AJÁNLÓ
 
15:45
2014. 10. 04.
Tovább folytatódik az idegtépő versenyfutás a bajnoki aranyért. Az olasz és a francia...
A bejegyzés folyatódik
 
15:45
2014. 10. 04.
Hatalmas gyomrosként éljük meg az elmúlt heteket. Lehetetlen bármit is írni, tippelni,...
A bejegyzés folyatódik
 
15:45
2014. 10. 04.
Feltehetőleg valamilyen sötét mágia vagy egyéb boszorkányság védi az Anoetát, más...
A bejegyzés folyatódik
 
15:45
2014. 10. 04.
Furcsa és váratlan dolgok történtek az európai labdarúgásban hétközben. A Bayern...
A bejegyzés folyatódik
 
15:45
2014. 10. 04.
Bevallom, valamennyire kishitű vagyok Barca-drukkernek. A csapat rekordot rekordra halmoz,...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Spanyol bajnokság, 7. forduló: Rayo Vallecano - FC Barcelona

0 komment

Fájdalmas, de semmiképp nem tragikus vereség után folytatjuk a bajnokságot a válogatott szünet előtti utolsó fordulóban. Leginkább az önbizalmunk sérülhetett hétközben, már-már sebezhetetlennek hittük magunkat, Párizsban viszont rávilágítottak, hogy elég messze járunk még ettől. Persze akár jól is kijöhetünk a dologból, mert így jobban előtérbe került, miken kell javítani, a csoportelsőségre pedig továbbra is megvan minden esélyünk. Ilyen hangulatban utazunk el Madridba, ahol kétség kívül a legszimpatikusabb fővárosi ellenféllel játszunk.

Igazság szerint én magam sem nagyon tudom hová tenni a Rayot. Egyrészről mindenképp tisztelet érdemel Paco Jémez, hogy a körülményektől függetlenül hisz és ragaszkodik a stílusához. Másrészt nem nehéz belátni, hogy ezzel a kerettel ez valahol naivitás, nincs igazi minőség, ezért nagyon könnyen bele tudnak szaladni a késbe. Hogy mást ne mondjak, a legutóbbi hat egymás elleni meccsünkön 26 gólt lőttünk és csak egyet kaptunk, ez valami brutálisan sok. Ugyanakkor így is évek óta az első osztályban lavírozik a Vallecano, szóval valószűleg fel tudják dolgozni, hogy ezért a hozzáállásért ezt az árat fizetik, és örülnek, hogy a Liga legmagasabb divíziójához tartoznak.

Könnyű meccset úgy se várjunk, hogy simán kiütés lehet a vége. Tavaly például úgy lett ez a párosítás 0–4, hogy statisztikában abszolút egyenrangúak voltak, és Valdést választották a meccs legjobbjának. Sőt, ki ne emlékezne, hogy hosszú évek óta először a labdabirtoklási fölényünket is elvesztettük ellenük, Martino meg is kapta érte a magáét, a Xavi - Fábregas páros pedig csak szenvedett a középpályán. Ma is ott lesz ennek a fő kulcsa, a passzmester Trashorras, aki nyolc évett húzott le a La Masían, és egy BL meccsen pont Lucho helyére cserélték be. Aki egyebként el is mondta, hogy a korábbi eredmények ellenére is hasonlóan készülnek a Barca ellen, azt akarják, hogy szenvedjenek Xaviék, azért le fognak támadni, és minél tovább akarják megtartani a labdát, mert ők is azt vallják, hogy addig nem igazán forog veszélyben a kapujuk, amíg náluk jár lábról lábra a labda. Ráadásul a labdaszerzésekből villámgyorsan a kapunk elé érhetnek, Aquino, Kakuta és Baptistao sebességére is oda kell figyelni. Utóbbi már négy gólnál jár, mint ahogy Bueno is, ami azért jelzi, hogy van potenciál a támadójátékukban, megkockáztatom, azt a rekordot már nem álltjuk be, hogy az első hét fordulóban érintetlen marad a hálónk. Luis Enriquétől nem várunk nagy meglepetéseket, a védelembe visszatérhet Piqué, esetleg a két szélső védővel variál a keddi mérkőzéshez képest. Ezen kívül már csak egy bajnokira vonatkozik Suárez eltiltása, addig is...

Várható kezdők:

Bravo - Alves - Piqué - Mathieu - Adriano - Busquets - Rakitic - Iniesta - Pedro - Neymar - Messi

Tono - Tito - Ba - Morcellino - Insúa - Baena - Trashorras - Lica - Baptistao - Kakuta - Bueno

TV: 18.00 Sport2


comments powered by Disqus

Facebook

Következő mérkőzésünk

Powered by whatsthescore.com

A bajnokság állása

Widget powered by WhatstheScore.com

Feedek