AJÁNLÓ
 
16:30
2016. 09. 13.
Mióta 2008-ban Mansour sejk átvette a Manchester Cityt, nem titkolt céljuk, hogy a Barca-filozofit...
A bejegyzés folyatódik
 
16:30
2016. 09. 13.
Naivan mást vártunk, aztán persze összejött a legrosszabb forgatókönyv. Az Atletin...
A bejegyzés folyatódik
 
16:30
2016. 09. 13.
Tegnap a meccs nyolcvanadik percéig szentül meg voltam győződve arról, hogy a mai értékelő...
A bejegyzés folyatódik
 
16:30
2016. 09. 13.
A nyári pihenő, szabadságolások és egyéb, jobbára a hőségre kent munkakerülések után...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Az ember, aki férfit faragott Suárezből

0 komment

Bajnokok Ligája Barca Celtic Suárez Brendan Rodgers Liverpool

A nagy játékosok kiteljesedése mögött mindig egy befolyásos edző áll. Messinek ott volt Guardiola, Ronaldónak Ferguson, Fábregasnak Wenger. Luis Suáreznek pedig Brendan Rodgers.

 

Suárez az önéletrajzi könyvében mesél arról, hogy annak idején Rodgers többször is megkereste őt egy közös munka lehetőségével. 2012 nyarán Suárez a Juventusba tartott, amikor a Liverpool élére kinevezett Rodgers meggyőzte őt a maradásról. Suárez így emlékszik vissza: „Brendan félrehívott és világosan elmondta, hogy egy attraktív és domináns Liverpoolt akar látni a pályán, ezzel pedig azonnal megnyert magának.”

Rodgers érkezéséig Suárez 18 hónap alatt mindössze 15 gólt lőtt a Premier League-ben, Bajnokok Ligája Barca Celtic Suárez Brendan Rodgers Liverpoolmajd az első közös szezonjukban 23-at, az azt követő évben 31-et (amivel Aranycipős lett). „Ha nincs Brendan, most én sem lennék ugyanaz az ember. Szinte mindent neki és a stábjának köszönhetek” – magyarázta Suárez, aki a kapu előtti mozgásról és az 1v1-es párharcok megnyeréséről tanult a legtöbbet Rodgers alatt. Rodgers ugyan nem tudta megmenteni Suárezt önmagától, de a visszatérő balhék ellenére (Evra, Ivanovic, Chiellini) nem csak jobb játékossá, de jobb emberré is tette őt Liverpoolban. „Az egyik legcsodálatosabb ember, akivel valaha találkoztam. A mindennapokban komoly erőfeszítéseket tesz azért, hogy egyszerre legyen profi futballista és családapa – dicsérte volt játékosát Rodgers, majd arra a kérdésre, hogy mi az uruguayi legnagyobb erénye, így felelt – Suárez a legjobb csapatot is képes még jobbá tenni”. Kettejük viszonya kapcsán Pelé is megszólalt a napokban: „Suárez már akkor is klasszis volt, amikor Liverpoolba igazolt, de Brendan tette őt komplett játékossá”.

Rodgers nagyobb feladatokra hivatott annál, mint hogy a Celticet irányítsa, de a liverpooli ezüstérem ellenére sem bombázták őt ajánlatokkal. A skót bajnokságot röhögve fogja behúzni, de a BL-ben csak akkor lehet egy minimális esélye, ha feladja a saját stílusát*.

Amúgy is nehezen rázódik bele a Celtic életébe. A felkészülési időszakban kikaptak tőlünk (1–3), a Leicestertől (tizenegyesekkel) és az Intertől (0–2), de ami a legnagyobb meglepetés (és ami már a szégyen kategóriát súrolja) az a BL második selejtezőkörében elszenvedett 1–0-s vereség a _gibraltári_ Lincoln Red csapatától. A visszavágót hat perc alatt lerendezték, és 3–1-es összesítéssel mentek tovább, majd a kazah Astana (3–2) és az izraeli Hapoel Be'er Sheva (5–4) testén keresztül vezetett az út a csoportkörbe. Ezzel szemben a bajnokságban nagyon bekezdtek, az eddigi négy meccsüket megnyerték, legutóbb a Rangersszel törölték fel a padlót az Old Firmön (5–1). Négy év után ez volt az első szuperrangadó, amit a Premiershipben játszottak (2012-ben felszámolták a Rangerst, majd az „újraalapítás” után a negyedosztályból kellett visszakapaszkodniuk). Hogy ez a győzelem mit jelent a csapatnak és főleg Rodgersnek, azt kár is lenne magyarázni, ezt a párosítást El Clásico-i mértékekben mérik a szigeten.

Bajnokok Ligája Barca Celtic Suárez Brendan Rodgers Liverpool

Moussa Dembélé, a hétvégi Old Firm hőse

A Barca–Celtic párharcnak már történelme van a BL-ben, a kétezres években többször is összefutottunk velük. Az eredményeket böngészve feltűnik, hogy vagy rohadtul megszenvedtünk velük (jellemzőbb), vagy eltapostuk őket, aranyközépút nem nagyon volt. A ma esti meccset sem könnyű belőni. Egyrészt, az Alavés elleni bukó után biztos felszívják magukat a fiúk, amiből kijöhet egy gálameccs. *Rodgers ráadásul a támadófocit kedveli, a két teljes liverpooli szezonjában előbb 71–43, majd 101–50 volt a csapat gólkülönbsége. A Celtic idén 11 tétmeccset játszott, ezek közül kettőn nem kapott gólt.

Másrészt viszont, ha Rodgers alkalmazkodik, és betolja a bunkert az erre kiképzett brit rögbijátékosokkal, akkor gondban leszünk, amire már volt is példa: a 2012-13-as szezonban a Camp Nouban csak egy 94. perces Jordi Alba góllal nyertünk (2–1), idegenben pedig mi ültünk fel a szopórollerre (1–2).

Bajnokok Ligája Barca Celtic Suárez Brendan Rodgers Liverpool

Enrique is tudja: elbaszta a hétvégét

A katalán SPORT szerint Luis Enrique lesöpri a hétvégi kezdőt a mágnestábláról, és a gálacsapattal áll ki (-Umtiti). A korábbi sérültek visszatértek és bevethetőek, a meccskeretből csak Denis Suárez, Mathieu, Masip és Aleix Vidal maradt ki. Amiért bizakodhatunk azt Alba is lenyilatkozta, vagyis mostantól háromnaponta jönnek a meccsek, így nincs idő elmélázni egy-egy vereség után.

Várható kezdőcsapatok:

Barcelona: Ter Stegen; Sergi Roberto, Piqué, Umtiti, Alba; Rakitić, Busquets, Iniesta; Messi, Suárez, Neymar
Celtic: De Vries; Lustig, Touré, Sviatchenko, Tierney; Forrest, Brown, Rogic, Biton, Sinclair; Dembélé

TV: M4 Sport


comments powered by Disqus

Facebook

Következő mérkőzésünk

Powered by whatsthescore.com

A bajnokság állása

Widget powered by WhatstheScore.com

Feedek