AJÁNLÓ
 
18:00
2014. 11. 05.
Elképzelhetőnek tartom, hogy a többségnek nem szükséges bemutatni Jonathan Wilsont, így különösebben...
A bejegyzés folyatódik
 
18:00
2014. 11. 05.
Még az ős NST-n született egy poszt a di Matteo-féle Chelsea BL győzelme kapcsán: "szeretni...
A bejegyzés folyatódik
 
18:00
2014. 11. 05.
Az 'útwenger' mocskolódása ellenére az Arsenal egy szerethető csapat. Szerethető a...
A bejegyzés folyatódik
 
18:00
2014. 11. 05.
Nyögvenyelős játék, botrányos befejezések, peches kapufák, sérülés sérülés hátán,...
A bejegyzés folyatódik
 
18:00
2014. 11. 05.
Sikerült szintet lépnünk a Sevilla elleni vereség óta, sokkal magabiztosabban lépnek pályára...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Bajnokok Ligája, csoportkör, negyedik játéknap: AFC Ajax - FC Barcelona

0 komment

Koránt sem megnyugtató körülmények között, két vereség után látogatunk ahhoz az Ajaxhoz, akik tavaly elég simán győztek ellenünk ebben a leosztásban. A sajtó már így is pánikol, ha ma sem sikerülne nyerni, elég kellemetlen körülményeket teremtene magának Lucho, bár elmondása szerint szép feladat egy ilyet megoldani. Mi azért egyelőre nyugodtan alszunk, szóval az Ajax helyett elsősorban a jelenlegi körülményekre reagálnánk.

Egy vesztes meccs után Jonathan Wilson máris megkongatta a vészharangokat. Azt mondja, hogy van három tökéletes támadónk, akik illenek a rendszerbe, a három támadó poszt bármelyikére berakhatóak, mozgékonyak, lendületesek, gólerősek, és az összjátékban, előkészítésben is jók. És hogy valószínűleg nagyon sok youtube videót csinálnak majd róluk, amiket szájtátva nézhetünk, és a legtöbb ellenfél ellen jók is lehetnek, de az igazán combos ellenfelek ellen (mondjuk BL végjáték) könnyen alulmaradhatunk. Már-már azt is megkockáztatja, hogy a Real Madrid sztárvásárlós filozófiáját követjük, hiszen Dél-Amerika legjobb támadói még úgyis nálunk vannak, hogy Alexist lepasszoltuk az Arsenalnak. Szóval marketing szempontból biztos, hogy remekül állunk, nagyjából a Marvel Bosszúállók franchiseában, illetve Madridban van ennyi eladható karakter (Messi a rejtélyes géniusz; Suárez a dühös és kiszámíthatatlan; Neymar pedig a kisfiús sármmal hódító). Nyilván van benne igazság, de ezen azt hiszem felesleges pánikolni. A La Masía előtérben van, számítunk a fiatalokra. Ha megütik a szintet. Ha nem, akkor persze keresnek valakit, és ha már fizetni kell, készek megfizetni egy világklasszist. De korábban is megvették Ibrahimovicot vagy Villát, ha vele látták jónak a csapatot. Egyelőre én nem látom okát, hogy a Galaktikus Realhoz hasonlítsuk ezt a Barcelonát. Szerintem ugyanúgy számítunk a fiatalokra, mint korábban, egyszerűen nem tudnak minden évben potenciális klasszisokat kinevelni. A klub meg van olyan anyagi helyzetben, hogy a lyukakat igazi minőséggel tömje be.

A játékban is lát problémákat Wilson, ezzel kapcsolatban viszont már lehetnek aggodalmaink. Sacchi szerint a legjobb taktikai rendszer kihozza az egyénekből a legjobbat. Pepnél nem is volt probléma, a csapatjáték működött, Messi pedig a világ legjobbjává vállt. A Clásicón viszont egy megtört, zavarodott csapat képe köszönt vissza a a képernyőn, ahol hét játékos védekezett, három meg elől várta a labdát. Az összeköttetés viszont hiányzott a csapatrészek között. A whoscored statisztikái szerint is gyengébb a letámadásunk mint korábban, bár john szerint ezt kezeljük fenntartással - ő pl. biztosan emlékszik egy Messi szerelésre a Real ellen, pedig ez nem jelent meg a statisztikában. Hiányzik Guardiola együttesének az intenzitása, és valószínűleg a győzni akarás sem a régi. Ezen viszont egyrészt tovább kell lépni, egy különleges, soha nem látott érának lehettünk szemtanúi, amikor nagyon sok körülmény kedvezően alakult, nem várhatjuk el, hogy mindig az legyen az alap. Másrészt meg Lucho csak pár hónapja állt munkába, idő kell, hogy alkotni tudjon. Igen, lehet, hogy ez is egy sikertelen év lesz végül, de az igazi baj akkor lesz, ha az évenkénti edzőkeringőt másoljuk a fővárosból.

A média túlkapása viszont baromi gusztustalan, két vereség után már ott tartunk, hogy Luis Enrique rossz edző, nem találja a közös hangot a játékosokkal, sőt, a Celta ellen már Messi súgta a taktikát a csapatnak. Én abban látom a legfőbb problémát, hogy tavalyhoz képest javult a csapat, így mindenki azt akarta hinni, hogy ha ehhez hozzáadjuk a világ egyik legjobbját, akkor újra egy megállíthatatlan Barcát láthatunk. Erre egy kissé szerencsétlen, de összességében megérdemelt vereség az év egyik legfontosabb meccsén, rögtön megfejelve egy balszerencsésen elbukott összecsapással, tehát kiderült az egyértelmű - nagyon sok munka van még a csapattal. Voltak hibák szombaton a játékban, de nem ez lett volna az utóbbi évek első olyan győzelme, amit inkább a klasszisok villanása, mintsem a tökéletesen megvalósított taktika és csapatjáték döntött volna el. Az újságírók meg úgy voltak vele, ha már át kell esni a ló túloldalára, essenek át rendesen. Nagyon korai lenne pálcát törni a csapat fölött.

A mai győzelemben is hiszünk, a szerencsétlen vereség után kinyílhat a gólzsák, a két héttel ezelőtt látott Ajax látványosan gyengébbnek tűnt, mint a tavalyi. Sok meglepetést ne várjunk, a sérülések korlátozzák az edző mozgásterét. Piqué visszakerülhet a védelem közepébe Mascherano mellett, Xavi ismét lehetőséget kaphat a BL-ben Rafinha kárára, elől meg tovább csiszolódhat a Suárez-Neymar-Messi hármas.

Várható kezdők:

Cillessen - Van Rhijn - Moisander - Veltman - Viergever - Andersen - Klaassen - Zimling - Schöne - Sigþórsson - El Ghazi

Ter Stegen - Alves - Piqué - Mascherano - Alba - Busquets - Xavi - Rakitic - Neymar - Suárez - Messi

TV: DigiSport1, 20.45


comments powered by Disqus

Facebook

Következő mérkőzésünk

Powered by whatsthescore.com

A bajnokság állása

Widget powered by WhatstheScore.com

Feedek