AJÁNLÓ
 
13:45
2014. 09. 13.
A Tot El Camp az alábbi címen üzemel tovább: totelcamp.blog.hu Részletek a költözéssel kapcsolatban...
A bejegyzés folyatódik
 
13:45
2014. 09. 13.
A kupadöntős ellenfelünkhöz látogatunk ezen a szép szombat délutánon, akik eddig...
A bejegyzés folyatódik
 
13:45
2014. 09. 13.
Mosolyból sokféle létezik. Van felhőtlen, van keserű, van erőltetett, van vidám,...
A bejegyzés folyatódik
 
13:45
2014. 09. 13.
Visszavágó. Nem szeretem ezt a szót, mert mintha kódolva lenne bele, hogy most a másik...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Spanyol bajnokság, 3. forduló: FC Barcelona - Athletic Bilbao

0 komment

A hosszú és unalmas válogatott szünet után nem is térhetne vissza jobban az európai klubfoci. A hétközben rajtoló Bajnokok Ligája főpróbát tart, a Barca a Bilbaot látja vendégül, és a két madridi rivális is egymásnak feszül, de a délutáni Arsenal – City sem egy rossz bemelegítés. Most indul majd be igazán a szezon, már kellő mennyiségű meccs van a lábakban, szóval nem árt egy fajsúlyos ellenfél ellen letesztelni, hol is tartunk nagyjából.

A klub a héten mutatta be az új idény promó videóját, mintha mindenki úgy számolt volna, hogy az előszezon szeptember közepéig tart. Ami ráadásul elég vagányra sikerült, Lucho abszolút hitelesen alakítja a főhőst, aki mindent kézben tart, és kizárt, hogy ne győzzön legvégül. Közben próbáljuk meg elképzelni ugyanezt a jelenetet Martinoval, a pisztáciazöld pólójában. Nem tudom egyébként mennyire irányított a sorsolás, vagy csak szimplán az élet a legnagyobb rendező klisé lett kimaxolva, de hogy a katalánok nemzeti ünnepe (Diada) után pár nappal pont a két leghangosabban függetlenségért kiáltó területek kirakatcsapatai ugranak egymásnak, miközben Madridban egymást ütik, az egészen egyedülállónak tűnik.

Háromszáz éve nincs függetlenség

A baszkok nem sokat változtak tavaly óta, akkor meg eléggé megszenvedtünk velük oda-vissza. Ander Herrera távozása Manchesterbe ugyan nagy érvágás, de így előtérbe kerülhet Beñat, aki két éve igencsak meggyőző volt a Betisben. Ráadásul Valverde is nagyon jó edző, simán feledteti Bielsát, pedig vele Európa Liga döntőt játszott a Bilbao. Igaz, a spanyol meg tizenhat év után a BL-be vezette az Oroszlánokat, és még a sorsolással is szerencséjük volt. Pont emiatt is vagyunk kicsit bizonytalanok, mit is várhatunk délután tőlük. A Malaga például megverte őket a La Rosaledaban, amikor a Napoli elleni selejtezőre is figyelniük kellett. Az egészen biztos, hogy feltartott kezekre nem kell számolnunk, ugyanakkor nem lehet kizárni, hogy a mérkőzés vége felé járva már nem az első hazai BL meccs jár majd a fejükben. Főleg, hogy a Porto, a Sahtar és a BATE ellen sem esélytelenek, egy magabiztos hazai szerepléssel akár az első hely is meglehet, egy könnyebb csoportmásodik után bemenni a nyolc közé már egészen földöntúli lenne Bilbaoban.

De nem ma!

Tegnap még annak örültünk, hogy az eltiltott Suárezen és Masipon kívül mindenki hadra fogható, Alves azonban biztosan nem játszik, mert kisebb fájdalmat érez a térdében, és Vermaelen sem kapott engedélyt az orvosoktól, pedig már a csapattal edzett. Rafinha, Bartra és Douglas pedig végül kimaradt a keretből. Egyrészt van igazság vigvik gondolatában, hogy abban benne van a játékos is, ha több edző is mellőzi. Ugyanakkor érdekes, hogy Bartra nagyjából vita nélkül a szurkolók kedvence, mindenkinek tetszett a tavalyi teljesítménye, és a statisztikái is biztatóak. Helyette erőltetjük Mathieut, aki remélhetőleg csak a belga sérüléséig ennyire kirobbanthatatlan. A Villarreal egy kemény csapat, de azért messze az elittől, és már ott is bajban volt, ha nőtt a nyomás a védelmen. Én negyedik számú védőként számítottam rá, de ha a szezon során a Piqué – Mathieu marad a status quo, akkor igazuk lesz a Zubit kritizálóknak. A kezdőbe alig többért jöhetett volna a sokkal többre hivatott Benatia, aki ha Pep Bayernjébe jó, nehogy már ide ne legyen az. Rafinha meg 250 percet játszott a szünetben, érthető, hogy pihentetik. Így Xavit és Rakiticet várjuk a középpályára, és egy kicsit reménykedünk, hogy Mascherano is játszhat végre az eredeti posztján. Máshol nagy meglepetésre nem számítunk, esetleg Munir kerülhet a kezdőbe Neymar kárára. Egy győzelemmel kényelmesen várhatnánk az El Derbi madrileñot, ez esetben mindkét fél duplán görcsölhetne a vereség miatt, és egy döntetlen után is csak a mi mosolyunk lenne őszinte.

Várható kezdők:

Ter Stegen - Montoya - Piqué - Mathieu - Alba - Busquets - Xavi - Rakitic - Pedro - Neymar - Messi

Iraizoz - De Marcos - Gurpegui - Laporte - Balenziaga - Iturraspe - Mikel Rico - Beñat - Susaeta - Muniain - Aduriz

TV: 16.00, Sport2. Ugyanekkor: Blogtalálkozó.


comments powered by Disqus

Facebook

Következő mérkőzésünk

Powered by whatsthescore.com

A bajnokság állása

Widget powered by WhatstheScore.com

Feedek