AJÁNLÓ
 
15:47
2015. 10. 17.
Tovább folytatódik az idegtépő versenyfutás a bajnoki aranyért. Az olasz és a francia...
A bejegyzés folyatódik
 
15:47
2015. 10. 17.
Hatalmas gyomrosként éljük meg az elmúlt heteket. Lehetetlen bármit is írni, tippelni,...
A bejegyzés folyatódik
 
15:47
2015. 10. 17.
Feltehetőleg valamilyen sötét mágia vagy egyéb boszorkányság védi az Anoetát, más...
A bejegyzés folyatódik
 
15:47
2015. 10. 17.
Furcsa és váratlan dolgok történtek az európai labdarúgásban hétközben. A Bayern...
A bejegyzés folyatódik
 
15:47
2015. 10. 17.
Bevallom, valamennyire kishitű vagyok Barca-drukkernek. A csapat rekordot rekordra halmoz,...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Spanyol bajnokság, 8. forduló: FC Barcelona - Rayo Vallecano

0 komment

Korábban alig vártuk, hogy véget érjen egy-egy válogatott szünet, most meg csak rémülten pislogunk a naptárra, hogy máris oda a két hetes haladékunk. A selejtezők alatt leginkább a sebeinket nyalogattuk, eltiltásoknak mi még nem örültünk ennyire, mint most a támadóink esetében. Száznyolcvan perc bokacsattogás és a fél világ átutazása helyett Neymar és Suárez is arra koncentrálhatott, hogy a lehető legjobb állapotban legyenek, amíg Messi vissza nem térhet. A brazil lenyomott egy rövid alapozást, és a hírek (vagy inkább azok hiánya) az uruguay-i esetében is arra engednek következtetni, hogy kényelmesen volt ideje sérülésprevencióra. Este a Rayo érkezik a Camp Nouba, akikről szívesen leírnánk, hogy tökéletes edzőpartnerek lehetnek, ha nem izzana bennünk tüzes parázsként az elmúlt időszak szervezetlensége és pechszériája.

 

De izzik, olyan érzésem van a szezonnal kapcsolatban, mintha állandóan azt nyomnák az arcunkba, hogy bárhogy, bármivel próbálkozunk, úgysem járhatunk sikerrel. Szerencsére még csak a nyolcadik fordulóban járunk, felesleges aggódni, de az már most biztos, hogy drasztikus változások kellenek ahhoz, hogy örülni tudjunk a szezon végén. Kezdésnek mondjuk nem ártana fejben összekapni a bandát, mert olyan nincs, hogy egyszerre ennyien legyenek formán kívül. A támadók pontatlanok, Rakitic több labdát adott el szeptemberben, mint a Nike, Mathieu meg mire ráeszmél, hogy tényleg megvette a Barca, már a hátát figyeli az emberének.

Szó se róla, a madridiak sem lehetnek büszkék a hét játéknap alatt összekapart hét pontjukra. Sajnos idén még nem láttam őket, de a whoscored pontszámai alapján az egyik leggyenébb formában lévő csapatról van szó. Hat gólt lőttek eddig, a felét állított labdából, és egyébként is sok fejbárbajt nyernek, erre jó lesz figyelni. Mint ahogy a széljátékukra is, a támadásaik nyolcvan százelékát valamelyik oldalvonal mellett viszik végig, szóval a két szélső bekknek nem árt majd észnél lennie.

Ezeket, na meg a saját fittségünket kellene figyelembe venni a kezdőcsapat összeállításakor, bár a katalán Sport szerint a gálakezdővel lépünk pályára, ami több kérdést is felvet. Vagy varázsütésre meggyógyult mindenki, csak nem tudunk még róla, vagy teljesen mindegy hányan épek a felnőtt csapatból, mindig van gála kezdőnk. Mivel Mascherano és Alves sokat utazott és keveset edzett, illetve Piqué egy kisebb sérüléssel bajlódott a hét elején, egy Adriano, Bartra, Mathieu, Alba négyest tolnánk Bravo elé. Bár lehet, hogy Lucho egy tréfával megpróbál jobb kedvre deríteni mindenkit, és Douglas rohamoz majd a jobbszélen. Középen sok opció nincs, a Busquets, Sergi Roberto, Rakitic hármason kívül minden más meglepetés lenne. Elől Neymartól és Suáreztől is sokat várunk, valószínűleg mindegy, hogy Munir vagy Sandro bújik meg az árnyékukban.

Várható kezdők:

Bravo - Adriano - Bartra - Mathieu - Alba - Busquets - Sergi Roberto - Rakitic - Munir - Neymar - Suárez

Tono - Nacho - Ze Castro - Diego - Rat - Baena - Trashorras - Embarba - Jozabed - Bebe - Javi Guerra

TV: 20.30, Sport2


comments powered by Disqus

Facebook

Következő mérkőzésünk

Powered by whatsthescore.com

A bajnokság állása

Widget powered by WhatstheScore.com

Feedek