AJÁNLÓ
 
11:46
2015. 05. 10.
Az volt a jó a tegnapi meccs forgatókönyvében, hogy kb. minden jóérzésű barcelonai...
A bejegyzés folyatódik
 
11:46
2015. 05. 10.
Feltehetőleg valamilyen sötét mágia vagy egyéb boszorkányság védi az Anoetát, más...
A bejegyzés folyatódik
 
11:46
2015. 05. 10.
Nem akármilyen novembert produkált a csapat idáig, és hogy szépen is végződjön a...
A bejegyzés folyatódik
 
11:46
2015. 05. 10.
Az önmagunk felett aratott hétköznapi győzelmünk örömmámorának ködéből lassan...
A bejegyzés folyatódik
 
11:46
2015. 05. 10.
Tovább folytatódik az idegtépő versenyfutás a bajnoki aranyért. Az olasz és a francia...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Aranyat érő ollózás

0 komment

FC Barcelona - Real Sociedad 2-0 (0-0)

Nyilvánvaló, hogy sosem fogják egy lapon emlegetni a klub történetének legfontosabb ollózásával, de hát nem sokszor adatik meg mostanában, hogy megdícsérjük Pedrot, és erős a gyanúm, hogy az utolsó alkalom volt ez. Szóval kicsit úgy jártam, mint john legutóbb Xavival, így kihasználtam a lehetőséget. Utólag visszanézve kicsit túlparáztuk ezt a meccset, tartottunk tőle, hogy amit Moyes adott, azt vissza is veszi. Pedig gyakorlatilag nem forgott veszélyben sem a kapunk, sem a három pont sorsa. A tompaság érezhető volt a Barcán, de hogy ebből mennyi volt a tényleges fizikai fáradtság, és mennyi a spórolás, azt nem tudjuk megmondani. Az viszont biztos, hogy amikor láttuk, a meccs eleji sebesség nem elég, tudtunk egy kicsit pörgetni a játékon, a helyzetek pedig előbb-utóbb góllá váltak. A megnyugtató második gól után tűnt úgy, hogy teljesen szétcsúszunk fejben, senkinek nem volt kedve a maradék néhány perchez. Az összképet nézve azért rendben voltunk, a Sociedad pihent volt, mindenféle nyomás nélkül játszhatott, mégsem sikerült belerondítani a szombatunkba. Sőt, mivel a Valencia elhozott egy pontot a Bernabueból, így négy pont előnnyel várjuk az utolsó két fordulót, tehát elég hazai pályán megverni a kiesés elől menekülő Deport az aranyért.

 

Bravo (6) - Szépen menetel a Zamora-díj felé, bár az inkább a csapat érdeme lesz, lévén, hogy ma sem nagyon engedték, hogy dolgoznia kelljen. Tizenkét hosszú passzából csak öt talált csapattársat, ez azért nem túl acélos.

Alves (7) - Volt egy időszak, amikor úgy éreztem, jobb lesz külön, de mostanában megint ott járok, hogy reménykedek a hosszabbításban. Tegnap is rendben volt néhány elkalandozástól eltekintve, de dobott pár jó labdát középre, és a lövése is ígéretesnek tűnt. Próbálkozhatna gyakrabban is átlövésekkel.

Piqué (7) - Stabilan tartotta a hátsó frontot, bár ment már át ennél nehezebb teszteken is. Elől is veszélyes volt, egyszer ő is eldobta a 190 centijét egy ollózás reményében, de most gól nélkül maradt.

Bartra (6,5) - Kicsit rezgett a léc az elején, nem tűnt túl határozottnak, de végül nem lett gyengepontja a védelemnek. A csúsztatását bravúrral szedte ki Rulli, de ez sem győzte meg Luchot, hatvan perc után lekapta.

Adriano (6,5) - A védekezést korrekt módon lehozta, de elől már nem sok kraft maradt benne, a támadásokhoz nem igazán tudott érdemben hozzátenni. Nincs akkora formában, mint a korábbi szezonokban, de remélem egyelőre nem lesz téma a távozása.

Rafinha (7) - Lendületes, határozott, agresszív. Nagyon tetszett, amit mutatott, két játékost is kisárgázott, amikor jól lépett el tőlük, és visszarángatták. A passzait is jó ütemben dobálta, és egy veszélyes helyzetet is semlegesített azzal, hogy sikerült időben visszaérnie, és felszabadítania. A lövése csoda lett volna, ha utat talál abban a tömegben. Huszonkét bajnokin játszott eddig, remélhetőleg töretlenül fejlődik tovább.

Mascherano (7) - Nagyon jól reagált Alves hiányára, mindig jól lépett ki szélre, amikor a Sociedad megpróbált kontrázni a fentragadt brazil helyén. A passzaiban sem volt hiba, a sárgájáról lemaradtam, a visszajátszásból már csak az derült ki, hogy a lendületből jövő Velát elkaszálja, de nem világos, miért került abba a helyzetbe.

Xavi (7) - Többször próbálkozott helyzetbe hozni a társait, mint Rafinha, de nem járt túl sok sikerrel. Suáreznek volt egy finoman bepörgetett labdája, és többször is jól tette ki Alvesnek a szélre. Extrát nem hozott, de magas szinten játszott.

Neymar (8) - Négy szerelés és négy lefülelt passz, meglepően sokat melózik. Elől is lehet rá számítani, nem sok hiányzott, hogy már az első félidőben gólt szerezzen, de az még elakadt a kapus lábában. A Rafinhának visszafejelt labdája is rendben volt, a gólja pedig megnyugtatta a csapatot, még mielőtt túlzottan görcsölni kezdtünk volna.

Messi (8) - Gyakorlatilag mindenben benne volt, ami veszélyes, de a lövéseibe és a kulcspasszaiba mindig csúszott egy kis hiba. Egy gólpassz azért így is összejött. Ha igazán fontos lesz, valószínűleg jobban odateszi magát.

Suárez (6) - Vannak meccsei, amikor sehogy nem akar összejönni a labdakezelés, de legalább az akarat hiányával nem tudjuk vádolni. Sokat fut, próbál megjátszható lenni, megtartani, amit tud, de ha rajta múlik, ma nem lövünk gólt.


comments powered by Disqus

Facebook

Következő mérkőzésünk

Powered by whatsthescore.com

A bajnokság állása

Widget powered by WhatstheScore.com

Feedek