a di Matteo-féle Chelsea BL győzelme kapcsán: "szeretni...
A bejegyzés folyatódik
 
12:31
2014. 10. 21.
Az 'útwenger' mocskolódása ellenére az Arsenal egy szerethető csapat. Szerethető a...
A bejegyzés folyatódik
 
12:31
2014. 10. 21.
Nyögvenyelős játék, botrányos befejezések, peches kapufák, sérülés sérülés hátán,...
A bejegyzés folyatódik
 
12:31
2014. 10. 21.
Sikerült szintet lépnünk a Sevilla elleni vereség óta, sokkal magabiztosabban lépnek pályára...
A bejegyzés folyatódik
 
12:31
2014. 10. 21.
Idén először fordul elő, hogy egy nemzet öt csapattal képviselteti magát a legrangosabb...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Bajnokok Ligája csoportkör: FC Barcelona – AFC Ajax

0 komment

Éppen száz nap telt el azóta, hogy július 14-én Luis Enrique nekilátott a munkának a Barcelona edzőjeként, és nyugodtan kijelenthetjük, hogy ez idő alatt csalódást semmiképpen sem okozott. A bajnokságot veretlenül vezetjük, és a hétvégi clásicót a négypontos előny birtokában ahhoz képest, hogy ez egy clásico, nyugodtan várhatjuk. A száz nap egyetlen hullámvölgye a legutóbbi párizsi Bajnokok Ligája-mérkőzés volt, ahol összeszedtük első és egyetlen vereségünket, mellesleg az eddigi szezonunk három kapott góljából hármat. És bár mondhatjuk, hogy ennyi botlás belefér, igencsak idegenül hat a nevünk az F-csoport második helyén. Ha a szünetben sikerült kirománoznunk magunkat, most folytatódhat a BL, ma este a szokásos időben az Ajax ellen adott a lehetőség, hogy intézkedjünk a BL-csoportkör idő előtti lerendezésének érdekében.

Ellenfelünk jelenleg 5-2-2-es mérleggel második a holland bajnokságban, és bár neve és tradíciója még mindig fontossá teszi őket, valójában a potenciális BL-győzteseknek régóta a következetesen elverni szükséges áldozatot jelentik. Ezzel szemben ők határozottan visszautasítják a kiscsapat-szerepet, és akár ellenünk, akár más, náluk erősebb csapat ellen kellett játszaniuk a közelmúltban, sosem égették magukat buszparkolós taktikákkal annak ellenére sem, hogy három éve nem nyertek BL-meccset idegenben. Nekünk persze ez jó hír, mert mozgalmas és élvezetes meccs várható, ráadásul tökéletes felkészülési lehetőség a hétvégére, hiszen a Real Madridtól is hasonló játék várható előzetesen.

Tavaly ilyen volt, valami hasonló kimerítené a sikeres meccs fogalmát (idegenben mondjuk kikaptunk 2-1-re).

A kezdő tizenegyen – ahogy ez ilyenkor természetes – nyilván meg fog látszódni a hétvégi meccs előszele, egy tartalékosabb, ám kellően erős csapatösszeállításra számíthatunk. Busquets nem kapott engedélyt a játékra, hátha így a Bernabéuban bevethető lesz, helyette legfiatalabb üdvöskéink egyike, Sergi Samper került a keretbe, aki akár a kezdőben is helyet kaphat. Mathieu is a lelátóról szemlélheti majd a hiányában bekapott gólokat meccset, ami nyilvánvalóan annak a jele, hogy a hétvégén kőkeményen számít rá az edző. Továbbra is sérült Vermaalen, Douglas és Sergi Roberto, valamint – hatalmas meglepetésre – Adriano is felkerült erre a listára. A sokak által annyira várt Ter Stegen ugyan némileg csalódást okozott a PSG ellen, mégsem valószínű, hogy ma ne szavaznának neki bizalmat. Elől összeállításban változás nem várható, a hozzáállással pedig eddig nem volt gond, mostantól viszont illik majd minden csatárunknak még jobban odatennie magát, hiszen Suárez az eltiltása utolsó napjait küzdi éppen, hétvégétől pedig élesben is bevethető lesz. Bármilyen hihetetlennek is tűnik ez egyelőre, és bármilyen furcsa is még mindig, hogy Suárez Barcelona-játékos.

FC Barcelona – AFC Ajax

Bajnokok Ligája csoportkör, F-csoport

TV: Sport 1, természetesen 20:45-től.


comments powered by Disqus

Facebook

Következő mérkőzésünk

Powered by whatsthescore.com

A bajnokság állása

Widget powered by WhatstheScore.com

Feedek