AJÁNLÓ
 
16:45
2016. 02. 17.
Tovább folytatódik az idegtépő versenyfutás a bajnoki aranyért. Az olasz és a francia...
A bejegyzés folyatódik
 
16:45
2016. 02. 17.
Hatalmas gyomrosként éljük meg az elmúlt heteket. Lehetetlen bármit is írni, tippelni,...
A bejegyzés folyatódik
 
16:45
2016. 02. 17.
Feltehetőleg valamilyen sötét mágia vagy egyéb boszorkányság védi az Anoetát, más...
A bejegyzés folyatódik
 
16:45
2016. 02. 17.
Furcsa és váratlan dolgok történtek az európai labdarúgásban hétközben. A Bayern...
A bejegyzés folyatódik
 
16:45
2016. 02. 17.
Bevallom, valamennyire kishitű vagyok Barca-drukkernek. A csapat rekordot rekordra halmoz,...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Spanyol bajnokság, 16. forduló: Sporting Gijón - FC Barcelona

0 komment

bajnokság beharangozó Sporting Gijón Halilovic

Szerda este végre tiszta vizet öntünk a pohárba. Ma pótoljuk a klub-vb miatt eltolt tizenhatodik fordulót, úgyhogy most válik majd biztossá, mennyi előnnyel is vezetjük a bajnokságot a két madridi csapat előtt. Nyilván mindenki hattal számolt eddig, de ehhez azért Abelardo négy meccse veretlen csapatának is lesz néhány szava.

 

Szerencsére Gary Neville Valenciája kisegített minket a kupában, múlthéten minden kulcsember pihenhetett, így nem akkora probléma, hogy a pihenős BL hetünkön mégsem pihenhetünk. Ugyanakkor az is látszik, hogy a folyamatos szerda-szombat ritmus kezdi egy kicsit felőrölni a társaságot, könnyebbnek ígérkező mérkőzésekre mintha kevésbe tudnának megfelelően koncentrálni. Így aztán olyan dolgok is előfordulhatnak, hogy a saját MSN-jét nélkülöző Celta képes hetvenöt percig izzasztani a Camp Nouban, szóval érdemes mindenre felkészülni.

bajnokság beharangozó Sporting Gijón Halilovic

Ha a szezon elején feltesszük a kérdést, a Barca szurkolók vajon melyik összecsapást várják leginkább a rangadókon kívül, jó eséllyel ott lett volna a Sporting a favoritok között. Ha máskor nem is, ilyenkor aztán biztos megnézhetjük magunknak Halilovicot, aki idén bizonyítja, miért csaptak le rá Zubiék tinédzserként. A Liga legjobban cselező játékosai sorban Neymar, Messi, és Halilovic, nem rossz mutató az első (spanyol) felnőtt szezonjában. Mint ahogy a három gólja és a négy gólpassza sem így tizenkilenc és fél évesen. Eléggé úgy néz ki, megállná a helyét a Barcában is, kérdés, hogy mikor kapja meg a lehetőséget. Visszajöhet már a nyáron is, úgy vélem két csere is elférne a támadósorba, de lehet, hogy marad még egy évet Gijónban, minél többet játszik fiatalon, annál jobb. Persze mindent ő sem bír, nem is igazán értettem múltkor pulga kiakadását a játékidején. Nincs a Sporting keretében olyan játékos, aki nála többször lépett volna idén pályára, az meg nem meglepő az első szezonjában, hogy nem bírja a teljes idényt fizikálisan és/vagy mentálisan, szóval egy padozós időszak nem számít tragédiának.

bajnokság beharangozó Sporting Gijón Halilovic

Bendak és vigvik Pitu és Lucho

Abelardonál jó kezekben van, és ő a másik ok, aki miatt érdekes lesz ez a találkozó. Luchoval együtt nőttek fel a Sporting utánpótlásában, gyerekkoruk óta ismerik egymást, majd a Barcában is csapattársak voltak 1996–2002 között. Edzőként ez lesz az első alkalom, hogy megmérkőzhetnek egymással. Pitu csapatát a szezon elején mini-Atletinek nevezték, mert Simeonéhoz hasonlóan a fegyelmezett védekezésben látta a sikerek kulcsát. Az első meccsén rögtön le is ikszelt Benítez Madridjával, bár a folytatás már nem volt ennyire sikeres. Az utóbbi négy meccsük viszont bizakodásra ad okot, kettőt megnyertek, kétszer pedig döntetlent játszottak, így elmozdultak a kiesőzónából. Én nem gondolom, hogy ma megszakadnának a sikerért, a következő fordulók számukra sokkal fontosabbak, alsóházi csapatokkal harcolhatnak a bentmaradásért. Persze ajándékba nem fogják adni a három pontot a Molinónban sem, ha dekoncentrált lesz az együttes, az könnyen értékes pontokba kerülhet. Viszont ha sikerül nyerni, ezután Lucho megengedheti magának azt a luxust, hogy a BL-t előtérbe tolja egy kicsit a bajnokság kárára, ami egy igen kellemes állapot. Ugyanakkor ma még nem várható túl nagy felfordulás, Alba és Sergi Roberto biztosan nincs, illetve Vidal bekerülhet Alves helyére, egyébként meg a szokásos garnitúrát várjuk a kezdőbe.

Várható kezdők:

Cuellar - Lora - Meré - Hernandez - Lopez - Cases - Mascarell - Perez - Menendes - Halilovic - Guererro

Bravo - Vidal - Piqué - Mascherano - Mathieu - Busquets - Rakitic - Iniesta - Neymar - Messi - Suárez

TV: Sport1, 18.30


comments powered by Disqus

Facebook

Következő mérkőzésünk

Powered by whatsthescore.com

A bajnokság állása

Widget powered by WhatstheScore.com

Feedek