AJÁNLÓ
 
10:00
2015. 03. 08.
A Tot El Camp az alábbi címen üzemel tovább: totelcamp.blog.hu Részletek a költözéssel kapcsolatban...
A bejegyzés folyatódik
 
10:00
2015. 03. 08.
A kupadöntős ellenfelünkhöz látogatunk ezen a szép szombat délutánon, akik eddig...
A bejegyzés folyatódik
 
10:00
2015. 03. 08.
Mosolyból sokféle létezik. Van felhőtlen, van keserű, van erőltetett, van vidám,...
A bejegyzés folyatódik
 
10:00
2015. 03. 08.
Visszavágó. Nem szeretem ezt a szót, mert mintha kódolva lenne bele, hogy most a másik...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Spanyol bajnokság, 26. forduló: FC Barcelona - Rayo Vallecano

0 komment

Máshol ebéd van, nálunk meg csak dél - gondolhatjuk a kezdő sípszó elhangzásakor, hiszen számunkra igencsak szokatlan időpontban kezdődik a találkozó. A hétközi döntőbe jutás után kedvenc madridi ellenfelünk érkezik látogatóba. Szépíthetjük a dolgot, de nagyon nagy meglepetésre ne számítsunk, Paco Jeméz csapatának a stílusa igencsak fekszik nekünk. Illetve nem is feltétlen a stílusa, mert egy minőségibb játékoskerettel azért képes lehetne megtréfálni minket a korábbi válogatott középhátvéd. Legtöbbször törekszem arra, hogy megismertessem az aktuális ellenfelünket a párharc előtt, a Rayo pedig szerintem a Liga egyik legszerethetőbb csapata, azért megérdemlik, hogy kicsit jobban foglalkozzunk velük. Az uefa.com készített egy interjút a mai meccs alkalmából Pacoval, ez olvasható a továbbiakban.

Uefa: A Málaga és a Celta is egy ultradefenzív felfogásban tudott nyerni idén a Camp Nouban. Változtat ez bármit is a hozzáállásotokon?

Paco: Nem. Nem hiszem, hogy a Rayo akár egyetlen pontra is jó lenne a Barca ellen, hogyha változtatnánk a jól bevállt stílusunkon. Talán másoknál beválik, de mi garantáltan kikapunk, ha visszahúzódunk a saját kapunk elé. A futballról alkotott elképzeléseim nem fognak változni. Azért lettem edző, hogy lássam a csapatomat jól játszani, hogy lássam visszaköszönni azokat az elemeket, amiket egész héten gyakorlunk, és hogy egy olyan meghatározott stílusban játsszunk, amivel nagyobb esélyünk van nyerni. Maga a győzelem jó játék nélkül kevésbé érdekel.

Uefa: 2012-ben, amikor hazai pályán 5–0-ra kaptatok ki a Barcától, ezt nyilatkoztad a meccs után: “van bármi különbség, hogy 2–0-ra, vagy 5–0-ra kapunk ki?” Még mindig így vélekedsz?

Paco: Senki nem szeret öt gólt kapni, de amit nem akarok látni az az, hogy 2–0-nál védekezik a csapatom. Két gólos hátrányban nincsen veszítenivalód. A meccs már veszve, nincs más hátra mint támadni, és megpróbálni gólt szerezni. Idén két góllal vezetett az Eibar ellenünk, de mi csak mentünk előre, és egyenlítettünk. Bárki más örült volna az egy pontnak, de mi nem álltunk vissza, mentünk a győzelemért, három nagy helyzetet is kidolgoztunk, végül mégis ők szerezték a győztes gólt a hosszabbításban. Néha előfordulnak az ilyenek, de nem érdekel amíg a győzelmekért harcolunk.

Uefa: a statisztika azt mutatja, a Rayo csak két döntetlent ért el huszonöt forduló alatt.

Paco: Az olyan csapatoknak, akiknek az egyetlen céljuk a szezonban a kiesés elkerülése, nem igazán hasznosak a döntetlenek. Tavaly a Valladolid tizenötször ikszelt, ki is estek. Az egyenlet igen egyszerű: az alsóházi csapatok a meccseik felét el szokták bukni, marad tizenkilenc mérkőzés. Ha ezekből tizennégyszer egy pontot hozol, és csak a maradékot nyered meg, 29 pontod lesz, és kiesel. Szóval a döntetlen nem opció számunkra, vagy győzünk, vagy veszítünk. Ezzel a hozzáállással sok meccset nyerünk - akár tizennégyet, tizenötöt is, ez pedig segít, hogy elérjük a célunkat.

Uefa: Tavaly húsz meccsből elbuktatok tizenötöt, és nagyon sokáig kieső helyen álltatok. Nem állt fenn annak a veszélye, hogy a játékosaid elveszítik a hitüket a támadó felfogásodban?

Paco: Nem hiszem, mivel ugyanúgy és ugyanazzal a meggyőződéssel játszottak. Tavaly sokszor kritizáltak minket amikor a tabella hátulján álltunk, de ezek a hangok kívülről jöttek. Normális, hogy az emberek megkérdőjeleznek, amikor rossz formát mutatsz, de az öltözőben nem éreztem a bizonytalanságot.

Uefa: Mindig is kisköltségvetésű csapatokkal dolgoztál. Szeretsz dolgozni ilyen megszorításokkal?

Paco: Nagyon szeretek ilyen csapatokkal dolgozni, igazán lelkesnek és elkötelezettnek kell lenned, hogy kihozd a játékosaidból a legtöbbet. Igaz, hogyha több pénzünk lenne, minőségibb játékosokat vehetnénk, jobb stadionunk és edzőközpontunk lehetne, de büszke vagyok arra amit elértem, és amilyen kevésből elértem azt. Nagy kihívás ez egy edzőnek.

Remélem átjött, miért is bírjuk a madridiakat. Nem azért, mert tálcán kínálják magukat, hanem mert ők hisznek benne, hogy ez a stílus eredményre vezet. És tudják, hogy ígyis-úgyis lesznek vereségeik, de legalább megpróbálják élvezni a játékot.

Tegnap este óriási lehetőséget kínált nekünk Valverde, lehetőségünk lehet úgy fogadni a Real Madridot, hogy ők lesznek eredménykényszerben. Így azért kevésbé tartunk attól, hogy az elmúlt hetekben látott minimális erőbefektetést látjuk viszont, valószínűleg az első félidőt megpörgetjük rendesen, megpróbáljuk lezárni a találkozót, és reménykedünk, hogy a második negyvenöt percet már büntetlenül el lehet csalni. Busquets sérülése és Neymar eltiltása viszonylag kiszámíthatóvá teszi a kezdő tizenegy névsorát, igazából csak az lehet kérdés, hogy Adriano és Rafinha vagy Xavi bekerül-e.

Várható kezdők:

Bravo - Alves - Piqué - Mathieu - Adriano - Mascherano - Xavi - Rakitic - Pedro - Messi - Suárez

Alvarez - Tito - Morcillo - Amaya - Nacho - Fatau - Trashorras - Lica - Bueno - Kakuta - Baptistao

TV: 12.00, Sport1


comments powered by Disqus

Facebook

Következő mérkőzésünk

Powered by whatsthescore.com

A bajnokság állása

Widget powered by WhatstheScore.com

Feedek