AJÁNLÓ
 
13:20
2015. 02. 21.
Tovább folytatódik az idegtépő versenyfutás a bajnoki aranyért. Az olasz és a francia...
A bejegyzés folyatódik
 
13:20
2015. 02. 21.
Hatalmas gyomrosként éljük meg az elmúlt heteket. Lehetetlen bármit is írni, tippelni,...
A bejegyzés folyatódik
 
13:20
2015. 02. 21.
Feltehetőleg valamilyen sötét mágia vagy egyéb boszorkányság védi az Anoetát, más...
A bejegyzés folyatódik
 
13:20
2015. 02. 21.
Furcsa és váratlan dolgok történtek az európai labdarúgásban hétközben. A Bayern...
A bejegyzés folyatódik
 
13:20
2015. 02. 21.
Bevallom, valamennyire kishitű vagyok Barca-drukkernek. A csapat rekordot rekordra halmoz,...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Spanyol bajnokság, 24. forduló: FC Barcelona - Málaga CF

0 komment

Azt hiszem kevés szurkoló várja ma igazán a délutáni mérkőzést. A nagyvadra fáj a fogunk, látni akarjuk, hogy mire vagyunk képesek a Premier League legutóbbi bajnoka ellen, vajon ellenük is éreződik-e majd az a brutális erő, ami mostanában a Barcát jellemzi. Persze az elvonási tünetek csillapítására a Málaga is jó lesz. Minimális változásokat várunk csak a legerősebb kezdőhöz képest, a legnagyobb félelmünk pedig a sérülések mellett az, hogy a csapat is velünk együtt a Cityre koncentrál.

Egy nyugodt hét van mögöttünk, talán a túl optimális körülmények aggaszthatnak valamennyire. Egy ötössel jelezte legutóbb a csapat, hogy milyen formában van, hétközi kötelezettség nem volt, így két nap pihenőt is kaptak a játékosok, hogy lazítsanak, töltődjenek fel egy kicsit. Még arra is volt idő, hogy a kínai új évet köszöntsék a játékosok, pénteken pedig már a Camp Tito Vilanován edzett a csapat, miután a Ciutat Esportiva első pályáját a tavaly elhunyt edzőről nevezték el. A Málaga jó partner lehet a felkészülésben. Alapvetően masszív védekezés és erőtlen támadójáték jellemzi Javi Gracia együttesét, ezt megtapasztaltuk ősszel is. Mostanában viszont abszolút formán kívül vannak, zsinórban kétszer is kikaptak, ráadásul az egyik vereségük attól a Levantétől volt 4–1-re, akiket a múlthéten láttunk. Közben büntetőket hoznak össze és hagynak ki, szóval egyáltalán nem vádolhatóak azzal, hogy fejben száz százalékig ott lennének. Az utóbbi tizenkét meccsüket elvesztették a Camp Nouban, és úgy sejtjük a mai sem lesz másképp. Persze az utóbbi hetek csúfos eredményei közt csak legyőzték a bajnokság üde színfoltjának számító Valenciát, szóval a nagyok ellen valamivel könnyebben motiválják magukat. Tényleg csak attól lehet tartani, hogy a csapat is könnyű mérkőzésre számít, és a Málaga bekkelése végül meglep, de a két csapat formája közti differencia plusz a hazai közönség szinte garantálja a három pontot. Javi Guerrára azért figyeljünk, a januárban érkezett csatár tavaly tizenöt gólt lőtt a Valladolidban.

Mostanában a kezdőcsapat megtippelésekor a középpályán kell csak gondolkozni, valamint minimálisan a védelmen. Ugyanis ide vannak minőségi alternatívák, illetve a pálya közepén már jóval többet kell robotolni, így ott nagyobb mértékben van szükség a frissítésre. A védelembe a visszatérő Alvest, Piquét is Albát is biztosra mondjuk, bár Adrianot is szívesen látnánk a balon, viszont Jordi formája valószűleg igényli, hogy hetene minimum egyszer végigsprinteljen kilencven percet. A negyedik ember Mathieu lehet, neki pont ezeket a meccseket találták ki. Kevés nyomás, hazai pálya, én nem is szívesen nézem ennél komolyabb helyzetekben, de erre tökéletes. Mondjuk a múltheti teljesítmény után Bartra is megérdemelné a játékot. A középpályán Iniestának is szüksége van a játékra, és nagyon reméljük, hogy Rafinha is lehetőséget kap, egy teljesen fitt Rakitic nagyon kell a BL-re. Elől nincs kérdés, Pedro is hasznossá teheti magát - Neymarnak vagy Suáreznek biztosíthat pihenést a második félidőben.

Várható kezdők:

Bravo - Alves - Piqué - Mathieu - Alba - Busquets - Rafinha - Iniesta - Neymar - Messi -Suárez

Kameni - Rosales - Angeleri - Weligton - Boka - Recio - Darder - Samu - Juanmi - Samu Castillejos - Javi Guerra

TV: 16.00, Sport1


comments powered by Disqus

Facebook

Következő mérkőzésünk

Powered by whatsthescore.com

A bajnokság állása

Widget powered by WhatstheScore.com

Feedek